VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Misslyckanden.

Det är så himla frustrerande, men jag vill bo i Bronte!

Det är bara det att det är en av de fanciest ställena i Sydney och därmed Australien. Det är dyrt och det finns ingen framtid där för oss. Som T sa en gång, det är som att hyra en Maserati istället för att äga en VOLVO. Det går, men det är osmart och verkligen inte bra i längden.

Vi var i Sydney idag. Detta är lekhörnan på Bondi Junction.

Vi var i Sydney idag. Detta är lekhörnan på Bondi Junction.

E9F3ACF0-DAE5-498C-9B98-9F99D6EBC93F

Nu betalar vi knappt 20 tusen SEK i månaden för ett Town house i Terrigal, för en 3 bedroom-lägenhet i Bronte hade vi legat på 25-30 tusen. Inget sparande, ingen direkt uteplats och vi hade aldrig kunnat köpa någonting där, vilket betyder att vi ändå hade fått flytta förr eller senare.

Barnen har det så himla bra här. De älskar att ha mer plats att springa runt på och de trivs riktigt bra på dagis. Jag tror att ett av mina problem är att jobbet just nu är både utmattande och utmanande. Det är fortfarande roligt, men eftersom man blir satt på prov hela tiden är det inte comfortable och hjärnan vill gärna fly. Så att man inte riskerar att misslyckas. Och när det gäller huset har jag ju redan klagat på att köket är så mörkt och inte har några fönster. Finns det ens i Sverige? Kök utan fönster? Kan inte minnas att jag någonsin hälsat på någon där köket i alla fall inte har ett litet titthål ut i världen.

Fröken prick och väntrummet till ögonspecialisten som jag var hos imorse. Allt såg bra ut. Det jade ej blivit värre.

Fröken prick och väntrummet till ögonspecialisten som jag var hos imorse. Allt såg bra ut. Det hade ej blivit värre.

11E06898-38AD-4479-B174-00D2F3F869A8

Ja ja, jag tror att det blir bra. Det är ju alltid en sådan här kurva när man bytt liv. Först är allt för bra för att vara sant och man är on a high. Sedan lugnar det ner sig lite och därefter kommer ”Shit, vad har vi gjort”- perioden. Släng in en magoperation på det och man kan inte annat än att förstå att man kanske längtar tillbaka till rika områden med havsutsikt och ett comfortable jobb tre dagar i veckan.

Men livet ska väl inte vara comfortable jämt, säger de ju. Nu testar vi detta ett tag och ser hur det går. Det värsta som kan hända är att vi misslyckas.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna