VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fått ”sparken”!

Okej. Så detta har hänt: Jag var på jobbet för ett möte. Vi skulle diskutera och planera inför min jobbstart efter mammaledigheten den 2:a november. 

Men tji fick jag. 

Istället fick jag reda på att företaget gått extremt dåligt sedan jag lämnade dem. Så dåligt att de har bestämt sig för att strippa ner allt och börja om från början i princip. Och då behövs inte en stor ekonomiavdelning. Konsekvens: vi kommer alla att bli av med jobbet (made redundant) någonstans mellan december och mars. Okej. Vart ska jag börja? 

6CA4C9E0-B0F0-4517-BBB5-D072E538E865

Tanken är alltså att jag ska komma tillbaka, börja jobba som vanligt, till och med lära mig nya arbetsuppgifter till viss del samt ett nytt system och sedan bara vänta på att få gå. Det låter inte riktigt som en bra deal i mina öron. 

Samtidigt har jag ju tjatat om att jag vill göra någonting annat, prova något nytt, så kanske är detta universums sätt att hjälpa till. Det gick bara lite väl snabbt för min smak.

Martin Place, Sydney CBD.

Martin Place, Sydney CBD (Central Business District).

47FA0E50-C430-47F0-A2A8-D471BEBD1BF6

Så nu är det väl bara att börja kolla jobb, utbildningar och fundera på vad jag vill göra. Men en stor twist i det hela är att vi ju en tid funderat på att flytta upp till Central Coast för att kunna bo i ett hus med flera rum och en trädgård, men samtidigt ha närheten till havet. Rent pengamässigt går inte det här runt där vi bor nu. Vi betalar redan 20 tusen för en liten trea. Så då kanske vi skulle ta klivet. Så många tankar flyger i huvudet.

Ironin i det hela är att precis samma sak hände efter mammaledigheten med B. Jag skulle komma tillbaka, men då hade mitt företag precis gått i konkurs. Så det var bara att leta nytt jobb. Jag fick detta jag har nu. Och så upprepas historien.   

7CA1CE86-719C-4408-8066-D1FBE1EF52AD 566F0F65-BE6E-453C-BAEA-4C64C9448370

Det ska bli spännande att se vart vi befinner oss om ett, två år. Om man bara visste vilken väg man ska gå.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna