VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lägenhetstur- Home Tour

Idag är det mammadag, men då jag känner mig sjuk ställde vi in gymmet och våra dejter och är hemma och hänger istället. Inte så skoj, men välbehövligt. Och förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och kan gå till jobbet.

IMG_5369

Jag tänkte passa på att visa lite bilder från vår lägenhet. Först måste jag bara bortförklara lite, ha ha. Det är ju så att standarden inte är densamma här som hemma. Ofta har lägenheter, trots att de är skitdyra, inte ett fullt utrustat kök till exempel. Eller så är det som när vi flyttade in här, att det var bruna heltäckningsmattor i hela lägenheten och på ett ställe, ungefär där det vita plåtskåpet står, var det ett stort smältmärke i form av ett strykjärn på mattan. Och i och med att det var där man gick in i korridoren till sovrummen så kunde man inte dölja det med någon möbel heller. Vi hade rena turen att ägarna skulle renovera sitt hus någon månad efter att vi flyttat in här och de ringde och frågade om vi ville ha deras gamla golv. Det är alltså bara en plastmatta i träimitation, men den är faktiskt ganska okej. Och allt är bättre än den bruna heltäckningsmattan!

Vardagsrummet. Detta kommer man direkt in i, för vi har ingen hall.

Vardagsrummet. Detta kommer man direkt in i, för vi har ingen hall. Till höger går köksbänken ut.

IMG_5365 IMG_5375

Borta vid det vita skåpet var strykhjärnsmärket tidigare.

Borta vid det vita skåpet var strykjärnsmärket tidigare.

När vi kom på visningen så såg det faktiskt lite ut som en knarkarkvart. De förra hyresgästerna hade bott här i tio år och de vita väggarna och taken var helt svarta av fläckar och smuts, flera kakelplattor i köket var spräckta, likaså de fula klinkersen på balkonggolven osv. Men vi fick dem att måla om hela lägenheten, badrummet var omgjort och fräscht som tur var och med enkla medel har vi skapat ett hem vi trivs i. Vi bytte handtag i köket, vi lade träplankor i fönstren som fönsterbrädor och täckte därmed de trasiga kaklen. Och så lade vi trallar på frambalkongen och fejkgräs på bakbalkongen. Det bästa med lägenheten är att hyran är ganska billig, vi bor nära transport, en kvarts gångväg från stranden och 25 minuters gångväg från gym och shoppingcenter i Bondi Junction och det tar ungefär 40 minuter att ta sig in till centrala Sydney och mitt jobb. Och så är det ljust!! Och vi har havsutsikt. Så då känns det som att man kan klara av skjutfönster, noll hall, ett kök som känns mindre gediget än B’s Ikeakök och så vidare.

Matbordsdelen och mitt älskade egyptiska skåp, ett loppisfynd.

Matbordsdelen och mitt älskade egyptiska skåp, ett loppisfynd. IMG_5373

IMG_5354

Men visst, om vi hade bott kvar hemma så hade vi troligtvis också haft något fint hus med härlig inredning. Vi hade väl ägt någonting tänker jag. Men vi har valt detta livet. Det må vara mycket dyrare och dagis skinnar oss varje månad, men vi har gjort ett medvetet val att bo här och vi har aldrig trivts så bra någonstans!

Vårt sovrum med min absoluta favoritfilt, från Pendleton, som överkast.

Vårt sovrum med min absoluta favoritfilt, från Pendleton, som överkast.

IMG_5366 IMG_5378

Bilderna fortsätter nere i det engelska stycket.

/CC

English:

It’s Tuesday and my day off work, but as I’m not feeling very well we had to cancel the gym and also our catching up-plans with friends and have just been hanging around in the house all day.

Our kitschy back balcony.

Our kitschy back balcony.

IMG_5367 IMG_5379 IMG_5392

I thought I’d show you what our apartment looks like since I have some pictures that I’ve taken during the year we’ve lived here. I just feel like I need to explain first… Being Swedish, where basically everyone (at least in our age) has a home that looks like it’s taken straight out of a design magazine, most people wouldn’t live like I do. When we moved in, there were brown carpets in the whole apartment. On the way to the corridor to our bedrooms, where you wouldn’t be able to put any furniture, was a big mark from an iron that had melted the carpet. The kitchen looked like that of a play kitchen and some tiles were cracked.

B's bedroom.

B’s bedroom. My sister made this beautiful owl and sent it over here from Sweden. Love it!

IMG_5399 IMG_5400

Anyway, we managed to make some small changes that made all the difference. The owners painted all the walls and the ceiling. We were lucky enough to receive the floor that they had in their house as they were going to renovate and although it’s not great, it’s much better than the brown carpet and no more iron mark! We put new handles on the kitchen cupboards and drawers, put planks as window sills and covered both the ugly balcony floors with wood on one and fake grass on the other.

I realised I don't have many pictures of neither our kitchen nor our front balcony. Which is weird since this is where we spend all our time.

I realised I don’t have many pictures of neither our kitchen nor our front balcony. Which is weird since this is where we spend all our time. So here are some pics with people in them. Well, us. Us in them.

IMG_5390 IMG_5391

It’s semi-cheap, the location is to die for, it’s light, we have ocean views and well, we like it!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna