VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nästan religiöst.

Det är någonting nästan religiöst över att få arbeta i sin egen trädgård en klar och krisp höstdag medan mörkret faller. Husen runtomkring eldar med ved i sina öppna spisar och det luktar likadant som när vi flyttade in för ett år sedan och alla känslorna kommer tillbaka. Det pirr jag hade då när allt var så nytt. När man upptäckte nya växter, nya små ting hela tiden i trädgården och huset i det som nu var vårt. Underbart.

Jag bjuder på den här fina bilden när jag råkar blunda och ser rolig ut.

Jag bjuder på den här fina bilden när jag råkar blunda och ser rolig ut.

BF7DF7CE-6515-42D7-B039-4FBC499FE6DB

Vi har haft en bra dag. Som så ofta var vi lite väl tidsoptimistiska när vi valde att bjuda hit våra vänner på födelsedagsfika tjugo minuter efter vi brukar komma hem från simningen. Så istället valde vi att jag och O stannade hemma och bara T och B åkte. Jag hann städa undan i köket, snabbstäda lite i resten av huset, baka kladdkaka och göra både mig och O färdiga. Betydligt mer än i det andra scenariot alltså.

Kalas i solen.

Kalas i solen.

66FAD9B3-3244-4993-9507-802853C1B406 7217B4B0-588F-4BA2-B78B-0C62E57252C4

K och barnen var lite sena så de kom vid klockan elva och J (pappan i familjen) kom lite senare. Det var faktiskt skönt ute i solen, så vi dukade upp ute på altanen. Det blev deconstructed marängsviss eftersom att ungar aldrig tycker om allt man serverar och man då riskerar att de inte äter något alls. Det blev bär och frukt och min kladdkaka, vilken försvann i ett nafs. Vi hade även köpt macarons, men finns det något som är mer överskattat än just dem? Smakar som sockrigt papper. Eller så är det för att man verkligen måste hitta riktiga bagerier i Paris som bakar dem, typ.

En fin vinterdag.

En fin vinterdag.

BA119F87-37CA-4972-AD1B-31FAF77B4CAC

När familjen åkt hem var klockan närmare fyra och T gick ner och byggde det bord som marsvinsburen ska stå på. Jag whippade fram- och baksida och räfsade löv under våra magnoliaträd. Det var också så som jag fick min religiösa upplevelse.

Safety First. När man whippar. Jag tog av dem när jag krattade löv…

Safety First. När man whippar. Jag tog av dem när jag krattade löv…

6475DFE3-7302-4E06-A4E0-438261F80EAE 25B11BDD-2DF7-4F86-BE59-CCB57779FAFB

Imorgon ska vi upp tidigt och äta frukost på restaurang med samma familj, så nu ska jag knyta mig. Sömn gör ju alltid morgondagarna bättre.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna