VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Väloljad maskin.

Nu kan jag äntligen sluta tjata här inne för idag har jag fått min första dos av vaccinet! Det kändes ett tag som att det aldrig skulle hända, men så lyckades jag få en tid nere i Sydney. Jag har andra sprutan bokad 7/10 och sedan kan jag börja slappna av. Lite i alla fall. T kommer också att vara klar i mitten på oktober ungefär.

Sydneydag.

Sydneydag.

3637ED29-2593-46E3-B636-14E4F90C4D87

Vi åkte alla fyra i god tid imorse, hämtade vår nya brödrost på Bing Lee i Gosford på vägen (för T stoppade in ett blött finger i den gamla nya så att den kortslöt sig), lämnade papper hos min chef och lade brev på postlådan. Själva bilresan ner gick snabbt, det är väl en av de få positiva sakerna med Corona, att det är betydligt färre bilar på gatorna och ingen kö.

City i förbifarten.

City i förbifarten.

5CEF8784-3BAB-44A8-AEAC-FC40CEB1EC19 5F0E3F01-7FF3-4093-A1AB-2BB992A15A8E E1A43922-0AE0-42B6-816B-FE8C95527961

När vi kom fram till vaccinationskliniken vid sjukhuset så började en intressant, väloljad maskin. Det var klistermärken, QR-koder, pilar på marken, snitslade banor i två kvarter mellan screeningen och själva sprutan och så fick man sitta 15 minuter på bevakning efteråt i ytterligare ett rum. Men i rummet där man tog själva sprutan stod kanske tjugo skrivbord uppradade efter varandra, tio på varje sida. Och vid varje skrivbord stod en stol vid kortsidan. Där satte man sig, visade körkort och Medicare Card och sedan var det stick och gå.

Denna kom upp som minne idag. En liten B i vår lägenhet i Bronte. Saknar ibland.

Denna kom upp som minne idag. En liten B i vår lägenhet i Bronte. Saknar ibland.

Jag går ju igång på sådant här, särskilt nu när man knappt sett folk på något år eller så, men jag tänkte på de stackars människorna som är spruträdda och måste sitta där bland hundratals människor och bita ihop. Hur som helst, det gick snabbt, smidigt och är otroligt skönt att ha det gjort.

Efteråt åkte vi till McDonalds för lunch och så hem igen. Stackars ungar som inte fick gå ut ur bilen på fem, sex timmar, men de var så himla duktiga och tyckte nog mest att det var mysigt att vara tillsammans hela familjen mitt i veckan. Än så länge har jag bara lite känningar i armen, så vi hoppas att det stannar vid det. Tick på att göra-listan.

/CC


Kommentarer


 1. Skolkurator 16 september, 2021 on 21:41 Svara

  Grattis till sprutan! Fick Pfizer och ont i armen av första och lite feber av andra. En panodil och lite sömn så var jag pigg igen! Helt klart värt det!

  • sydneymamman 17 september, 2021 on 14:38 Svara

   Hej S!
   Tack så mycket, det känns bra att jag är på väg mot målet.
   Då blir det kanske samma för mig, för jag har ont i armen även om det är bättre idag än igår. Jag hade förberett mig på att vara sjuk i helgen och blir väldigt glad om jag slipper!
   Skönt att du är färdigsprutad och kan koppla av lite.
   Kram/
   CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna