VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Börja feströka?

Jag hann ut på en promenad efter jobbet idag. Tyvärr blir det kolmörkt vid lite efter fem på kvällen så man ser inte så mycket, men det är ju alltid skönt att komma ut i alla fall.

Lite av dagens mat. Potatis- och purjosoppa.

Lite av dagens mat. Potatis- och purjosoppa.

1E53CBAF-4E98-41AC-A541-0B2FA1DC42D2

På rekommendation lyssnade jag på ett speciellt avsnitt på Framgångspodden (Bertil Marklund) medan jag gick. Bertil är läkare och forskar på hur man håller sig frisk och lever längre. Och jag visste ju att det är riktigt illa att sitta stilla så länge som jag och många andra gör i jobbet. Sitta framför datorn i nio timmar i sträck kan ju inte vara bra för ens stackars kropp. Men han säger alltså att en dag sittandes på det sättet är som att röka 20 cigaretter. Det är ju faktiskt helt sjukt skrämmande. Kanske lika bra att börja röka och stå upp vid skrivbordet.

B var utklädd till lärare på Hero Mufti Day idag.

B var utklädd till lärare på Hero Mufti Day idag.

Hur som helst så berättade K detta för mig för några veckor sedan och sedan dess har jag och T (på Bertils rekommendation) satt klockan och flera gånger om dagen står vi tillsammans och gör 15 squats, planka i 45 sekunder, 20 tåhävningar och 15 armhävningar (på knäna). De flesta dagarna blir det kanske tre gånger, men det är ju inte kattskit. Då kanske man går från storrökare till bara en liten partyrökare.

Jag önskar jag kunde säga att T var utklädd också. Men nej, så här ser han ut när han förbyt och joggar.

Jag önskar jag kunde säga att T var utklädd också. Men nej, så här ser han ut när han går ut och joggar.

Om man vill leva längre ska man dessutom försöka vara positiv och ha bra vänner för då lägger man på sju år på sitt liv. Så det är ju bra att jag jobbar på min positiva resa, även om den går trögt vissa stunder. Jag ser hur som helst fram emot att leva längre i min positiva partyrökarvärld.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna