VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sydneymidsommar!

I söndags firade vi midsommar!
Lite sent kanske (och detta inlägg är ännu senare), men det var knappast vårt fel.

Vi åkte till svenska kyrkans årliga firande som denna gång var ute i Frenchs Forest i Northern Beaches. Vi har inte varit just där innan och jag blev faktiskt lite sugen på att flytta ut till ett hus i någon av de mysiga familjära kvarteren. Men nej, vi är inte klara med beachen och stan ännu.

Midsommarstök.

Midsommarstök.

Hur som helst så hade de fixat majstång, vilken kläddes och dansades runt i vanlig ordning. Om T och jag varit smarta hade vi spelat lite fler av de klassiska sångerna hemma innan så att B lärt sig dem. Hon hade väl i princip bara hört Små grodorna tidigare. Men hon var lika glad för det. Gladast var hon dock över att de hade ”birthday cake”, dvs gräddtårta. Hon drog nog en vuxenportion av den medan de andra barnen lekte. Det gäller att prioritera.

Hoppa säck och äta tårta, roligt tycker B.

Hoppa säck och äta tårta, roligt tycker B.

IMG_6255

Det bästa för oss vuxna var att de ju sålde svensk mat i form av köttbullemackor, laxdito, Janssons, glögg etc. Och så kunde man köpa svenskt godis och lite annat svenskt. Vi lämnade med en påse bilar, djungelvrål och en svensk träflagga i minimodell (en sådan man brukar ha på födelsedagsbrickan).

Dagen var stirrig och stökig, men gav en ändå en känsla av Sverige och sommar (19 grader och sol).

Och så är det ju gott med godis.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna