VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Svenskar överallt!

Familjen ville ta ett morgondopp och behövde bilen så K var snäll nog att hämta upp mig och köra oss båda till North Avoca så att vår traditionsenliga söndagspromenad skulle bli av imorse. Och det är jag glad för!

Morgonstund har…

Morgonstund har…

3FEE0F93-D8EF-4D78-827E-686566CD6012

Det var nämligen strålande sol och myllrande energi överallt. I North Avoca stötte vi på L från svenskgruppen som var på väg till Nippers med sin son. Det är nog tredje söndagen vi stöter på henne. Sedan köpte vi te och gick vår lilla runda och sedan över till Avoca Beach. Det var bara det att lagunen var öppen ända ut i havet så vi var tvungna att rulla upp våra träningstights och vada över med vatten upp till knäna.

7299CBA0-6E57-4336-9B24-2E70E3AB1258

…avokado på tallriken.

…avokado på tallriken.

När vi gick längst stranden och pratade så kom en svensk kille fram till oss (han hade alltså hört att vi pratade svenska), presenterade sig som Martin och så pratade vi lite och tipsade om den svenska FB grupp som finns här uppe på kusten osv. Vi lämnade honom och gick några hundra meter till och då stötte vi på svenska F som alltid är där nere på stranden i Avoca. De bor bara ett stenkast därifrån och hennes pojkar var också i Nippers. Därefter kom en annan svensk tjej, som jag aldrig träffat förut, upp ur vattnet och började prata lite med oss. Så vi träffade helt randomly fyra svenskar nästan oberoende av varandra. Konstigt men kul.

K och jag ville inte gå hem igen utan stanna i känslan och paradiset så vi bestämde oss för första gången för att stanna i Avoca och sätta oss och ta en frukost. Sagt och gjort, vi satte oss på ett café med utsikt över havet och drack färskpressad juice och åt gott. Det var så himla mysigt! Dock tog vi oss så lugnt så att vi inte kom hem förrän efter ett, då hade vi varit borta i fem timmar. Vattnet i lagunen hade hunnit stiga kraftigt medan vi var borta. Så nu var det inte bara smalbenen som blev blöta utan ända upp på halva låren. Och dessutom var det strömt!

Väl hemkomna fixade jag lite i trädgården. Efter lunch på altanen och äppelkakan jag bakade igår så åkte faktiskt T, jag och barnen ensamma ut på utflykt på eftermiddagen. Ts föräldrar kände sig lite låga på energi och ville stanna hemma. Och det passade utmärkt. Vi åkte en snabb runda till Avoca Beach faktiskt. Men sedan åkte vi till Erina Fair för att handla mat och det sista till Halloween imorgon. Och nu ikväll har T gjort sina berömda hemmagjorda hamburgare och det var så otroligt gott.

Nu börjar en ny vecka och faktiskt den sista med svärföräldrarna här. Tråkigt värre.

/CC

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna