VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Betraktelser.

B fyller åtta år den femte juni och T och jag bestämde för ett par månader sedan att nu är det dags, nu ska hon äntligen få ett husdjur som hon har längtat så mycket efter. Hon vill helst ha en hund eller katt, men det passar inte oss som åker hem till Sverige en gång om året (i vanliga fall) samt är ute på heldagsutflykter en till två gånger i veckan. Samt att jag inte klarar av ett djur som fäller på grund av städning och lite allergi.

Lite grått, men ändå bra.

Lite grått, men ändå bra.

49665855-7060-4F89-8AC2-D5F69E750CC8

Så vi bestämde att det blir en hamster. De har kort livslängd, är lagom stora och hennes kompis kan ta hand om den när vi är borta. Allt bestämt och vi är nöjda och spända på att överraska henne. Men så imorse skulle vi börja läsa på om hamstrar. Och vad visar sig då? Jo, att ha hamster som husdjur är OLAGLIGT i Australien. Vad är sannolikheten? Jag skulle till och med vilja skriva ”Typiskt”, men jobbar på att inte tänka att allt händer mot mig. Så vi bortser från att jag faktiskt skrev typiskt. Tydligen så blir det stora problem om de släpps ut i naturen, de tar lätt över och förstör den naturliga faunan.

Måltider.

Måltider.

7C0E0969-558E-4913-B63B-2AFC6D2E0993

Så, ingen hamster alltså. Då började vi titta på annat, men både marsvin och kaniner är större, lever längre och vill helst ha en kompis. Så nu känns det plötsligt inte lika roligt längre. Det vi funderar på nu är en liten mus. Känns inte tokroligt, men det är ju faktiskt en liten skillnad mellan en hamster och en mus egentligen. Sedan vet jag inte om B ens vill ha en mus, men det kan man ju fråga. Vi hade ändå låtit henne välja själva individen, det känns inte så snällt att bara ta ett exemplar som passar oss. Detta löser sig såklart, jag känner mig bara så himla förvånad. Det förklarar ju i och för sig varför vi har träffat folk med fåglar, råttor och ormar hemma, men ingen med hamster. Man lever och lär.

T tog ett snabbt kort för att visa en byggare. Sällan vi tar kort ur denna vinkeln ju.

T tog ett snabbt kort för att visa en byggare. Sällan vi tar kort ur denna vinkeln ju.

En annan sak som jag förundras över idag är faktiskt T. Han har, liksom jag och många andra, perioder när han tränar ganska mycket och perioder när han tränar mindre. Och han har haft en ganska lång period på kanske ett halvår där det inte blivit någonting alls nästan. Men nu till saken. Helt plötsligt för någon vecka sedan så bestämde han sig för att börja gå ut och springa. Och eftersom han är en allt eller inget- människa så är det en mil sex gånger i veckan som gäller. Och grejen är att han gör det. Det är liksom inget problem för honom att springa en mil fastän han inte rört sig på evigheter. Är det bara jag som tycker det är konstigt? Om jag inte har tränat på länge så kan jag bara springa en kvart innan jag måste stanna och gå och sedan tar det ett tag att träna upp sig för en normal liten runda på kanske en halvtimme. Vi är nog helt enkelt byggda på olika sätt.

Det är trevligt vad man kan lära sig på en vanlig torsdag. Undra vad jag ska lära mig imorgon.

/CC


Kommentarer


 1. Skolkurator 28 april, 2022 on 21:46 Svara

  Kan rekommendera marsvin. De är otroligt sociala och trevliga. I Sverige är det lag på att ha minst två eftersom de lever i flock.

  Min man är likadan vad gäller träning. Sjukt orättvist!

  • sydneymamman 29 april, 2022 on 15:11 Svara

   Hej S!

   Tack så mycket för hjälpen! Jag skulle kunna tänka mig att ha marsvin men det är det där med två stycken samt att de då har så lång livslängd som känns läskigt när man inte haft husdjur på årtionden. Vi får fundera lite till och se vart vi hamnar.

   Men! Vad konstigt alltså! Haha, verkligen orättvist!

   Kram,
   CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna