VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Imse Vimse…

T kom in till mig efter att jag lagt mig igår kväll och berättade att det satt en Huntsman stor som hans hand i köket. Eller, rättare sagt, den hade suttit i badrummet och när han försökt ta ut den med en kvast hade den snabbt sprungit iväg och hamnade sedan vid kylen. Tydligen ska man inte heller riskera att ta död på dem inomhus för de kan ha en äggsäck som då går sönder och sprider hundratals spindelbebisar runtom i huset. Tack men nej tack.

Mamma spindel och så den ”lilla” borta i hörnan på B’s vägg.

Mamma spindel och så den ”lilla” borta i hörnan på B’s vägg. (Dagiskläder framlagda på sängen och madrass mot väggen för annars sparkar den lilla nästan hål på natten. Och mamma vaknar. Mest det.).

4D27A976-5FAC-441F-B011-A876D20F92A8

Mycket riktigt, där satt den lugnt och fint vid kylen. Utan att överdriva, stor som en handflata. Men när vi vaknade imorse var den borta. Det blir ju som en rolig kurragömma att se vart och när den dyker upp nästa gång. Också nu imorse hittade T fyra(!) stycken mindre Huntsmans runtom i huset, en precis vid B’s säng. Dessa var bara ungefär fem centimeter långa, men stora nog. När vi började prata med folk på jobb och dagis så fick vi höra liknande historier av dem. Vad har hänt? Är det kanske det lilla regn som kom för några dagar sedan som gjort att det exploderat av spindlar? Jag vet inte. Men T måste snarast köpa spindelmedel för jag vill inte ha en i min säng eller i mina tofflor en morgon när jag vaknar.

Jag idag och Terrigal Beach idag.

Jag idag och Terrigal Beach idag.

D3042B7A-0639-461A-983E-144D96B65478

Nu har jag däremot just kommit hem från Terrigal city där jag varit på uteservering, ätit vietnamesiskt och druckit vin tillsammans med sex andra tjejer. Jag känner två av dem som är mammor från B’s dagis och av en slump är det en annan som jag jobbat med och hon känner också detta gänget från tidigare. Det var väldigt trevligt att gå ut och dricka lite vin och chitchata lite på en vanlig tisdag.

Och när jag kom hem satt det en spindel i hallen och välkomnade mig hem. Fint det.

/CC

 


Annons

Kommentarer


 1. Torsten 14 januari, 2020 on 15:17 Svara

  Är de giftiga?

  Flytta hem. Verkar jobbigt att bo i det landet.

  T.

  • sydneymamman 15 januari, 2020 on 13:03 Svara

   Hej T!

   Haha, ja, det känns ju som en rimlig handling för att komma undan de små (stora!) liven.

   Som tur är så är de ofarliga, men de kan bitas och hoppa så jag känner att man ändå kan få traumatiska upplevelser av ett nära möte, även fast man inte dör.

   Men hemma finns daggmaskar och de tycker jag är mycket värre, så jag stannar nog kvar ändå.
   /CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna