VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Gammalt underliv.

Vi fick sova en hel natt! Och då kan man ju inte klaga för att man blir väckt för dagen klockan sex, trots att det är söndag. Vi myste i sängen hela familjen (O är dålig på att mysa och hoppar och sparkas mest, men ändå) och gick sedan upp och åt frukost.

Vid dagens första och andra måltid.

Vid dagens första och andra måltid.

2E0D95C2-FCC3-434A-B58C-7C905DBC0BF8

Redan igår bestämde vi vilken runda vi skulle åka, en ganska fin sådan på bakvägarna tills vi kom till ett slags stort reservat för koalor, kängurus och andra djur. Men när vi kom fram insåg vi att det inte alls var gratis mot donationer som det stått på hemsidan utan skulle kosta $80 för hela vår familj (drygt 500 spänn). Det tyckte vi var lite att ta i och eftersom vi inte berättat något för barnen om våra planer och de båda sov i baksätet just då, så åkte vi helt enkelt vidare i tio minuter till ett vattenfall med picknickområde (picknick hade vi med oss).

Det bidde inga djur. Det bidde vattenfall istället.

Det bidde inga djur. Det bidde vattenfall istället.

FC711FAE-BBA7-49C0-ADDB-82EC85F38295

Ungarna var glada och vi var glada som sparat pengar. Vi kommer absolut att åka tillbaka, men då göra mer av en planerad heldag av det. Hur som helst var det mysigt vid vattenfallet, O jagade stackars bush turkeys (vi lät honom givetvis ej fortsätta), blev dyngsur i floden och allt annat som hör till. Därefter åkte vi till Erina som vanligt där T och barnen handlade mat medan jag gick och köpte en bebispresent till min chef vars andra son blir född genom kejsarsnitt på torsdag.

755D6F0F-6509-4D1D-96D9-48A41F8E0223

När vi kom hem var klockan bara tre och vi satte igång att laga storkok för veckan i form av red curry med kyckling och ris. Barnen skulle hjälpa till och B hann skära sig i fingret (liten, slö kniv men det blev illa nog), ramlade av Ikeastegen (en sådan liten som jag tänker att alla småbarnsföräldrar har), hällde halva burken med kokosmjölk utanför grytan och O hällde ut hela skålen med fish sauce över sig och köket (luktar gammalt underliv fastän vi gnuggat med Ajax) och satte en stol på sin tå. Det slutade med att T skrek ”Alla ut ur köket!”. Ha ha, inte lätt. Jag dammsugade och såg allt bli skitigt igen och pratade sedan med mina föräldrar. Jag har i en vecka fasat för att berätta för dem att vi bestämt att vi måste skjuta på Sydafrika tills nästa jul, men de var väldigt förstående och det känns som en lättnad att det nu är bestämt.

Nu ska vi äta ovan nämnda röda curry och titta på ännu ett avsnitt av Agent Keen i Blacklist.

Och så var det måndag igen.

/CC


Annons

Kommentarer


 1. Torsten 8 september, 2019 on 19:34 Svara

  Varför ska ni till Sydafrika? Det har inte framgått i din blogg tror jag.

  T.

  • sydneymamman 9 september, 2019 on 14:14 Svara

   Hej Torsten!
   Jasså? Jag som tycker att jag alltid tjatar om allt, men det kanske jag har missat.
   Mina föräldrar har ett hus tre timmar öster om Kapstaden och vi har tänkt åka och hälsa på där. Vi har inte varit där sedan 2009, så det är absolut dags. Det är även snack om att syrran med familj ska komma ner samtidigt. Men nu blir det som sagt nästa år istället. Kan bli bra det med!

   /CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna