VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Frustrerad.

Solig, ledig fredag idag, vilket hade varit enbart underbart om jag inte hade vaknat halv fem imorse (efter fem timmars sömn) och inte kunde somna om. Jag är ju inte så bra på det här med att spendera dagarna med sömnbrist.

Springa efter barn som springer till skolan.

Springa efter barn som springer till skolan.

CC1CE2E3-F19C-4830-8552-AFD30038C326

Men när jag låg där och inte kunde somna igen så började jag titta på hus. Stor överraskning, jag vet. Och ute låg ett hus här i Terrigal som var i tegel och hade bruna heltäckningsmattor, ett gammalt kök, gamla badrum och så vidare. Allt hade behövts göras om på sikt, men det var också ljust och charmig på ett sätt samt att priset var okej. Men när jag ringde mäklaren senare på dagen så bekräftades mina onda aningar om varför det var så billigt i ett bra område. Både verandan framme och bak måste göras om helt. De hade redan fått ett quote på $40k.

Tegelhus som ändå är lite mysigt.

Nedan: Tegelhus som ändå är lite mysigt (vitkalkat eller så). Ovan är vår gata där vi bor nu. Inget speciellt mer än att en klarblå himmel alltid är så vacker.

15D61678-7107-42AE-9735-D9A523F8D27D 0ABDC9BC-FAAE-430C-ACF4-CC03A5EE04F8

Vi gick dit på förhandsvisning klockan två men kom därifrån och kände att det är nog bättre för oss att spendera lite mer pengar på något som behöver mindre jobb än att känna att alla de där renoveringarna hänger över en i många år framöver. Så nu ska vi inte på den visningen imorgon men på två andra där den ena troligtvis blir för dyr som vanligt och den andra verkar vara ett ganska skitt hus i Copacabana, men jag tror att folk kommer att betala mycket för närheten till stranden. Så river de bara huset och bygger ett McMansion istället.

Lyckan i att ha ett syskon.

Lyckan i att ha ett syskon.

3C05429D-C85D-4A7E-A665-FAD57638DCB0

Hur ska man kunna tävla mot något sådant? Well well, vi håller oss väl lite lugna åter igen, sparar mer och så hoppas vi på lägre priser framöver och på att vårt hus, det där som bara känns rätt i magen, kommer till oss snart. Just nu förstår jag dock inte alls hur det ska gå till. Särskilt när investerare kommer upp från Sydney och köper sitt andra eller tredje hus.

Blir så j-a frustrerad.

/CC


Kommentarer


  1. Majsan 24 juli, 2020 on 18:00 Svara

    Svenskarna som flyttar hem. Ska de sälja?
    Deras hus kanske kan vara nått?

    • sydneymamman 25 juli, 2020 on 15:01 Svara

      Hej Majsan,
      Det hade varit en alldeles utmärkt situation för det huset de bor i har världens finaste utsikt. Men tyvärr, de hyr bara så inget vi kan köpa.
      Men dock har vi bjudit på ett hus idag. Håll tummar och tår!
      /CC

      • Majsan 26 juli, 2020 on 15:52 Svara

        Attans då :/

        Håller tummarna stenhårt för er ❤️

        • sydneymamman 27 juli, 2020 on 14:41 Svara

          Tack snälla du!
          Nu gick det inte hem idag, men vi är ett förlorat hus närmare vårt hus.
          Xx CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna