VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ångest och lycka.

Jag började prata med en kompis hemma i Sverige på WhatsApp idag om jobbångest.

Nyvakna trollungar sitter på golvet medan mamma bäddar. Och tar kort. Det gör hon ju också tydligen.

Nyvakna trollungar sitter på golvet medan mamma bäddar. Och tar kort. Det gör hon ju också tydligen.

C19F6F0F-086F-47C0-AF2A-D9068748DC72

Den här tjejen har (och gör fortfarande för den delen) jobbat hårt och för något år sedan så öppnade hon en egen hudvårdsklinik i Malmö. Och detta är anledningen till att just hon och jag började prata om detta, för hon älskar det! Hon kommer till sitt mysiga ställe på morgonen, hon är duktig på det hon gör, får utlopp för sin kreativitet, har trevliga kunder och det går runt. Såklart är det en viktig faktor att man inte behöver kämpa för mycket ekonomiskt. Hon sa att hon tackar sin lyckliga stjärna varje dag för att hon får göra det här och leva på det sättet.

Dagens mat. Matens dag.

Dagens mat. Matens dag.

BA9A25DE-4059-4AAC-8BA6-2BD22A565845

Hon frågade i sin tur mig vad det är som gör att jag får ångest. Och utan att tänka igenom det speciellt mycket var det detta som kom ut:

  • Jag brinner ej för det jag gör även om mina arbetsuppgifter i sig är helt okej.
  • Panik för att jag inte har frihet.
  • En chef som är… låt oss välja ordet knepig. (Inte min närmaste chef)
  • Sitta instängd i ett litet rum med dåligt om fönster i åtta timmar varje dag.
  • Rädsla för att misslyckas och göra bort sig.

Det var de sakerna som rann ur mig just då. Jag sade dock också att sedan jag börjat jobba hemifrån så har 80% av ångesten försvunnit. Och om man tittar på listan igen så är det ju ganska förståeligt faktiskt. Så vi får verkligen hoppas att det är så som folk förutspår, att det med att jobba hemifrån blir mer accepterat framöver. För då hade mitt och många andras liv blivit mindre stressigt, mer flexibelt och lyckligare helt enkelt.

Mer lycka åt folket!

/CC


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna