VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förändring.

Idag var det den stora målardagen igen. Vi skulle måla vänstersidan av nedervåningen för andra gången, högersidan under huset för första och andra gången och så sju stycken stålstolpar som av någon anledning varit gula. Jag tror att den gula färgen är kvar sedan innan huset blev turkost för jag har sett bilder på när det var smutsgult för många år sedan. Så när vi flyttade in var det rött fultegel med trädetaljer i dels gult och dels turkost. Fulmysigt, ja, men inte att bo i en längre period.

North Avoca som start på dagen är en bra start på dagen.

North Avoca som start på dagen är alltid en bra start på dagen.

DF47F4EB-764D-4981-B9F8-C972EC4B4465 CBFD0324-1E0C-4AB4-B522-AC54A0BC0044

{"cameraType":"TrueDepth","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":0.020524903139795825,"customExposureMode":0,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":2,"focusMode":0}

Men min söndag började för tredje veckan i rad med att åka och träffa K för en kopp te och en promenad i North Avoca klockan åtta. Det var soligt och skönt och det var som vanligt en magisk känsla att få börja dagen så på en av mina favoritplatser i världen skulle jag faktiskt säga.

Målargänget. (Magtröja för varmt!)

Målargänget. (Magtröja för varmt!)

B167BA16-7582-41D9-A1BF-93ECED8A00FC 3FDECBC1-4AE4-4EF7-A02D-919EAD430C0D 409EFE17-59BC-4F87-A9CC-12B66C05E175

När jag kom tillbaka hem så hade T redan börjat att slipa och greja. Och det var ju bra. Det som inte var så bra var att allt från frukosten (utom maten) stod kvar i köket, det låg grejer överallt som han bara hade släppt där han stod och ungarna ville ha snacks (mellanmål typ, antar jag). Så jag kunde inte gå rakt ut och börja måla som jag hade tänkt, utan fick städa/snackfixa och så vidare i en halvtimme först. Mood killer. Men i mitt nya positiva liv ska jag inte fastna i sådant här. Väldigt svårt mitt i situationen.

04ADD7C9-C509-4D2C-9D59-22FDF2EC4783

4ACBE254-37C8-402A-91FC-7B63A9E853C9

Mycket jobb kvar, men så mycket bättre än när vi började.

Mycket jobb kvar, taket ska bland annat tvättas och betsas. Men så mycket bättre än när vi började.

Vi målade i fyra timmar och under denna tiden hann ungarna måla lite med oss, leka ute i trädgården, leka lite inne och till sist titta på TV. De hade även varit och tagit chips i skåpet. Men vi kände att vi fick lov att vara lite slappare en dag som denna när vi var upptagna så länge. Herr T, även kallad 95-an av mig sedan ett tag tillbaka, ville som vanligt ge upp när vi var till 95% klara. Men jag peppade honom och sa att vi kan ju inte sluta nu! Vi hade ungefär 20 minuter kvar. Och han lyssnade som tur var och vi fick allt gjort. Nu känns det ännu lite fräschare där nere.

Efteråt blev det Copa som belöning.

Efteråt blev det Copa som belöning.

787AB79D-90EE-4909-8D75-732F358B3E17 9F54B222-AAD1-4CD2-A473-0CA901AD1243 FA6A9A38-1DCE-45D6-AE2B-ECDE35DA875E

Efter en sen lunch klockan tre packade vi in oss i bilen och tog ett kvällsdopp i Copacabana. Det var fortfarande varmt och skönt ute men när jag kom dit kände jag inte längre för att bada (förvånande, jag vet), så jag satt i min lilla beachstol och läste min bok. Inte illa det heller.

Och så åt vi lite lunch och middag.

Och så åt vi lite lunch och middag.

BD5387ED-608A-4EEB-8A37-A1A5B1E6A693

Nu lagar T lax och vi ska äta framför Husdrömmar är tanken. Det blir lite paus i Yellowstone för T har inlämning av bilder till fotoklubbens tävling så han har annat för sig. Inte mig emot då jag älskar Husdrömmar! Så nu ska jag mysa ner mig i soffan och njuta av en lugn kväll och ledig dag utan ungar imorgon.

/CC


Kommentarer


 1. Ingrid 20 februari, 2022 on 17:10 Svara

  Följer din blogg med stort intresse både på grund av att du skriver varje dag på din blogg och att jag har australiska vänner sedan 65 år tillbaka. Jag undrar vad finns det för utrymme i nedre delen av ert fina turkosa hus? Finns det möjlighet att göra rum för barnen där?

  • sydneymamman 21 februari, 2022 on 12:11 Svara

   Hej I!

   Vad roligt att du följer mig och att du tycker om att läsa!

   Australiska vänner, bor de här i landet? Har du själv varit här någon gång? Skoj hur som helst!

   Det hade varit fantastiskt ifall det fanns ett enkelt sätt att göra fler rum i källaren. Men förutom vår tvättstuga och ett litet rum som är förråd så är det låg takhöjd och bara jordgolv. Man hade kunnat bygga rum under vår altan, men vi funderar på ifall det blir för lite ljus där nere då solen kommer från andra sidan huset. Vi kommer behöva bygga ut på något sätt framöver, men vi hoppas på att kunna spara ihop pengar så att vi kan låna av banken till att bygga en till våning. På så sätt får man även mer av havsutsikten! Vi funderar och drömmer, men vi får helt enkelt se hur det blir. Spännande hur som helst.

   Kramar till dig,
   CC

 2. Ingrid 22 februari, 2022 on 10:33 Svara

  Angående mina australiska vänner: det startade med att när jag var tretton år började jag brevväxla med en australisk tjej som hette Judy. Tråkigt nog avled hon för sex år sedan, men under de sextio åren från det startade skrevs det många brev och vi träffades flera gånger i Sverige och också i London. Hennes dotter fick namn efter mig, hon är jämngammal med min dotter. ”Little Ingrid” som vi kallar henne har varit i Sverige och hälsat på hos mig tre gånger tillsammans med sin pappa och sin man. Hon kallar mig ” her swedish mum ”. Helt fantastiskt att ha den kontakten och att följa henne och hennes familj på Facebook. Så så kan det utvecklas med en brevvän😊.

  • sydneymamman 22 februari, 2022 on 12:26 Svara

   Hej I!
   Vilken otroligt härlig historia! Det tror jag det att det känns fantastiskt att ha en bonusfamilj här borta!
   Tack för att du tog dig tid och berättade.

   Kram,
   CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna