VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Små och stora vänner.

I vanliga fall brukar jag kunna ta det ganska lugnt på mina måndagar, men så var det inte idag. Först var det såklart upp för att få iväg barnen till skola och förskola och sedan stod jag och plockade och fixade i köket. Därefter vattnade jag blommor, gjorde mig iordning, planerade veckan som kommer och vek tvätt. Sedan tittade vi lite till på burar online och T åkte och köpte den vi valt ut. Den är 120 cm lång och ungefär 65 bred, så den går knappt in i bilen så därför ville vi göra det när inte kidsen var med.

Tacksam för att jag får bo här.

Tacksam för att jag får bo här.

Klockan tolv gav jag mig iväg till Terrigal för jag skulle luncha med en svensk kompis där 12.30pm. Hon och jag hade bara träffats en gång tidigare, på den senaste svenskmiddagen, men vi pratade en hel del där och höll sedan kontakten via FB. När hon föreslog att vi skulle träffas så var jag såklart på. Vi hade det väldigt trevligt och pratade mycket djupt och skrattade och hade det allmänt bra. Så det kommer troligtvis hända igen.

Bilderna som Lisa skickade till oss innan vi sett dem. Pepper är den svarta och patch (fläck, mönster) den flerfärgade.

Bilderna som Lisa skickade till oss innan vi sett dem. Pepper (peppar) är den svarta och patch (fläck typ) den flerfärgade.

94E72452-5722-4CF4-BA5F-90624BDE3773

Jag glömde nästan bort tiden så jag fick skynda mig hem för att plocka upp T hemma innan skolan slutade. För idag skulle vi åka och hämta våra två marsvin. Barnen var så exalterade och glädjen smittade av sig. Vi åkte hem till en tjej som hette Lisa och hade kanske femtio burar med vad jag gissar på var runt 200 marsvin. Hon föder alltså upp dem och säljer samt säljer alla tillbehör och ställer även upp på tävlingar och sådant. Hon är alltså en riktig marsvinsälskare. Hur som helst så fick vi träffa våra små flickor, de har nu döpts till Pepper och Patch, och de var så fina som vi hade hoppats på.

Crazy guinea pig lady?

Crazy guinea pig lady?

E233364B-A6F7-4BD3-82F3-2EBBBBBC41AD 4A231627-969A-4F19-B5ED-9C03E0C702F6

Barnen satt med dem i knät och ögon en bara lyste. Och jag känner att jag, som aldrig varit särskilt djurintresserad, blev mer och mer positiv för varje minut som gick. De är väldigt mysiga. Så när vi köpt på oss en liten resebur, massa mat och lite annat så åkte vi hem med våra nya vänner. Vi stannade till på McDo för att få middagen avklarad så snabbt som möjligt och sedan åkte vi hem och gjorde iordning buren. Efter lite tårta (vi, inte marsvinen) så gosade vi en stund till med dem och så fick barnen gå isäng.

Här bor de nu, hemma hos oss. Fast vi ska ta bort plasten och byta ut mot trä och fixa lite till.

Här bor de nu, hemma hos oss. Fast vi ska ta bort plasten och byta ut mot trä och fixa lite till.

5D3972BF-669D-4963-BD30-2CFCE3CE0698 54C146B3-20DE-41B5-9865-0732DDB8BD9B

Jag och T ska leta upp en ny serie att titta på och sedan ska vi också krypa ner i sängen i tid innan det börjar en busy vecka. Men ikväll känner vi oss glada för våra nya små familjemedlemmar. Vi ska göra vårt bästa för att de ska trivas hos oss.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna