VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fantastisk jäkla brakhelg.

Vilken fantastisk jäkla brakhelg jag har haft! Jag känner mig som en gudinna och som att jag har hittat en del av mig själv som var gömd långt under många lager av morgonrockar, varma strumpor, vardagsbråk och lunch boxes.

Innan jag satte mig på tåget till Sydney så hann vi till Wagstaffe.

Innan jag satte mig på tåget till Sydney så hann vi till Wagstaffe.

9154CD83-0D3A-4B66-B47F-065C3D877FCC 5643A3FB-CEC0-45D0-B847-A53F147DC645

När vi kom fram med tåget vid tretiden igår till Sydney Central så kom vår vän I snällt nog och hämtade oss och körde oss hem till deras lägenhet i Bronte. Där hade vi ungefär en och en halv timme på oss att dricka lite te och prata innan det var dags att göra sig iordning för kvällen. Klockan fem tog vi taxi in till restaurangen Mr Wong i centrala Sydney, CBD. Där satt redan alla våra vänner runt ett stort runt träbord och bakom så var det mörka träbokhyllor ända upp till taket med keramikvaser etc. Viben var så härlig!

Förväntansfull tjej.

Förväntansfull tjej.

{"cameraType":"TrueDepth","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":0.061760111651148364,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":2,"focusMode":0}

I mitten på bordet stod en Lazy Susan och serveringspersonalen bara började fylla på med en rätt efter en annan. Det var allt ifrån duck pancakes till sashimi till friterad glass till efterrätt och sammanlagt åt vi nog runt trettio rätter. Jag satt dessutom och drack på en riktigt fin GT, min favoritdrink, och stämningen var hög. En i gänget jobbar nämligen på denna restaurangen fast i en sushidel tre våningar upp och han hade fixat allt till oss. När vi var proppmätta så kom en tjej i en spektakulär rosa blåsa och högt hår och ledde oss genom en hemlig dörr i väggen, vilken visade sig leda till den fantastiska tjugotals coktailbar som heter Palmer & Co. Jag har velat gå dit många gånger tidigare, men kön har alltid varit för lång. Men idag var vi VIP och fick gå direkt till ett eget bord.

Innan. Koftan åkte såklart av sedan.

Innan. Koftan åkte såklart av sedan.

A315109D-D873-418E-A825-584BECA5B026

De som jobbar där är klädda i 1920-talskläder och drinkarna är gammaldags och genuina och fantastiskt goda. Det är verkligen ett ställe för sig. När vi var redo att gå vidare så sa vi hej då till det flashiga livet och tog bussen en bit bort till Oxford Street. Där ligger alla gaybarer och även bordeller och det är partygatan nummer ett. Ian, vars födelsedagsfirande det var, samt många andra i gänget är gays och älskar dessa ställen. Vi stod i kö en stund och där träffade för övrigt en i gruppen en gammal pojkvän han inte sett på åtta år. Det blev ett kärt återseende.

Under.

Under. Extremt tråkig matbild, men min GT är med på ett hörn.

32750E93-EBF8-4D89-B283-A34A9AB19CE5 2265D4D2-2EB5-403E-9CCB-D65E1818064A

Stället heter Palms och man går ner i en källarlokal som har sett bättre dagar. På golvet har de en grön heltäckningsmatta och den klistrade sig fast i sulorna på skorna när man dansade. Men stämningen är verkligen bara glad och där fanns alla åldrar, alla kön, transor och även en australiensisk gayversion av min egen morfar. Musiken var hemsk, schlageraktig och glättig, men det tyckte inte majoriteten av klubbgångarna och det sjöngs, dansades och skrattades. Det var bara att ge med sig och gå all in och roligt hade vid det! Vid halv tre var vi hemma igen och sedan spenderade jag två timmar på att försöka sova. Det gick inte så bra.

Efter.

Efter.

Imorse gick vi upp klockan nio, jag fick nog  någon timmes sömn till slut, V hade köpt färska croissanter från bageriet och I hade gjort ägg- och bananpannkakor. Efter att ha duschat och klätt på oss gick vi en långpromenad i mina gamla favoritkvarter, längs havet till Clovelly och mot Bondi och sedan satte vi oss ned på ett fik för en kopp kaffe/te. Vi gick tillbaka hem till lägenheten igen för att hämta våra väskor och åkte sedan för att äta lunch på ett thaiställe i Randwick. Alla dessa ställen som vi hängde på i flera år när vi bodde där nere.

Sköna söndag.

Sköna söndag.

43043F19-7BE3-4710-85B9-4A816651EB1F C2FB6943-A61A-4B9E-8476-5CA82CC99D6B

Därefter var det dags att åka hem så pojkarna släppte oss på Central igen och på tåget pratade jag och K om vilka val de ska göra i sitt hus. T och barnen kom och hämtade mig på stationen i Gosford och nu är jag hemma med värme i hjärtat. Jag har glömt att man faktiskt kan blanda liv. Man kan vara flera olika versioner av sig själv på samma gång. Jag hoppas att jag kan hålla i detta länge till. Så tacksam!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna