VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Merry Jul, God Xmas!

God Jul!

Idag är det alltså julafton. För oss blir det lite olika från år till år hur vi gör. Oftast har vi en svensk julafton med våra vänner några dagar innan jul, men ibland på julafton. Sedan brukar vi fira juldagen som vår julafton bara vi fyra. Eftersom det är den 25:e som man firar här så blir det ganska naturligt att ha julafton då också/istället.

Julfrukost.

Julfrukost.

I år är K i Sverige och därför har vi inte den sedvanliga julfesten hos dem. Och eftersom resten av oss var sena med att boka in ett datum så kunde nästan ingen få ihop det i år. Men tillslut lyckades det bli så att I och V, våra vänner som bor i vårt gamla lägenhetshus i Bronte kom hit. Vår kompis Jez skulle också komma, men han har fått Covid stackarn och får sitta hemma själv i jul.

Jul i vårt hus.

Jul i vårt hus.

{"cameraType":"TrueDepth","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":0.014356299242701098,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":2,"focusMode":0}

Hur som helst så var våra vänner här med sin hund Teo. Och det var så himla mysigt! Vädret var finfint så vi satt och hade julbord utomhus under parasollet. Ungarna fick lite klappar från dem, bland annat en sådan där pinne med en tennisboll i snöre och den har de haft så roligt med hela dagen. T med för den delen, haha. Våra vänner i den gruppen, inklusive de som var här idag, är så himla mysiga. Man kan vara sig själv helt och hållet och de dömer inte. Man behöver inte bry sig om status, pengar, karriär eller något sådant, det är så skönt.

O gillar pavlova.

O gillar pavlova.

0BA8084E-1262-4043-8B2E-5DBA98882A3F

Till efterrätt hade de med sig pavlova (marängbotten med skum i som man täcker med grädde, frukt och bär) och de lät ungarna göra den och de älskade att få lov att kladda med det medan I var så himla tålmodig. Det har helt enkelt varit en toppendag och det bästa är att imorgon får vi göra om det igen men med julklappar och utan vänner.

Mys.

Mys.

0B51A198-AD6E-4C55-9E93-D730639E5B35

655A22C6-6596-404A-B028-2882E532A953
Det enda solket i bägaren om man ska vara petig är att när killarna hjälpte oss med disken mellan rätterna (för att vi behövde använda samma tallrikar) så diskade de med disktrasan istället för diskborsten. Det är inte första gången det händer, sist när vi hade andra aussies hemma hände samma sak men då var det bara barnen som åt, haha. Och båda gångerna har vi upptäckt det när det varit för sent. Nej men ärligt, de använder ofta trasa när de diskar och jag hoppas med allt hopp jag har i kroppen att de inte använder samma trasa som disktrasa sedan. Jag har faktiskt aldrig tänkt på att fråga. Men eftersom vi har diskborste (och är svenska) så använder vi disktrasan till allt äckligt som man använder disktrasor till. Som tur var så hade vi tagit en ny imorse, men jag känner ändå äckel när jag tänker på det.

74AA35DB-569B-4A81-A196-A09B7BF94DB7
Men strunt i det nu, det är jul och på julen får man äta på disktraseporslin. God jul!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna