VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Iväg med dig!

Från och med midnatt mellan lördag och söndag så skärptes reglerna för lock-downen ytterligare. De gjorde något som de inte gjort tidigare, nämligen satte stopp för construction work som inte är absolut nödvändigt.

Another day.

Another day.

5B2542E8-F06C-4EF1-8B4D-7906889A3B07

Helt plötsligt är vi alltså där igen, min lön är osäker och det blir till att söka bidrag och så vidare. Än så länge är slutdatumet 30 juli och ifall de släpper på restriktionerna då så är det ju inga större problem, men jag tvivlar verkligen på att så är fallet. Byggföretaget jag jobbar för är troligtvis berättigat till bidrag också och eftersom att det kommer att finnas saker för mig att göra fortfarande så tror jag att det ändå kommer lösa sig för mig med en blandning av lön och bidrag.

Gamla bilder kom upp. Sötingar!

Gamla bilder kom upp. Sötingar!

1164AB01-32CB-4C24-9AE2-50D4E62F9573

Tyvärr är det värre för våra anställda byggare. Snacka om ett arbete där man inte kan jobba hemifrån. Detta är alltså åtgärderna de tar till vid en ökning av cirka 100 fall om dagen. Det vill säga, inte jättehöga siffror. Men Aus har hela tiden varit väldigt strikta och stackars Melbourne har verkligen haft otur med långa perioder av i princip total lock-down. Och nu har fall från NSW spridit sig dit ner också.

Rabarberpaj på en måndag. Såklart!

Rabarberpaj på en måndag. Såklart!

T pratade idag med en kollega som bor i KL. De har tydligen varit i strikt lock-down med hemskolning och bara tillåtna att lämna lägenheten för handling eller motion en gång om dagen sedan tidigt i 2020! Vad gör det med ens psyke? Vad för konsekvenser får detta för barnen? Både gällande utbildning och den vanliga sociala interaktionen med andra varelser.

Jag har varit tålmodig ganska länge, men nu säger jag som alla andra. Iväg med dig, onda sjukdom, vi vill inte ha dig här!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna