VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bryta näsan.

Lilla O har under en stor del av sitt 4,5 år långa liv varit väldigt duktig på att skalla oss andra med sitt bakhuvud. Han gosar, kryper upp i knät på en, ålar runt så som barn gör som inte kan vara stilla och så helt plötsligt hoppar han upp och skallar en rejält på tänderna eller näsan. Idag var det näsan. På mig.

T hittade en gammal bild på mig när jag var gravid med B. Vem är denna tjej? Varför kommer hon bara fram ibland?

T hittade en gammal bild på mig när jag var gravid med B. Vem är denna tjej? Varför kommer hon bara fram ibland?

Vi hade, efter en ganska mysig kväll, precis spenderat lång tid på att dividera för att få dem att duscha. Sedan spenderade vi lika lång tid på att undra hur de inte kan ha lyssnat de femtio gånger vi sagt till att man inte får kasta upp sådana där kladdiga geléhänder, sådana som man hade när man var liten, i taket. Det blir fettfläckar då och nu hade de alltså lyckas få till ett långt blått streck i taket som inte går att få bort.

Mitt hus på en regnig dag.

Mitt hus på en regnig dag.

E9B97767-EDC5-44A1-9CB3-72A4DFC9AB05

Men efter allt detta var vi äntligen på mållinjen och de skulle precis lägga sig i sängen. Det är då O hoppar upp som gubben i lådan rakt på min näsa och det knäcks så högt som det aldrig gjort förut. Jag flyger upp med händerna på näsan, tårarna sprutar så där som det gör när något händer med ens näsa, medan jag skriker ”Du bröt min näsa! Du har fan brutit min näsa!” Alltså, jag skrattar när jag tänker på det nu.

De störiga små älsklingarna.

De störiga små älsklingarna.

O skrek ”Sorry! Sorry, mamma!” och sprang sedan och gömde sig under täcket. B började gråta. T kom med frusna ärtor allt medan jag undersökte hur illa skadan faktiskt var. Och på något konstigt sätt så var det inte så illa. Den är definitivt inte bruten. Visserligen kom det blod när jag snöt mig, men sedan gick smärtan över ganska snabbt. Så då var det bara att gå in och trösta barnen.

Mat.

Mat.

Tar det någonsin slut, kämpandet? Men jag är väldigt tacksam för att jag inte behövde åka i ilfart till akuten. Om glaset ska få vara halvfullt.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna