VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Om att bryta ihop.

Jag känner mig så himla ledsen, är på gränsen till tårar. En bakomliggande trötthet för att jag inte kommit isäng i tid på månader hjälper definitivt till. Även det faktum att jag vissa veckor knappt rört på mig. Det har regnat så mycket så jag har inte kommit ut på mina älskade promenader.

Vi beställde thai igår och åt resterna till lunch. Mums.

Vi beställde thai igår och åt resterna till lunch. Mums.

Morgonen började med att jag kom ut i huset och såg att T hade lämnat lådor och plast och verktyg från igår när han satte upp uteparasollen. Normalt skulle jag klara av det, men nu kände jag direkt en irritation. Det var som vanligt andra bakomliggande orsaker, till exempel att jag är så stressad på jobbet att jag inte ens orkar börja. Men när vi satte oss till frukostbordet och jag sa detta så sa T att han har tänkt på att jag varit så himla sur de senaste tre veckorna ungefär. Så sur att jag förstör för resten av familjen.

Parasollet fungerar bra i alla fall.

Parasollet fungerar bra i alla fall.

Kul att höra. Alla vet vi ju att jag har arget i mig, men jag har tyckt att det har blivit bättre de senaste veckorna. Tydligen inte. Och då blir man ju ledsen. Ledsen över att det ska behöva gå ut över de andra, ledsen över att jag ska behöva gå runt i livet och vara arg och sur så ofta. Och när B sedan vägrade att göra sig iordning för skolan imorse och vi kom iväg sent och fastnade i bilkö, då var det kört. Jag känner mig nästan bakfull och vill bara gråta.

Våffelkväll hos vänner idag, mycket trevligt.

Våffelkväll hos vänner idag, mycket trevligt.

Självklart hör jag att jag tycker synd om mig själv. Det är en del av det hela. Men det är bara så sorgligt att jag kommit till mitten av mitt liv och det är så mycket jag ännu inte har lyckats lista ut och förstå. Som jag har sagt tidigare så jobbade min mamma hela livet på jobb som hon vantrivdes med och hon gick runt med arget mycket på grund av det. Och att jag själv befinner mig i samma situation kommer att förgöra mig. (OBS! För mig är det inte så enkelt som att jag har fel jobb. Jag gillar mitt jobb, men har sådan problem med ångesten och pressen jag lägger på mig själv).

Jag började läsa en självhjälpsbok, vi snackar om att jag ska gå och prata med någon, men det är så himla dyrt. Det är det gamla vanliga med att man mår för dåligt för att ta tag i det. Men samtidigt som allt det här pågår så känner jag även sommarpirr inom mig för huset, solen, min familj etc. Så det är två olika världar av lycka och glädje mot mörker och ångest. If that even makes any sense at all.

/ CC


Kommentarer


 1. Annika 21 oktober, 2021 on 21:28 Svara

  Kanske göra ett läkarbesök?
  Du kanske är i eller på väg in i en depression eller så? ❤️
  Kraaaaaaaaaaaaaam

  • sydneymamman 22 oktober, 2021 on 14:28 Svara

   Hej A!
   Ja, det kanske får bli så till slut. Men jag har varit deprimerad innan och känner inte riktigt att jag är där ännu. Jag tänker dock kanske life coach eller något sådant. Håller på att fundera vad jag tänker blir bäst just nu.
   Kraaaaaaaaam tillbaka!
   CC

 2. Cecilia 21 oktober, 2021 on 22:09 Svara

  Hejsan,
  Nu var det länge sedan jag skrev men jag har följt din blogg ändå 😊.
  Tycker du verkar bättre på att ta vara på bra stunder än vad jag är men hur du beskriver dina negativa och ledsna känslor och att det påverkar resten av familjen är väldigt träffande. Känner igen mig väldigt väl. Skulle vilja skriva mer men vet inte var jag ska börja men ville ändå lämna en hälsning. ❤️
  Kram

  • sydneymamman 22 oktober, 2021 on 14:24 Svara

   Hej C!
   Roligt att du fortfarande är kvar.
   Usch ja, det är inte roligt. Synd att du känner detsamma. Och att det är så svårt att bara ta kontroll och vända på det. Jag är glad för att du lämnade din hälsning. Kram,
   CC

 3. Torsten 22 oktober, 2021 on 12:56 Svara

  En flaska Champagne om dagen håller doktorn borta. Franskt ordspråk.
  Fungerar säker lika bra med en Australiensisk flaska vitt från Margaret River.

  T.

  • sydneymamman 22 oktober, 2021 on 14:17 Svara

   Hej T!
   Haha, en flaska alltså? Ok, säger du det så. Jag gillar inte riktigt champagne, men Margaret Rivers guld dricker jag gärna!
   Kram,
   CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna