VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En slingrig besökare.

På lördag har vi två familjer som kommer till oss på lunch. Och eftersom att vi har flyttat mitt under lockdowns så har ingen varit och hälsat på oss, med några få undantag. Men när folk väl ska få komma hit så vill man ju gärna att de ska få ett bra första intryck och därför håller vi på att fixa som sjutton i garderoben, klipper gräset och har en lång lista med saker som vi (för vår egen skull) vill bli klara med.

Elvasnackset ute mellan regnskurarna.

Elvasnackset ute mellan regnskurarna.

0144DC23-6276-416C-B9A8-324C29FB0C38

T klippte gräsmattan i förmiddags medan jag satt och jobbade. När han kommit tillbaka in och satt sig ned i kanske tio minuter så ropar han ”C, kom hit!”. Det gjorde jag och precis utanför fönstret ligger en diamantpyton och solar sig. T hade ju precis kommit in därifrån, jag vet inte om han skrämde ut den ur sitt gömställe eller så låg den kanske där hela tiden. Hur som helst så var den nog 1,5 m lång och med ett väldigt fint mönster på kroppen.

En besökare. Han lade sig precis där så mb kan se att vi måste rensa ogräs mellan plattorna.

En besökare. Han lade sig precis där så man kan se att vi måste rensa ogräs mellan plattorna.

227D833B-A104-4695-ABA9-02D2063D0478

Diamantpytonormar är inte giftiga som tur är, men de kan bitas och det i sig hade ju kanske inte varit den trevligaste upplevelsen. De biter en ju normalt inte bara för att, men det skulle vara om man råkar komma med whipper snippern eller så och skrämmer den. Hur som helst är det ganska intressant att våra barn (och allas barn) leker barfota och halvnakna bland giftspindlar och stora ormar. Vi har pratat med dem om att man ska titta noga i högt gräs etc. och inte får röra djur man ser, men mer än så kan man inte riktigt göra. Det roliga är dock att hjärnan på något sätt ser farliga djur som något ofattbart och därför oroar vi oss inte ens.

Nu har T åkt till bastuklubben och jag ska gå och titta om jag faktiskt har en sådan tur att båda barnen har somnat och jag kan hålla kväll. Kanske tittar jag på MAID. Vi ser.

/CC


Kommentarer


 1. Skolkurator 24 november, 2021 on 21:26 Svara

  Får barnen lära sig i skolan om vilka djur som är farliga och var de lever eller hur sjutton lär man sig det?
  Har ni gått biologikurs i australiensiska djur? Tänker att vi i Sverige har typ huggorm som är farliga ”ibland”.

  • sydneymamman 25 november, 2021 on 12:24 Svara

   Hej S!
   B går ju bara i ettan men de har inte lärt sig sådant ännu. Det borde man ju faktiskt, men jag har ingen aning om när. Just nu verkar det mer som att man pratar med kompisar eller grannar och får reda på lite vad som finns just där man bor. Men som sagt, Aussiearna är ganska casual about it.
   Vi får nog helt enkelt försöka utbilda oss själva och barnen här hemma.
   Kram,
   CC

 2. Annika K 25 november, 2021 on 18:46 Svara

  Ååååååååå Hudå 😱

  • sydneymamman 26 november, 2021 on 13:32 Svara

   Hej A!
   Hahahaha! Så länge den håller sig borta när vi är ute så kan den få vara min vän.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna