VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlora alla pengarna.

Opp och ned, ned och opp, grisen gal i granens topp. Ungefär så.

Dagen började med att vi ville köpa hus. Vi pratade med banken och fick reda på lite grejer som inte är så roliga om själva husköparprocessen, men fick också reda på att som vi hoppats så kunde vi sträcka oss till den summan vi pratat om att bjuda för huset. Men när jag sedan kontaktade mäklaren så sa han ”Vi har fått ännu ett högre bud och de har redan tagit dit pest- och building inspector”. Dvs. huset var redan i princip sålt. Ingen hade frågat oss en extra gång. Hade vi ett högre bud att lägga? Det vet dom inte. Och så funkar det i detta landet.

Vi fortsätter med nyttigheter. När alla tallrikar är i diskmaskinen så äter man på en skärbräda. Det är sedan gammalt.

Vi fortsätter med nyttigheter. När alla tallrikar är i diskmaskinen så äter man på en skärbräda. Det är sedan gammalt.

37262B43-2C63-4E8B-BF1A-970EE0A72DFD

Visst, vi hade inte kunnat bjuda mer så de som betalade mer ska såklart ha huset. Men om mäklaren säger att han ska keep us in the loop, så kan han väl för fäen keep us in the loop? Svårt? Hur som helst, detta huset är inte vårat men nu börjar vi verkligen förstå vad som finns där ute, vilken som är vår rätta prisklass och vilken typ av hus som passar för oss.

T mitt i tuggan.

T mitt i tuggan.

Det vi fick reda på idag som inte var så roligt är att när man har vunnit en budgivning och kommit till den del då man betalar 5-10% i deposition så kan det om det vill sig illa uppstå en katastrofsituation. Man har nämligen då bundit sig till att betala huset. Så i perioden mellan att depositionen är betald och settlement date då man slutför hela köpet sitter man i skiten ifall det skulle hända någonting. Till exempel att man blir av med jobbet eller nu i Coronatider går ner i arbetstid.

Då kommer banken nämligen inte att ge dig ditt lån eftersom att saker har förändrats och du kan då inte köpa huset. Problemet? Förutom att du inte har något jobb så har du förlorat hela din deposition, alla dina besparingar men du har fortfarande inget hus. Låter härligt va? Vår slutsats av det är att göra settlementperioden så kort som möjligt.

Well well, inget hus idag så nu får vi se vad nästa twist blir. Vad det är spännande att vara en bricka i livets spel.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna