VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pengar VS magkänsla?

Som jag har beklagat mig över tidigare så är dagis här skitdyrt! Och då menar jag även att priserna är totalt oproportionerliga mot lönerna i landet. I Eastern Suburbs där vi bor finns ett fåtal Council-dagis (statliga), men platserna är få och väntetiden lång. Vi har stått med B i kö i två år och igår ringde de äntligen!

Helt orelaterade bild. På väg till jobbet imorse.

Helt orelaterade bild. På väg till jobbet imorse.

De har en plats, tre dagar i veckan (samma dagar som hon går nu) och priset ligger på $106/dag istället för $136/dag. Det vill säga, vi skulle spara $90 i veckan, vilket är cirka 550kr. Det blir ju i runda slängar 2200kr på en månad. Så vad är problemet undrar man kanske då?

Dagens jobbmamma.

Dagens jobbmamma.

IMG_7168

Jo, kan man dra sitt barn ur sin trygga och ÄLSKADE plats i världen, där hon har sina bästisar och favoritlärare bara för pengars skull? Och dessutom skulle detta byte ske i skiftet januari/februari nästa år och då är antagligen den stackars flickans liv redan upp och ner eftersom att hon just fått en lillebror att dela livet med. Vi får ont i magen bara av tanken på att ta henne ur dagiset.

Men samtidigt, vi snackar mycket pengar, vilka kommer väl till pass nu när jag går på mammaledighet. Dessutom får troligtvis lillebror förtur i kön när det är hans tur och det är så värt!

De ville ha ett beslut innan lunch idag. Då de ringde vid fyra igår kväll är det inte ens 24 timmar. Och T är i Kuala Lumpur. Toppen! Efter mycket ångest och tankar fram och tillbaka har vi bestämt att jag och B ska dit och hälsa på imorgon förmiddag. Förhoppningsvis får man då en magkänsla som gör det lättare att ta ett beslut. Hoppas verkligen det!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna