VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En ny favorit.

Äntligen fick K och jag våra kalendrar att passa ihop igen efter ungefär en månad. Vi träffades klockan åtta imorse i North Avoca för att köpa vår te och gå vår morgonpromenad och såklart det viktigaste, snacka ikapp allting vi ej hunnit prata om. Det var guld. Det regnade såklart, men inte så mycket så att det hindrade vår runda. De hade en liten surftävling nere på stranden som vi tittade på en stund innan vi gick vidare. Dock kom vi inte till Avoca Beach som planerat för de hade öppnat lagunen så det var för mycket vatten i vägen. Det var lite synd för de hade marknad där idag som jag hade velat ta en titt på. Men men, det fungerade utan den med.

North Avoca imorse.

North Avoca imorse.

50E9FC52-6CCF-44E0-AEA1-C6515D69EDCF

Jag skulle lämna svenskt godis till K eftersom jag hämtade hennes också när jag hämtade mitt eget. Jag ställde det i hallen igår kväll för att inte glömma, men såklart hade jag så brått imorse så jag sprang förbi påsen. Så K bestämde sig för att följa med hem hit och hämta upp det (jag hade givetvis redan erbjudit mig att komma och lämpa av det). Och när hon var här så kom T utrusande ur huset och började fråga en miljon frågor om trädgården och hur man ska sköta ditt och datt. K är nämligen landskapsarkitekt så hon är väldigt bra att vara kompis med. Vi tänker att vi ska rita upp en långsiktig plan och så får allt man gör över tiden vara i enlighet med den.

Patonga.

Patonga. Det har sköljts upp så enormt mycket bråte på stranden från det dåliga vädret.

431F2DA7-4A83-46A3-A441-ED2F47E70C3A 7658A899-FD81-4570-8C23-151A96DD6A2B 7065F161-39F6-43F7-AB43-FDC8F3F9EA63

När K åkte hemåt så åt vi lunch, klockan hade hunnit bli lite över elva, och sedan packade vi ihop oss och åkte iväg till Patonga. Igår hade vi tänkt att vi skulle äta på restaurangen Boat House, men idag kändes det onödigt så vi åt som sagt hemma istället. Dock packade vi med oss te och varm choklad i termosar och lite godis, vilket vi satt under ett tak med bänkar och åt i regnet. Men innan dess hittade vi en gömd väg i Patonga där vi inte varit innan. Och där kom man bakom de mysiga husen, mellan deras bakgårdar och vattnet och det var riktigt mysigt. En ny favorit.

Lunch.

Lunch.

4B98D7B3-506E-4036-AA68-E6EE1E8C2D18

Från Patonga åkte vi till Bunnings och köpte äntligen en rullgardin till barnens rum. De har ett stort fönster och även om det inte är många som går förbi på vår gata (vilken är en cul de sac) plus att vårt hus ligger en bit ned, så känns det lite jobbigt att tänka på att någon kan stå och titta rakt in på ens barn. Plus att vi tänker att de kanske sover längre än till sitt vanliga 6.20am ifall det inte är ljust i rummet. Vi får se. Vi hittade också rör och tillbehör till att leda om vår stupränna där nere under altanen. Varje gång det regnar, vilket är väldigt ofta på senaste tiden, så blir det en lerig pöl där nere. Och det stör mig till döds! Dessutom vill vi lägga plattor/sten där och då känns det synd att förstöra med en massa vatten.

Mer Patonga.

Mer Patonga. Och så laxmiddag.

0F0A3D48-6BA5-4766-B1A6-431EEA7968B2 29B5BC99-8D49-41CA-8F7D-213F39AD43EF D1F04712-1884-476D-94E0-2594FDE68E7F AF008B7F-5E56-47E8-8AD5-39697D619471

Nu har vi satt upp rullgardinen, lagt ungarna, gjort en word search som B gjort åt oss (som ett korsord med rutor där varje ruta redan har en bokstav och man ska leta ord horisontellt, vertikalt och diagonalt). Faktiskt inte helt lätt. Nu ligger barnen, i totalt mörker för första gången och T steker lax som ska avnjutas med kokt potatis, skirat smör och pepparrot framför sista avsnittet på sista säsongen av Yellowstone. Mysigt!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna