VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Australia Day.

Butternut pancakes till frukost- yummy!

Buttermilk pancakes till frukost- yummy!

Idag är det Australia Day här och alla har ledigt från jobbet. Taskigt nog för mig så föll den lediga dagen på en torsdag, vilket ju redan är min hemmadag, men man ska väl inte klaga. T är i alla fall ledig med oss och det är skönt.

Jag är fortfarande sjuk och har fortfarande hosta, täppt näsa och noll energi. Tyvärr så har B också blivit snorig nu och att döma av hennes humör så mår hon nog inte så bra.

T började morgonen med att åka till Maroubra med en kompis och surfa medan jag och B låg i sängen och tittade lite på diverse apparater. Sedan promenerade hon och jag ner till kvartersbutiken över gatan och köpte Buttermilk för att jag var så himla sugen på pannkakor! Vi försöker att äta nyttigt nu ett tag, men ibland måste man ju få fuska. Vi åt pannkakorna med blåbär, banan, mango och honung och det var mums! Jag hade inte riktigt tänkt på att mitt smaksinne är sådär nu med tanke på förkylningen, men det lilla jag kunde smaka var riktigt fint.

Annars är Australia Day den stora BBQ-dagen och idag blir det så smidigt att vi ska till våra vänner som bor i lägenheten under oss tillsammans med lite andra vänner också. Det blir sallader och lamm och bara chilla. Och för mig känns det skönt då jag bara kan gå upp till oss om huvudvärken blir för mycket och energin rinner ut.

Dock ska det bli väldigt mysigt, mina två närmaste (svenska) vänner här är båda gravida och ska föda i mars respektive april, så man tar vara på varje liten stund vi får till alla tre tillsammans. Jag hoppas på att vi får prata lite i lugn och ro medan B och I leker.

Just nu är klockan kvart över elva och B ska lägga sig och vila. Och då både T och jag sovit extremt dåligt inatt ska vi också passa på att ta en liten lur innan dagen sätter igång på riktigt.

Happy Happy Australia, jag är så glad att du blev ett sådant vackert och härligt land och att jag får bo hos dig!

/C

(Då jag skrev texten imorse, men postar nu på kvällen kommer här en del bilder från dagen:)

Förberedelser för BBQ.

Förberedelser för BBQ.

Färdiga salladen.

Färdiga salladen.

Efterrätt, maräng, glass, frukt och bär.

Efterrätt, maräng, glass, frukt och bär.

Och så här myste jag runt innan dusch och klänning åkte på.

Och så här myste jag runt innan dusch och klänning åkte på.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna