VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

What I eat in a day- räkna makros

Jag vet att det här med att räkna makros, äta efter ett matschema etc. inte intresserar alla och jag förstår verkligen det. Jag känner att det är viktigt att redan från början klargöra att jag inte börjat på denna dieten för att jag tycker att jag är för tjock eller något sådant. Jag vill helt enkelt bli fastare och bygga mer muskler och därför har vi uppat mitt proteinintag och håller koll på kolhydrater och fetter extra mycket. En annan anledning är faktiskt också att de flesta av mina jeans och byxor är för tighta över rumpan och nu när det börjar bli höst behöver jag byxor. Och att köpa nya har jag varken råd eller lust med.

Anyway, så här kommer en uppställning av vad jag ätit idag. Man kan hoppa över det om man inte är intresserad och även om jag planerar att göra detta i några veckor nu, så kommer jag såklart att skriva om mitt vanliga liv också.

Frukost:
– Gröt på 1 dl havregryn med 2 dl vatten och en nypa salt
– 1 dl osötad mandelmjölk i gröten
– 1dl frysta bär i gröten
– En kopp Earl Grey te (ingen mjölk)
– En kopp varmt vatten med en halv pressad citron

Snack:
– Ett grönt äpple
– 1 msk ABC- smör

Snack 1. Om jag ska vara ärlig (och det ska jag ju) så var detta Ts morgonsnack. Jag åt ABC-smör istället för detta lite onyttigare jordnötssmöret. Dessutom åt jag mina äpplen ur en påse= inte så fotovänligt.

Snack 1. Om jag ska vara ärlig (och det ska jag ju) så var detta Ts morgonsnack. Jag åt ABC-smör istället för detta lite onyttigare jordnötssmöret. Dessutom åt jag mina äpplen ur en påse= inte så fotovänligt.

Lunch:
– Omelett på 4 äggvitor
– 1 dl kokt quinoa
– 2 cups tomat- och gurkasallad (bara tomat och gurka)

Dagens lunchlåda.

Dagens lunchlåda.

Snack:
– Två riskakor
– 50g skivad kalkon

Middag:
– 250g kycklinglår utan skinn, ben eller fett
– 2 cups ungsrostade grönsaker (broccoli och blomkål)

Middagen ligger och blir redo i steamern. (Inga morötter eller sötpotatis åts idag).

Middagen ligger och blir redo i steamern. (Inga morötter eller sötpotatis åts idag).

Som man kan se ovan har jag väldigt höga doser av proteinet (kyckling, kalkon och äggvita) och det är för muskelbyggnad. Jag har beställt hem ett veganskt proteinpulver utan kolhydrater, och när det kommer så ersätter jag lite av kycklingen och kalkonen etc med pulvret, vilket kommer att göra allting mycket lättare.

Och ikväll ska jag träffa min PT samt inviga mina nya träningstights från Nike. Jag brukar alltid använda compression tights och har flera par av märket Skins och ett par Nike. Men dessa nya är bara compression där det behövs, på rumpa, lår etc. och inget på exempelvis vaderna. Och så är de svarta uppe, men blir liksom silvriga eller gråa längre ner. Exalterad!

/CC

IMG_4716

När man försöker ta kort på sina nya tights, men det bara blir patetisk pannkaka. Men de är verkligen fina! Lovar!

När man försöker ta kort på sina nya tights, men det bara blir patetisk pannkaka. Men de är verkligen fina! Lovar!

I’ve started counting macros today and have a pretty firm meal plan that I’m following. The reason is NOT that I think I am fat and need to lose weight. This meal plan is structured so that I will not be hungry, I just eat more of the good stuff (good for the body, that is). I want to get leaner, yes, but most of all we have upped my protein intake so that I can start growing more muscle.

But I wouldn’t have started this at all if I didn’t enjoy it. I love having a plan and a goal to work towards. So, I’ll do this for a few weeks and then we’ll see how I go.

Other than that I just had my last session with my PT (for a while) and it was great. He had me doing circle training and gave me loads of good tips and pointers. Also, I have a new pair of Nike tights with part compression and I’m obsessed. Love them!

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna