VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mom of the year!

Dagen började med att jag vaknade klockan åtta och inte fattade någonting. Jag måste varit så otroligt trött för jag har inte ens vaknat för att gå och kissa under natten. Skönt! Då blev det i alla fall lite bråttom, för kvart över tio hade jag tid hos physio (sjukgymnast) på sjukhuset i Randwick. Jag hade tänkt att promenera dit, men efter frukost och dusch för mig och B så blev det så tight med tid att T fick köra oss istället.

Älskar mina nya mysiga byxor som jag köpte i lördags. Betydligt skönare än alla mammajeans jag annars hänger i.

Älskar mina nya mysiga byxor som jag köpte i lördags. Betydligt skönare än alla mammajeans jag annars hänger i.

IMG_6467

Jag träffade en väldigt trevlig och kunnig Physio samt en student som pratade med mig och kollade. Vi håller alltså på att utreda hur en vaginal födsel kan påverka mig i och med tidigare ”skador” och min svaga bäckenbotten, vilka jag drog på mig efter graviditet och förlossning med B. Sedan dess har jag testat allt och gjort regelbundna övningar dagligen (i tre år), men det har inte hjälpt mycket. Det, plus min Diastasis Recti (magmuskelseparation) på 4.4cm är bara saker man får leva med som mamma tydligen.

Problem efter barnafödande, japp. Men tur att de blir så fina ändå.

Problem efter barnafödande, japp. Men tur att de blir så fina ändå.

IMG_6469

Hur som helst så sa de inte något som jag inte visste, men jag fick nya övningar som jag ska göra tre gånger om dagen så får vi se om några veckor om det hjälper något. Allt är i alla fall bättre än det *ickhead jag träffade precis efter förlossningen som sa att jag med min Diastasis aldrig skulle kunna jogga eller träna någonsin igen. Endast promenader och motionscykel skulle vara okej. Vem säger så till en annan människa utan att ha tillräckligt med fakta och kunskap? Man borde nästan anmäla honom någonstans.

Änyhow, lite upprörd bara jag tänker på det där. B var jätteduktig och lekte fint med sjukhusets leksaker medan ”the doctor had a look in mum’s vagina”, ha ha. Vi hade pratat om det innan och att det inte var något farligt, att de bara skulle titta på bebisen och göra en vanlig check up.

Nams nams för en som gärn äter frukost till alla mål.

Nams nams för en som gärna äter frukost till alla mål.

Efteråt gick vi till en av mina favoritcaféer i Randwick och åt yoghurt med granola, grapefrukt och så hällde man på apelsinjuice! Det har jag inte sett förr, men gott var det. Bara att B hann dricka det mesta ur karaffen innan jag fick på det på min tallrik. Well well, the joy of having kids. När B sedan somnade i vagnen gick jag runt i köpcentret och köpte två par tights och ett par bruna sandaler till B och så brun utan sol (Bondi Sands) till mig. Vädret är bra nog för att använda klänning vissa dagar trots vintern, men då vill jag helst slippa skämmas över mina lakan till ben. Har faktiskt inte testat Bondi Sands innan, men blivit rekommenderad så det ska bli spännande.

Sedan promenerade vi hem i solskenet (30 minuter) och efter det är jag nu så slut att jag måste gå och vila. Jag känner mig som en gammal tant nu när jag är gravid och inte har ork till mycket.

Men först ska jag äta lite mackor. Och ladda iPaden till lillan så att hon kan titta medan jag vilar.

Mom of the year!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna