VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En fredag på rätt sätt.

Nu är det fredag och alldeles strax sängdags. Klockan är halv tolv och vi har precis klämt in ett avsnitt av Tunna Blå Linjen fastän vi borde ha gått isäng istället.

God morgon.

God morgon.

309EAE70-2001-4D48-924B-28B46B0298FB

K med familj har nämligen varit här och vi har suttit ute på altanen, grillat lax och ätit med grönsaker och haft det väldigt trevligt. Vi trodde dock att vi skulle få ställa in kvällen eftersom att för andra dagen i rad så ringde de från Bs Holiday Care. En flicka som hon lekt med igår har fått Covid och B räknas som en close contact. Så det var bara att åka och hämta henne, köpa RAT-test (vi lyckades faktiskt få tag på ett, sådan tur!) och så hem. Och hon var negativ.

Elvasnackset.

Elvasnackset.

A48BC1B7-05EC-4C9C-AB3D-27F1AAD51A8E

Och nu förstår ju vi också att hon kan komma att bli sjuk senare eftersom att hon lekte med denna tjejen så sent som igår. Men just nu har hon inte Covid och har inga symptom heller. Och därmed måste hon inte isolera sig enligt reglerna. Och när vi berättade hur det var för K och kompani så valde de att komma ändå. Men nu ska vi hålla koll på symptom. Dock känns det faktiskt som att Coviden finns överallt runtomkring oss nu och det kommer troligtvis inte dröja länge innan det är vår tur. Vi får bara hoppas att det blir en mild version.

En väldigt trevlig kväll.

En väldigt trevlig kväll.

05A7A6E6-1E9D-4ACE-B4C7-009CE2BAB10A

Nu blir det dock sängen för att orka med simningen tidigt imorgon.

/CC


Kommentarer


 1. Anna 15 januari, 2022 on 08:31 Svara

  Hej du
  Jag sitter och gör lite reseach och kom av en slump in på din blogg.

  Först, vilken bra smak du har. Tunna blåa linjen är en superbra serie – du vet att de spelar in 2an just nu?
  Nu ligger bara vissa avsnitt kvar på svt play i några dagar till.

  Men det var inte det jag skulle säga, utan hur kommer det sig att du hamnade just i Australien? Jag tänker också flytta utomlands, hur gör man? Är det lätt att få visum? Arbetstillstånd och allt man behöver?
  Mvh Anna

  • sydneymamman 15 januari, 2022 on 13:59 Svara

   Hej A!
   Så roligt att du hittat hit! Och kul att du vill ta steget att flytta ut i världen, det är ju helt klart värt det.

   Ja, visst är det en toppenbra serie! Jag googlade faktiskt en massa fakta precis igår och såg att det ska komma en tvåa. Riktigt goda nyheter.

   Vi hamnade i Aus för att vi alltid har älskat landet. Jag kom hit första gången år 2000 och T och jag åkte hit igen när vi backpackade 2006. När vi bestämde att vi skulle flytta utomlands så kollade vi runt på olika länder. Jag var sugen på USA, men det verkade så svårt med Green Card osv. Och så kändes Aus som ett självklart val eftersom vi älskade det och man kan få ett års turistvisum som svensk. Nu var allt detta 2010, så reglerna kan absolut ha ändrats. Men som sagt, på turistvisumet kan man jobba eller plugga i ett år. Sedan kan det bli lite klurigare. Du kan fråga din arbetsgivare ifall de vill sponsra dig då det nog är det lättaste sättet. Här kommer jag inte ihåg alla regler men det kostar pengar, tid och pappersarbete för att bli permanent resident och tillslut citizen. Vi blev inte citizens förrän efter vi hade varit här i tio år!

   Men i början är det lätt att få stanna och i vilket fall som helst så är det ett fantastiskt land att bo i och vi älskar det! Kan inte rekommendera det nog!

   Lycka till!
   Kram,
   CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna