VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Om en hund.

Jag kom att tänka på en händelse när jag låg på sjukhuset för att recovra från min operation. Plötsligt kom det en kvinna in med en liten brun sausage dog. Jag förstod ju ganska snabbt att det var en sådan där emotional support dog. Hon kom in i mitt ”bås” och frågade om jag ville ha upp hunden i sängen.

Toner av blått i Davistown.

Toner av blått i Davistown.

CD658D8F-2C82-4C62-BBCE-CCAED9C80545

Jag inser att jag antagligen räknas som anti-christ här, men jag kan inte tänka mig något värre. Där satt jag och hade ont och det sista jag ville var att ha en tyngd på mig med massa hundhår dessutom. Detta ska dock inte missförstås, jag tycker att det är jättebra att sådant här finns. Men för mig, så tackade jag artigt nej och så gick de vidare till någon som uppskattade det mer.

7E80041D-E83A-4D76-B3F9-7E8F353F174A

Det jag vill komma till är dock att för mig fungerar djur precis som människor. Jag blir inte galen av kärlek så fort jag ser ett exemplar, jag måste lära känna dem. Jag är inte gosesjuk med vilken hund som helst som går förbi, men om jag till exempel är hemma hos en kompis som har en hund, så börjar jag oftast värma upp till den mer och mer allteftersom jag lär känna den. Därefter är vi vänner för livet.

Ja ja, bara lite tankar så här mitt i veckan. Vi är ju alla olika. Det är säkert många hundar som inte gillar mig speciellt mycket till att börja med också.

/CC


Annons

Kommentarer


 1. Camilla 16 maj, 2019 on 22:02 Svara

  Hej! Måste säga att på hundfronten är vi mkt lika! Blev nyfiken på upplägget, här hemma har jag aldrig hört talas om ”vårdhundar” i sådana lägen, inom sjukvården. Tror mest det beror på alla hygienrutiner, vi får inte ha husdjur ens på mitt jobb pga ”patienter” med multiresistenta bakterier. Och allergier såklart. Skilda världar även där, intressant! Kram

  • sydneymamman 17 maj, 2019 on 14:26 Svara

   Hej Camilla!
   Vad intressant att det finns fler som jag. Jag trodde att jag skulle bli påhoppad, haha.
   Jag blev faktiskt också förvånad att se en hund på sjukhuset så där, trodde mest det var på äldreboenden och sådant. Just för hygienen som du säger. Vet dessvärre inte så mycket mer om det. Kan inte komma ihåg att jag vet vad du jobbar med? Är det just inom äldreomsorgen?
   Kram

   • Camilla 17 maj, 2019 on 17:34 Svara

    Verkar mkt begärt att du skulke komma ihåg det, om jag ens skrivit det😅 Det är äldreomsorgen, på ett boende, vi har haft vårdhund där men hos oss är det inte längre tillåtet. Olika på olika ställen.
    By the way så var jag på vårdcentralen härom veckan, med liknande symtom, dock inte opererad. Prover togs, allt bra, inte minsta lilla vitaminbrist! Snopet, hade önskat nån (enkel) förklaring, men nä.. Då var det lite ”väggvarning”, åter i skaplig form nu. Tycker du ska be att få kolla lite prover, har man tex järnbrist mår man ju skit. Annars får du viila och väänta, smärta kostar på. Hoppas det vänder snart❣️
    Kram från ”helt plötsligt 20 grader varmt, i morse behövde jag vantar”😂

    • sydneymamman 18 maj, 2019 on 14:19 Svara

     Synd på ett sätt det där med hundar som sällskap och hjälp, men kanske ändå förståeligt.
     Jag hade fått för mig att du jobbade inom äldreomsorgen, men mycket möjligt att jag hittat på det själv, haha.
     Förstår precis vad du menar, man vill veta vad som är fel/att något är fel, för då kan man gå in i fixa mode. Usch, jobbigt att du mår dåligt. Ta hand om dig! Ja, jag ska ta lite järn och så väntar jag nog någon vecka och ser om det blir bättre. Sex veckor ska vara någon slags gräns efter op och nu har det fått fem. Vi får se helt enkelt.
     Njuuut av solen, trots att den är schizofren, haha! Xxx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna