VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mul- och klövsjukan?

Jag tror inte att det var meningen att jag skulle gå till jobbet idag. Alla tecken tyder på det. Men det gjorde jag inte heller. 

Jag gick upp kvart i sex, in i duschen och började sedan sminka mig. Men efter ett tag, när jag fortfarande kände att yrseln och magknipet var kvar, så bestämde jag mig för att stanna hemma. T åkte iväg med ungarna på dagis och sedan iväg på möten. 

Nyvaken, osminkad sjukling fick inte alls den dagen hon hoppats på.

Nyvaken, osminkad sjukling fick inte alls den dagen hon hoppats på.

Jag åt lite frukost och lade mig sedan i sängen, skulle ringa min chef och säga att jag var sjuk och sedan vila lite, därefter kanske kolla någon film eller så på Netflix. Men nej. Samma minut ringer T. De har ringt från dagis och misstänker att O har Hand, foot & mouth disease och måste hämtas upp direkt. T är cirka två timmar ut ur stan och har fem möten framför sig. Faen. 

Söt sjukling var vid gott mod.

Söt sjukling var vid gott mod. Det har troligtvis också skett ett mord på balkongen. Eller bara ett väldigt utdraget balkongombygge.

6F97BB5E-20C1-486D-918F-0D92E05216A1

Så det var bara jag. Upp med snurrande huvud för att fixa mig och så ut i stormvädret för att ta bussen till dagis. Ringer doktorn på samma gång för att boka tid senare på dagen. Jag sitter på bussen och känner som att jag vill kräkas, min egen ”sjukdom” är inte helt över. När jag kommer fram till köpcentret där dagis ligger visar det sig att de har stängt ingången (vilken är på sjätte våningen och man går utomhus en bit) eftersom att stormen tydligen gjort att det inte är säkert. Så jag får gå ner i källaren, genom hela centret för att hitta några hemliga hissar, vilka går direkt upp till dagis. Okej, pust.

Jag hämtar hem O, som ändå är vid ganska gott mod, och lyckas hitta den enda bussen hem som inte är försenad av vädret. Bara det att efter den bussen får man gå 10 minuter i slutet. Och det är ju inga problem…när det inte är storm och regnar horisontellt. Stackars O var helt dyngsur när vi äntligen var hemma. Av med kläderna och in i sängen och så lyckades han faktiskt sova en stund. Sedan var det dags att gå ut i stormen igen för att träffa doktorn. Givetvis var det så, hon bekräftade HFM- disease, så nu måste vi hålla O hemma i en vecka minst. 

Dagens mat, dock med brist på aptit.

Dagens mat, dock med brist på aptit.

Som ett sista bevis på att jag inte skulle fått jobba en hel dag hur som helst så mailar dagis och säger att de stänger fyra idag, istället för sex, för att stormen kommer blåsa upp ännu mer. Vi hörde dock inget från B’s dagis konstigt nog. 

Hur som helst, en egendomlig dag med sjuk CC, sjuk O, storm och vändningar. Men just nu ska jag vända mig isäng istället. 

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna