VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Flytten till Sydney.

Det är måndag morgon och jag är fortfarande sjuk. Jag snörvlar och hostar som att jag har kedjerökt de senaste 20 åren. Dock är jag bättre än i helgen och eftersom jag har varit hemma sjuk från jobbet tre gånger de senaste fyra månaderna kan jag inte förmå mig att stanna hemma idag igen (man är ju typiskt svensk).

När jag gick ut genom dörren imorse slog det mig som så ofta tidigare hur härligt det är med ljuset, värmen och solen. Det är egentligen inte svårt att komma upp ur sängen på morgonen när man vaknar av att solen tittar in genom fönstret. Jag förstår ju att jag inte kan jämföra en solig morgon i Sydney med en kall vintermorgon hemma i Sverige, men inte ens på vintern här (juli, augusti typ) är det så väldigt mörkt eller kallt när alarmet ringer klockan sex. Och är det några dåliga dagar så följs de av några dagar med sol och 25 grader och då är allt förlåtet.

Jag tänker på innan vi flyttade hit. Vi bodde i en ganska nybyggd hyreslägenhet och allt var fint och fräscht. Men av någon outgrundlig anledning (budgeten tog slut?) så var golvet i badrummet en mörkblå plastmatta. Vita och gråa, snygga kakel på väggarna och så denna fula blåa plastmatta som dessutom hade en väldigt synlig skarv mitt i rummet.

Jag hade jobbat för länge på samma, fel för mig, jobb och blivit olycklig. Det var vinter, kallt och mörkt och varje morgon vaknade jag, gick in i det mörka badrummet utan fönster och med blått golv för att duscha. Medan jag stod och försökte vakna och tina upp lite så tänkte jag varje morgon samma tanke: ”Detta kan inte vara livet”. Det där blåa golvet har i mitt huvud blivit bilden av den kalla mörka vintern och att vi inte var nöjda där vi var. Blått golv= depp.

Tankar började formas till planer och i november 2010 var det dags. Vi skulle flytta till Sydney! Sex år senare är vi fortfarande kvar och nästan varje dag tittar jag och T på varandra och en av oss säger ”Jag älskar att bo här!”

Och vårt badrumsgolv är vitt.

/CC

IMG_0896 IMG_0895


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna