VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lördagsshopping och hangry

Hallå lördag!
Idag är en sådan där dag då det känns som att vi inte fått någonting gjort. Det har varit otypiskt grått och regnigt här i Sydney i flera veckor nu, så idag var tänkt att bli en shopping- och fixardag.

Efter morgonmys i sängen, lite lek och frukost åkte vi till Bondi Junction och köpcenterna (köpcentrumen? Ett plural man inte använder så ofta). Vi skulle köpa presenter till baby showern jag ska till imorgon, till en treåring för hennes kalas också imorgon, presentpapper, grattiskort och en kofta eller långärmad tröja till B. Det borde ju inte vara så svårt. Men vi gick från affär till affär och hittade ingenting. Och jag var på PMS-humör, så det hela var…. hmmm… intressant. Men efter en god lunch på Nutrition Station med lax och ugnssötpotatis (faktiskt helt okej med min diet) så blev allting bättre. Var lite hangry där ett tag… Stackars tappra T.

Morgonlek med B och slouchy mama.

Morgonlek med B och slouchy mama.

IMG_4848

Till slut hittade vi det mesta vi behövde (ingen tröja/kofta dock), men det tog fem timmar och en hög parkeringsavgift. Dessutom hann vi inte till Ikea för att köpa kudde till mig, så jag fortsätter att ha nackspärrskänningar en stund till. Toppen!

Den goda lunchen (åt inte såsen) och utsikten från parkeringshuset. Det är faktiskt B's dagis man ser där på taket.

Den goda lunchen (åt inte såsen) och utsikten från parkeringshuset. Det är faktiskt B’s dagis man ser där på taket. Operahuset tittar fram emellan höghusen.

IMG_4851

Väl hemma var jag helt slut efter många dåliga nätter i rad, så jag lade mig ner och sov i 1,5 timme medan B och T gick tidigare till BBQn hos våra vänner/grannar i lägenheten nedanför. Guld! När jag vaknade lite piggare fixade jag bara mig lite snabbt och gick ner jag med i någon timme. Dock gick jag upp igen för att laga min egen mat då det som lagades där nere inte funkar för min meal plan. Jag fattar ju hur det låter, men de här nere är väldigt nära vänner (det var dom som hjälpte oss hitta lägenheten) och jag hade förvarnat om mina matvanor för tillfället, så allt lugnt.

Nu har B precis haft ett utbrott eftersom hon ville ligga och sova ute i soffan och inte i sin säng, men hon har äntligen lugnat ner sig och somnat i sin säng. Ibland har hon fått ligga i soffan tills hon somnat, men det handlar mest om att vi inte kan låta en 2,5-åring bestämma här hemma.

Imorgon blir en rolig, men stressig dag då min baby shower slutar 2.30pm inne i stan, medan kalaset börjar redan 2pm i Bondi. T och B åker i tid till kalaset och så kommer jag senare. Men det blir bra det.

/CC

För en som älskar tomater är denna avdelningen himmelriket.

För en som älskar tomater är denna avdelningen himmelriket.

IMG_4853

English:

Happy Saturday!
Today was another rainy and grey day here in Sydney, which is a bit untypical this time of year. But we had planned a day of shopping, so all good.

It’s just that we couldn’t find the things we needed, it ended up taking five hours and a massive parking fee to find just two gifts, wrapping paper, greeting cards and a few bits and bobs. We did however have a great lunch at Nutrition Station in Bondi Junction where I ate salmon with baked sweet potato, which was yummy but also fit into my meal plan. I was a bit hangry and PMS-bitchy so that lunch was well needed. Poor Toby.

Afterwards we went home and I was so tired from many bad nights that I had to take a nap. Woke up 1.5 hours later, but in a much better head space. T and B had already gone down to our friends/neighbours below for a BBQ and when I woke up I headed down for a few hours as well. However, the food they had cooked up wasn’t really diet friendly, so I went up to cook my own food. We’re very close and I had told them earlier about my meal plan, so they’re fine.

Now B just had a tantrum, but has fallen asleep and I’m not far behind. Such a party animal!

Tomorrow is going to be a bit hectic as my baby shower ends at 2.30pm in the city, whereas the birthday party starts already at 2pm in Bondi. But T and B are heading there on time and I’ll come a bit later. All good.

Nighty!
/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna