VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Katastrof- eller en vanlig dag.

Jag går in i badrummet för att duscha. På vägen dit rättar jag till mattan i korridoren och väl inne i badrummet viker jag ut hörnet på mattan där med. Jag tänker att jag ska kissa innan duschen och medan jag sitter ner plockar jag upp små pappersbitar som ligger på golvet, antagligen från dotterns toabesök tidigare. Jag passar även på att torka golvet med en annan pappersbit som jag blöter med vatten.

9B8BB411-A958-4606-80E0-E82A23248ED4

Väl i duschen tar jag schampo medan jag gör en mental notering om att boka tid för klippning och färgning av det trötta håret. Jag tar balsam, det börjar ta slut, vilket leder till en till notering på listan i huvudet. Jag börjar tvåla in mig samtidigt som jag tänker på vart jag inte ska föra händerna alls eller i alla fall inte så hårt, de onda bröstvårtorna från amningen, kejsarsnittsärret och såret där jag skar mig med rakhyveln tidigare (en till tankenotering- köp nya rakblad, sluta karva med dessa slöa). Medan jag sköljer av tvålen ser jag en av dotterns leksaker i badkaret bredvid, tar bort den och gnuggar med foten på en liten jordfläck som ligger kvar sedan växterna blev vattnade där. Efter ytterligare rakning, och fler flaskor och tuber (hårkur, en tvål för muffen, en annan för rumpan) skrapar jag av golvet, skåpet bredvid som alltid blir lite blött och börjar sedan torka mig.

883D1BAB-771F-47F1-A924-A35D4D931472

Vid detta laget har min 8 veckor gamla son börjat klaga i bouncern på golvet och jag gungar honom med ena foten medan jag smörjer in mig, en kräm under ögonen, en annan för resten av ansiktet, inga linser idag heller då ögonen fortfarande är lite röda från ögoninflammationen som började innan jul. Dags att tänka igen; jag behöver E-vitaminkrämen till ärret, olja till magen för att eventuellt underlätta när skinnet ska dra ihop sig, trosskydd i trosan, bröstpads på båda brösten för att slippa läckage, smörja in benen med vanlig lotion (gungar fortfarande O med foten, han börjar gnälla högre nu) och så på med den svarta tygtuben som går under ”maggördeln” för att den ej ska klia. Maggördeln som är tänkt att hjälpa till att trycka ihop mina magmuskler för att minska min Diastasis. Det är 30 grader varmt och jag svettas redan som att duschen var i onödan.

6B610D92-698D-4CBA-BD9B-AD1C6EA69678

Nu kommer min dotter in för att hon också behöver duscha. Hon får ännu ett utbrott på badrumsgolvet eftersom att ”Hon ska absolut inte duscha!”, vilket triggar O så att han skriker i bouncern. B går till slut in i duschen och jag hjälper henne under protester att schamponera håret och tvåla in kroppen. Men, vi har glömt att stänga badrumsdörren och larmet går på ute i korridorstaket. Larmet som inte reagerar när man bränt toasten svart, men minsann tjuter om katastrof av vattenånga. Jag lämnar B och en skrikande O, rycker åt mig en av handdukarna på väggen och springer ut för att i panik svinga handduken under brandvarnaren i en hoppande rörelse för att få stopp på det huvudvärksframkallande tjutandet. Det stoppar. O fortsätter däremot gasta. B ropar ”Mamma kooooom, jag väntar!” Och ”That noise hurts my ears!”. Jag springer tillbaka och avslutar B’s dusch, nu är jag lika blöt som när jag själv duschat. Jag ger upp och tar upp O ur bouncern. Han blir något gladare.

A5D76471-CF7F-4477-84D6-487EBA342F31

Jag går ut i sovrummet för att hitta något att ha på mig. Ser att sängen behöver bäddas om eftersom att någon lekt/hoppat i den. Det står en tom kopp på skrivbordet som T lämnat, trots att jag redan röjt en gång idag och bett honom att inte lämna dem där. Det ligger leksaker på golvet, jag plockar upp dem. Jag ser att badkläderna ligger utspridda på balkongen utanför fönstret, trots att de nu är torra, så jag går ut och viker ihop dem. Jag ser att växterna behöver vatten, så jag hämtar vattenkannan. O ligger fortfarande på min arm för att det är det enda som hjälper.

Det har gått 17 minuter. Det är 23 timmar och 43 minuter kvar av dygnet (ja, för inte får man lugn och ro på natten) för en halvt OCD-sjuk tvåbarnsmamma som är ”ledig från jobbet” i ett år.

/CC

(Bilder tagna av min T)


Kommentarer


  1. C 10 januari, 2018 on 21:40 Svara

    Ojoj!! Förstår att det inte var så kul, men du skriver mycket underhållande! Tack för dagens skratt! Kram från Sörmland

    • sydneymamman 11 januari, 2018 on 13:26 Svara

      Ha ha, ja det är ju bra att det kan roa. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta alltså. Kaos! Ha ha. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna