VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Varför lever vi?

Jag är ganska dålig på att ta ett steg i taget eller en dag i taget.

Nu är det nytt år, den 15:e januari och allt är igång precis som vanligt igen. Jobb, dagis, förkylning på gång, massa måsten… Jag kan inte hjälpa att känna att ett helt år hänger över mig. Jag tycker ju om mitt liv. Jag är nöjd på många sätt, kanske inte alltid superlycklig men inte olycklig heller. Och tydligen ska man ju inte se lycka som ett långvarigt tillstånd utan bara se till att uppskatta den när den kommer i perioder. Uppåtperioder liksom nedåtperioder.

Glädjespridare och gråhårsmakare nummer ett. (Bild tagen av T).

Glädjespridare och gråhårsmakare nummer ett. (Bild tagen av T). För övrigt inte så ofta ens toalettborste är i bild. Passa på att njuta!

Nu kom jag ifrån ämnet lite, men jag känner bara att till vilken nytta ska man bara köra på? Vad är meningen med att bara stressa runt i vardagen, halvsjuka, halvgamla och halvfattiga? År efter år går och man är fortfarande i verkligheten och vardagen. Ja ja, jag förstår ju att jag inte är ensam om dessa tankar även om de såklart skiljer lite från person till person. Det är ju bara en form av ”Varför lever vi?” Kanske borde man gå med i någon religion eller börja följa något lag i någon sport- något för att känna sig som en i en grupp som strävar mot samma mål.

Nej, fast det menar jag inte. Det är inte jag. Det är inte det jag vill.

Och nummer två. (T har tagit denna bild med såklart).

Och nummer två. (T har tagit denna bild med såklart).

Jag längtar tvärtom mer efter frihet, äventyr och galenskaper. Och så var vi där igen. Note to self, jag kanske borde börja kolla efter samband. Kanske har det med något så enkelt som hormoner att göra, dessa perioder av vilsenhet, nedstämdhet och längtan bort. Nä, fy för så tråkigt om det är så. Vad tråkigt om allt går att förklara medicinskt och matematiskt. Jag vill hellre bara att det ska vara min hjärna och själ som flyger fritt ibland.

/CC


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna