VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Levande nåldyna

Om man har befunnit sig i Bronte idag så kan man ha undrat vad det är för en galen kvinna som setts vanka fram och tillbaka på samma ställe sex gånger under förmiddagen med jämna mellanrum.

Jo, det kan jag tala om att det är jag!
Jag har gjort mitt glukostest, vilket började med att jag vandrade bort till Bronte Medical Centre imorse vid niotiden. Jag hade fastat sedan middagen igår och fick komma in direkt för ett blodprov. Därefter fick jag en liten flaska med den otroligt söta sockerlösningen. Jag antar att man gör samma sak i Sverige. Jag har inte så mycket emot själva drycken, även om man inte hade valt den själv då den är som obubblig läsk, men snäppet sockrigare. Mitt problem är väl mer att behöva skippa frukost och sedan dricka denna dryck semi-snabbt (man har 10 minuter på sig) på fastande mage. Och särskilt som man vet att många kräks av det.

En osminkad, levande nåldyna (andra armen ser likadan ut). Och när man är sjuk får man lov att ha stökigt i bakgrunden. Så det så.

En osminkad, levande nåldyna (andra armen ser likadan ut). Och när man är sjuk får man lov att ha stökigt i bakgrunden. Så det så.

Efter denna ändå smidiga procedur promenerade jag så sakteliga hem, lade mig på sängen och en knapp timme senare gick jag bort igen. Det tar sju minuter. Dörren var öppen och kvinnan vinkade in mig direkt. Hon hade lite svårt att hitta bra ställen för att ta blodprovet då jag fortfarande har blåmärken och nålstick från min sjukhusvistelse. Efter några minuter var vi dock klara och jag gick hem igen. Samma procedur, jag lade mig på sängen och ställde klockan på fyrtio minuter och därefter bar det iväg igen.

Det var första promenaderna sedan jag blev sjuk, jag hade inte ätit frukost och de snodde mitt blod, så inte de bästa förutsättningarna, men det gick bra. Jag mådde inte illa och vi hoppas på att värdena kommer tillbaka bra också, för någon onödig graviditetsdiabetes orkar jag inte med. Precis som att man inte har nog med att vara ”bara” gravid.

Jag vågade mig för första gången på att läsa bipacksedeln till Tamiflu nu när jag avslutat min kur. Ingen rolig läsning (Punkt 1.), hoppas att vår lilla pojke mår bra där inne.

Jag vågade mig för första gången på att läsa bipacksedeln till Tamiflu nu när jag avslutat min kur. Ingen rolig läsning (Punkt 1.), hoppas att vår lilla pojke mår bra där inne.

Kvinnan som tog proverna var en riktig snackerska och berättade att hon, utöver detta jobbet måndag till fredag, jobbar hos en 89-årig dam med andningsproblem på nätterna. Inatt hade tanten väckt henne varannan timme, så hon var alldeles slut. Den här kvinnan jobbar alltså 8.30am till 6am på kliniken och sedan åker hon till damen på kvällen vid åtta, varje natt, och sover där för att sedan åka direkt till kliniken på morgonen. Jag frågade om hon försöker spara pengar till något särskilt och hon berättade att hon har sex barn och ett hus med mortgage på Fiji, dit hon skickar alla pengar. Det äldsta barnet är 25 och det yngsta 8år och de äldsta tar hand om de yngsta barnen hela året och så åker denna kvinna hem en gång per år i två månader. Hennes berättelse är inte unik på något sätt, men man blir bara så himla tacksam över att man faktiskt bor med sin familj och inte behöver jobba två jobb dygnet runt för att det ska gå ihop. Jag undrar alltid om det är värt det. För något år sedan, när B var knappt två år, mötte jag en asiatisk ung tjej i en park. Hon berättade med tårar i ögonen att hon hade en dotter i samma ålder som B, men dottern bodde hemma med hennes föräldrar i Japan. Två gånger om året åkte hon hem för att träffa dem, men resten av tiden jobbade hon här som en galning för att bli framgångsrik. Det däremot är ju en helt annan situation. Här pratar vi om en tjej som inte verkade vara tvungen, utan istället valde detta liv för att bli framgångsrik. Det har jag väldigt svårt för att förstå. Jag dömer ingen, man får göra precis som man vill, men det är inget liv jag hade valt.

Men sedan är jag inte asrik med en lysande karriär heller. Det kanske har något med saken att göra.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna