VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det stora köpet!

Vad har hänt idag då? Nä, inget särskilt alls, vi köpte bara en ny bil.

En bra dag för att köpa en bil.

En bra dag för att köpa en bil.

6A3ABCB3-B758-44EC-ADDC-3A65B444D63F

Vi hade ju bokat en tid för att provköra en bil idag klockan halv elva. När vi kom dit hade de såklart ingen aning om detta. Sådant förstår jag mig inte alls på, hur kan man boka med någon och sedan inte skriva upp det och hålla sitt löfte. Oprofessionellt. Men det löste sig till det bästa för den killen som kom fram och hjälpte oss var en genomtrevlig mexikan och T sade att han som vi bokat med på telefonen inte låtit lika trevlig (mer som en typisk bilförsäljare, om man får generalisera).

T råkade hälla ketchup på mina frukostägg, big mistake. Huge.

T råkade hälla ketchup på mina frukostägg, big mistake. Huge.

EDD03D2F-C745-4477-9657-639357ABBFE5

Vi var där för att köra en ny MG ZS och det var precis vad vi gjorde. Vi tog gott om tid på oss och åkte även ut på motorvägen. Det är vad det är, när man kör på större vägar så är motorljudet högre än om vi hade köpt exempelvis en Mazda CX-5 eller Hyundai Tucson. Motorn hade kunnat vara starkare när man accelererar osv. Men. Designen  inuti överraskade oss positivt, bilen är mellanstor men stor nog för oss och allt handlar ju om att vi får en helt ny bil med 7 års garanti istället för att försöka hitta en kanske sex år gammal bil av en dyrare sort som inte har för mycket bucklor, revor och annat slitage. Man behöver som bekant kompromissa om inte budgeten räcker till.

Mamma tar kort medan barnet gråter.

Mamma tar kort medan barnet gråter.

3452AE39-B1BC-47F1-A84E-26EA86453C3A

Den silvriga varianten kostade $700 mer än vit eller svart, men vi lyckades få den för samma pris om vi bestämde oss där och då. Så det gjorde vi (jag hade redan bestämt mig, det var bara T som ville åka hem och tänka lite så som han alltid gör och ändå kommer fram till samma sak). Vi betalade $500 i deposition, signerade några papper och i mitten på november kan vi åka och hämta vår nya bil! Det blir en lagom födelsedagspresent för mig.

Hej bilen!

Hej bilen!

Så nu kan vi börja förbereda för att sälja vår fina lilla Peugeot och hoppas att någon vill ha den. Dock har vi ju problem med Engine Failure- lampan som går på när den vill och om den får för sig att göra det mitt i en försäljning så kan vi nog säga tack och hej till våra efterlängtade pengar. Vi hoppas att det går bra.

Nu har vi beställt thai för att minifira lite framför Billions. Mums!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna