VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Matupplevelse.

Men vilken fantastisk helg vi har haft! Och har, för den delen, för det är bara lördag kväll. Vi tog ju ledigt i fredags så vi har en lyxig dag längre ihop.

Utsikten bakom huset.

Utsikten bakom huset.

Igår var vi alltså ute med våra vänner inne i city och nu imorse vaknade vi i Bronte hos kompisarna I och V. Jag vaknade klockan sex som sig bör, det spelar ingen roll ifall jag går och lägger mig tio eller halv ett som inatt, för kroppen och knoppen har sitt inre alarm ställt. Men strunt i det, jag hade en riktigt mysig morgon utan barn som hoppar på en och skriker om frukost.

Gott med frukost.

Gott med frukost.

FA9C66FD-18D4-43F2-8A07-1BD9CAF12351

V skulle gå till jobbet, han är massageterapeut, men I och T lagade god frukost bestående av pocherade ägg, avokado, stekta tomater och svamp med surdegsbröd. Och såklart te till det. Detta satt vi och åt ute på altanen och bara hade det bra. Efter frukosten så gick vi en långpromenad i fina Bronte och våra gamla trakter. Jag älskar Bronte så himla mycket och är som jag alltid säger så himla tacksam över våra 3,5 år i paradiset på jorden. Men det passar inte våra liv nu så det är finfint att komma på besök ibland.

I och V har gjort om sitt badrum. Fint, tycker jag.

I och V har gjort om sitt badrum. Fint, tycker jag.

I behövde gå tillbaka hem för att bli upplockad av sina föräldrar för att åka på släktkalas så jag och T hämtade våra grejer, packade in i bilen och körde till Tamarama. Där gick vi en runda till för där är det som allra finast (tycker jag). Sedan började vi debattera vad vi skulle äta till lunch och T var sugen på Reuben-macka. Till sist gav jag med mig och vi gick och satte oss på ett nyöppnat deli i New York-stil som vi fått rekommenderat och som ligger nära I och V.

Bästa Bronte.

Bästa Bronte.

1EBAFBF6-A328-4276-BC4F-2C403076208B

Alltså, där hade vi helt oväntat en sådan otrolig matupplevelse. T tog en tugga, gick in och hämtade servetter och när han kom ut tittade vi båda på varandra och bara ”Vad är det som händer?!” Det var den bästa Reuben vi någonsin ätit och typ det godaste vi ätit på hela 2022. Finns det någonting bättre än sådana oväntade upplevelser? Vi satt och njöt, sa till de som jobbade och berömde dem och så vidare. När vi var klara tänkte vi att kakorna som de sålde såg goda ut och att vi var tvungna att smaka. Sagt och gjort, vi köpte en Brunswick cake, som tydligen är en form av dansk öppen kanelbulle med flytande knäck. Jag har aldrig smakat den innan, men den var också så fantastiskt god!

Bronte Beach. Här spenderade vi mina ungars bebistid.

Bronte Beach. Här spenderade vi mina ungars bebistid.

Efter vår matupplevelse åkte vi (proppmätta) och hämtade upp K hos våra andra vänner mitt inne i citysmeten. Och så åkte vi hem och lämnade henne hos sig på vägen. Det hade gått jättebra för farmor och farfar och barnen. Och de var alla glada och har definitivt kommit närmare varandra, så denna lilla helgsemestern har verkligen gynnat oss alla.

Lite vildare.

Lite vildare.

A02F7D76-F262-498C-BA75-F80DA87A70D9

Vi avslutade kvällen med en riktig klassiker, en god köttbit med hasselbackspotatis och persiljesmör med cocktailtomater i ugnen. Väldigt gott, måste jag säga. Imorgon ska det eventuellt fortsätta att spöregna, men vi hoppas att det klarnar upp under dagen. Jag är hur som helst tacksam för ett roligt dygn i Sydney med våra fantastiska vänner!

/CC


Kommentarer


  1. Camilla 8 oktober, 2022 on 19:25 Svara

    Godkväll! Men vad kul att komma iväg till vänner ? Skönt att det gått bra hemmavid också och de hade det säkert jättemysigt ❤️ Kram

    • sydneymamman 9 oktober, 2022 on 13:21 Svara

      Hej C!
      Ja, det var verkligen toppen!
      Och det hade gått så bra att vi redan funderar på att åka ner en gång till medan de är här, haha! Precis, de hade det jättemysigt så det blev win win.
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna