VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tankar från sängen.

En sak jag tänker mycket och ofta på är hur lätt det är i Sverige. Nu pratar jag inte om hur lätt allting är i allmänhet, utan om hur lätt det är att ha fint hemma, där hemma.

Så här har vissa det...

Så här har vissa det…

Vart man än vänder sig finns det fina möbler, fina kläder och barnkläder ska vi inte tala om. När jag gick på Åhléns City i somras höll jag på att få nippran för allt var bara så himla fint! Vi bor ju som bekant i ett hyreshus (hyresradhus). Och hyreshusen här är sällan fina. Folk bryr sig inte så mycket, de är ju ändå alltid utomhus menar de, så vi hade tur att vårt hus var helrenoverat. Men det grundfula, tillsammans med det allra finaste som går att hitta i affärerna, leder ändå till konstant halvfulhet.

Funderar på att köpa denna till sängändan. OCDn gillar inte att överkastet kastas runt utan att ha någon speciell plats på natten. T fattar inget.

Funderar på att köpa denna till sängändan. OCDn gillar inte att överkastet kastas runt utan att ha någon speciell plats på natten. T fattar inget.

Jag skulle vilja påstå att jag har ok smak. Inget skryt på något sätt, men jag kan ändå inreda ett rum och det blir ganska fint. Men här får man ju inte ens en chans! Vad fasen ska jag göra i ett helt fyrkantigt rum med heltäckningsmatta (in the bad way, not good way) och en TV-uppsättningsmodul över hela ena väggen. Vad ska jag göra med det?!?! Kasta in lite IKEA och vara nöjd?

Dessa lamporna hade varit fina på våra nattduksbord.

Dessa lamporna hade varit fina på våra nattduksbord. Roligt med min reminder som jag lämnade. Fel datum tydligen, men ska man deklarera när man tjänar noll, men har ett hus i Sverige? Tydligen. Vi har nu fått blanketterna. 

Det kan tyckas vara ett litet problem, och det ÄR det faktiskt också ha ha, men jag blir så provocerad över hur fint folk har det hemma. Även Berit från Bergkvara kan ha ett superfint hem utan att nästan ens anstränga sig. Skinn, sammet och rökiga speglar och marmor. Gah! Jag gick till exempel in på HM Home i Sydney för någon vecka sedan och höll på att få dåndimpen för allt var så hemma. Allt var så fint! Jag köpte en hel del, kom hem och lade det där det skulle vara och så blev det bara halvdant ändå. No win.

Funderar på Håll-käften-tapeter i hallen i Hörnan.

Funderar på Håll-käften-tapeter i hallen i Hörnan.

Jag får helt enkelt göra det fint i vårt hus “Hörnan” i Sverige istället. Och så en dag när man har sitt eget hus här. Då kanske man har en rättvis chans.

Från ihopsydda magmuskler till frustration över shopping och inredning. Tvära kast. Högt och lågt. Det är ju så livet fungerar.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna