VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Happy Australia!

B var så stolt på simningen idag för hon fick gå direkt från Level 1 till Level 2. Hon är ju väldigt van vid att vara i vattnet, hoppar och slänger sig i de största vågorna i havet minst ett par gånger i veckan, men hon kan inte simma ordentligt och hon har alltid sin flytgrej på sig. Men hon tyckte att det var roligt idag också, så det var ju bra.

God morgon.

God morgon.

Efteråt åkte vi bara hem och så hoppade jag ur och tog Coco (min bil) och så möttes vi alla igen på Erina Fair. Det var dags att leta uniformsskor till B, vita strumpor också till skolan och så en riktig baddräkt att simma i (blev en Speedo i blå). Skorna är så himla fula, svarta och stängda klumpisar, men man får liksom köpa det finaste av det fula och bara gilla läget.

O stod still länge nog för att få en man bun. Händer aldrig.

O stod still länge nog för att få en man bun. Händer aldrig.

02882B83-D7B7-4200-9300-91CB715404FF

Dock var det katastrof. Hade jag sett mina ungar idag i affärerna och de hade varit någon annans, så hade jag väl i princip sagt till T ”Men vafan, ska de ta hand om sina ungar eller, de är ju helt feral.” De måste ha varit trötta från gårdagens alla fester för det var skrik och spring och hopp och inte lyssna alls och varförvillejagegentligenvaraförälder-tankar. Men så åt vi lite lunch, jag åt stir fry med kyckling, grönsaker och oyster sauce, vilket var finfint, men B åt upp allt mitt ris fastän hon inte alls skulle ha något. Men så blev det i alla fall bra till slut.

Klänningsköp nummer ett.

Klänningsköp nummer ett.

Eller, det kanske berodde på att jag lämnade dem för att gå och fixa mina ögonbryn och fransar. När jag träffade dem igen stod T med ungarna på MYER (typ Åhléns) och höll på att få utbrott/sammanbrott/göra uppbrott. De skulle hitta klänning till B, men fann ingenting. Så jag skickade iväg dem till stranden. Ett dopp räddar Ts humör på den värsta av dagar och vänder barnens gnäll till skratt och lek.

Klänningsköp nummer två. Gör sig ej rättvisa här. Blev helt kär i denna.

Klänningsköp nummer två. Gör sig ej rättvisa här. Blev helt kär i denna. Och gällande mina ögonbryn, de kommer Frida Kahlo:a av sig snart. (Färgen, syftar jag på. Inte att jag har monobrow).

Så jag gick runt själv i butikerna och handlade till slut två klänningar till mig själv (hittade inte heller någon till B) som jag kan ha med till konferensen. Jag gick även och tog pedikyr på ett ställe som kändes som Thailand och hade en massagestol som var så stark och hård att jag inte kunde titta på telefonen för hela kroppen skakade. Egendomligt att kalla det massage, men skönt ändå på något sätt.

Råkade knäppa ett kort när jag skulle visa B en sak på telefonen. Tyckte ändå det var roligt att man ser mina fina blommor jag köpte idag.

Råkade knäppa ett kort när jag skulle visa B en sak på telefonen. Tyckte ändå det var roligt att man ser mina fina blommor jag köpte idag. Och min fina tvätt nere på soffan. 

Australia Day var det ju idag, men vi firade inte något alls. Det var riktigt dåligt av oss. Kanske kan skylla på att vi är en ceremoni ifrån att bli citizens, så vi kanske ska vänta med att fira till nästa år.

Men Happy Happy Australia!

/CC


Kommentarer


  1. Skolkurator 27 januari, 2020 on 18:32 Svara

    Hej! Jättekul att läsa din blogg om livet ”down under”. Tyvärr blir de allra flesta bilder och bildtexter förstora så man ser bara hälften…

    • sydneymamman 28 januari, 2020 on 14:17 Svara

      Hej!

      Vad kul att du gillar att följa mig här, det blir jag väldigt glad för.

      Och tack för att du tar dig tid att kommentera. Detta är något jag har haft problem med tidigare, tyvärr. Det ska gå om man vänder telefonen på längden, men det ska man ju inte behöva. Jag ska följa upp detta igen och hoppas på att vi ska kunna lösa det.

      Tack,
      CC

      • Skolkurator 28 januari, 2020 on 21:31 Svara

        Det funkar. Då ser man hela bilden på bredden, men inte på längden ??

        Trevlig resa!

        • sydneymamman 29 januari, 2020 on 14:04 Svara

          Det var ju bra!
          Men jag ska ändå prata med dem för så ska det inte behöva vara!
          /CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna