VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Översvämningar.

Jag har hört att det skrivs och pratas en massa på nyheterna hemma om vårt väder och våra översvämningar här i NSW.

Kanel, någon?

Kanel, någon?

511CAC6B-4B78-4F4A-AE1F-5B80CDA4DF73

Det är sant, vi har haft några dygn av rejält stormande och skyfall igen. Men på något sätt känner man sig van efter det sista årets galna väder med La Niña. Och jag är än en gång tacksam för att vi bor högt upp och inte i närheten av någon flod eller så. Så översvämningar slipper vi precis här. Men dock regnar det ju kraftigt på vårt stackars hus och det kan få tråkiga följder i och med att vi har lite läckor i taket, ytterväggen etc. Men någon slags spänning måste man ju ha i livet. Gah.

Bullar.

Bullar. 24 stycken är nu slut på tre dagar. Hoppsan. 

Överallt på vägarna är det stora pölar och i vissa står witches’ hats, dvs oranga koner, för att markera djupet. Men man har fått lära sig att aldrig köra igenom vattnet, så vi försöker hålla oss hemma så mycket som möjligt samt undvika de vägar med värst vattenansamlingar. Dock har blåsten gjort att en av våra bananpalmer vält och krukan har spruckit mitt itu. Dessutom har en våra fly screens blåst av, men allt det går att fixa.

Holiday Care igår.

Holiday Care igår.

Men såklart känner man med de människor som drabbats och särskilt när flera av dem drabbats av de senaste floodings också och även Covid och de stora bränderna innan dess. Det känns väldigt orättvist, men som bekant är inte världen rättvis.

/CC

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna