VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

IKIGAI- Vem är jag?

Idag gjorde jag ett personlighetstest, fast ett som ska vara riktigt bra och man ska hitta sin IKIGAI. Det är japanskt och hittas där ”What I love doing” möts med ”What does the world need”, “What am I good at” and “What can I get paid for”. Typ något sådant. Nu kanske jag slaktade denna teorin helt och hållet, men om man vill veta mer får man Googla. För mig kan man inte lita på.

När dottern har lagt en teckning på tangentbordet som en liten morgonpressen.

När dottern har lagt en teckning på tangentbordet som en liten morgonpresent.

Hur som helst blev mitt resultat att jag passar inom utbildning, att hjälpa folk med saker och att mina egenskaper är ärlighet och empati. Jag har tydligen en kreativ ådra också, vilket jag inte riktigt visste om. Ifall man ska tro IKIGAI-testet i alla fall. Jag vet inte vad jag tycker, men det kan vara roligt ibland att läsa om sig själv på det sättet.

Imorgon ska fönsterkillen komma. Han är efterlängtad.

Imorgon ska fönsterkillen komma. Han är efterlängtad. Fönstret sprack mer idag. 

4BFEDD61-482E-49F0-81FA-3AC281E250F9

I övrigt har jag haft en fin tisdag med bra jobbfokus, fint väder och så hann jag till och med ut på promenad igen nu ikväll. Dock så var det så himla mörkt, blåsigt och ganska kallt (läs: vinter) ute, så jag kortade ner min runda till hälften. Men bättre lite än inget.

En intressant grej jag har tänkt på (well, intressant för mig i alla fall) är att jag inte längre har ont i mina axlar på samma sätt som innan. Och jag kom på när det slutade, det var när vi började göra övningar regelbundet under arbetsdagen. Fyra heltimmar under dagen går Ts alarm och så kommer han in till mig och vi gör 15 squats, planka i en minut, 30 tåhävningar och 25 sit-ups. Och sakta men säkert har det alltså hjälpt och jag har inte ont längre. Man gillar ju när enkla saker kan ha stora effekter.

Men nu ska jag gå och väcka T som somnat hos barnen. Det är dags för en ny serie och denna gången blir det nog det sista av Ozark. Så dags att sätta på en kopp te och ta fram chokladen för den bästa stunden på dagen.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna