VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kör, bara kör.

Jag borde inte berätta detta, för vi kommer att låta som de mest korkade människor i världshistorien.

Fina bilder och inte bara frukostmackor? Alldeles rätt, det är T.

Fina bilder och inte bara frukostmackor? Alldeles rätt, det är T som klickat.

Men om man känner mig så vet man också att jag är en otroligt ärlig människa och jag delar även med mig av allt. Inget filter. Hur som helst. Staten har kommit med en extra liten grej för de som verkligen hamnat i skiten nu under Corona. För de som blivit av med jobbet och inte har råd att leva dag till dag. För de personerna har man gjort så att de kan få ta ut $10 000 av sin superannuation, sin pension, skattefritt och använda. Det är närmare 70 tusen SEK, så det är inte direkt småpengar i sammanhanget. Problemet är ju att $10k nu är ca $80 när du är gammal och behöver pengarna efter man slutat jobba.

Och T igen.

Och T igen.

Idag tog vi beslutet, vi ansökte. Man är berättigad till denna tidiga utplockning av sin pension ifall man har förlorat mer än 20% av sin inkomst under Corona. Fröken här har förlorat 50%. Så vi körde. Och det verkar som att pengarna kommer in på kontot om fem dagar. Wowsa! Saken är den att vi har tänkt använda pengarna till att toppa upp vår husdeposition. På så sätt lägger vi dem i property, så det är ju inte att vi ska ut och köpa ny TV, bil och quad bike för pengarna (även om det hade varit skitkul det med). Men grejen är att banken inte ännu har bekräftat att de kan ta emot super som deposition, så vi kanske har gjort det i onödan.

Men vi tänker ändå att vi inte har något att förlora. Ifall banken säger nej, vilket är shit shitty shit shit, så börjar jag salary sacrifice från min lön varje månad ett tag framöver in på superkontot så att allt sätts tillbaka, men vi får en skattevinst. Så win win. Typ. Men jag väntar fortfarande på haken. Förutom att man lurar sitt äldre jag dårå.

I juli, när det är nytt räkenskapsår, får man ta ut ytterligare $10 000. Kör, bara kör!

Eller?

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna