VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Fokusera energier.

Det dåliga i att vi sålde vår andra bil (vår förstabil) när Covid började och vi båda plötsligt jobbade hemifrån är att vi nu måste köpa en ny bil, mitt i husköp. Om vi nu får Turkosa huset, eller ett annat hus som inte ligger tokcentralt så har vi inget val annat än att ha två bilar. Jag kör till kontoret och innan jag kommer hem måste B hämtas från skolan. Hon har aktiviteter osv. Vi försökte ju med bussar när vi flyttade upp här för två år sedan, men det håller inte. Jag fick ta taxi ett flertal gånger för att komma dit jag behövde komma, i tid. Så kan man hålla på ett kortare tag, men inte i längden.

Hej söndag!

Hej söndag!

E1AC7EA4-BB58-462B-A2CD-32EA129A8ECA

Så idag åkte vi och tittade på bilar på en Toyota- firma. Det var riktigt obehagligt faktiskt. Två äldre män, försäljarna menar jag, stod mitt i den gassande solen och det bara skrek desperation om dem. Den som hjälpte oss åt någon slags muffin under hela tiden vi pratade och han smaskade och gumlade och det var riktigt äckligt att se. Bilarna i sig var okej, lite dyrare än vi hade velat, men what else is new. Tydligen har bilpriserna gått upp med närmare 30% sedan Corona började. Men vi fick en liten inblick i vad vi kan tänka oss, kanske blir det en Mazda CX-3 igen, men sedan blir det nog att vi köper online för att få det billigare.

Pubmat och ungar som leker med allt i affären.

Pubmat och ungar som leker med allt i affären.

840B730D-E015-4E58-8E75-12E37A5E96DB

Efter bilkoll åkte vi ganska random in på en RSL för att äta mat. Det finns inget liknande i Sverige vad jag vet, men här har i princip varje liten stad en stor byggnad med pub, mat, spelautomater, lekplats och allt möjligt. Ett slags communityhus helt enkelt. Där fick ungarna leka medan vi väntade på maten. Jag åt rump steak med pommes och bea och tro det eller ej, men bean var riktigt god! Den smakade kanske inte helt som bea, men som en väldigt god sås ändå.

Japanese garden med koifiskar.

Japanese garden med hungriga koifiskar.

8EFE5D38-F98B-44FE-836B-C21F4297E767 F094C336-E0B9-4AE2-9FAB-ED811F22F4B0

Efter maten åkte vi till två möbelaffärer och tittade vad de hade för soffor och utemöbler. Vart vi än flyttar så villhöver vi en del nya möbler. Efter allt det där i affärer och bland folk behövde vi lite natur så då åkte vi till Japanese Garden i Gosford. Vi har inte varit där innan, men har hört att det är roligt för barn eftersom att man köper fiskmat och så får de mata koifiskarna. Och så var det, det var en hit!

Vi avslutade med lite poolhäng.

Vi avslutade med lite poolhäng.

14D968EC-D461-4542-BCA3-ACA804A511E4 27778538-5905-4E91-B394-F98DBBD48ABD 55B9FF0B-C2A5-461A-A4B3-A6FBF6FDBBC5

Efter en hel dag utan bad fick vi tolkil och åkte hem till E och A och spenderade de närmaste en och en halv timmarna i deras pool. Vid deras pool istället för i för mig, men vem bryr sig om detaljer? Och nu ikväll har jag hängt tvätt, bytt barnens sängkläder, fört över en obscen summa pengar till Sverige för CSN, Hörnan och diverse och nu ska vi äta och kolla säsong tre av Bordertown.

Och sedan ska vi fokusera alla energier på att önska att detta blir veckan vi köper hus.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna