VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Why are you so beautiful?

Här fortsätter inläggen från tidigare i veckan. Tisdag:

Jag älskar mina mammadagar.

Så, varje tisdag och torsdag är jag hemma med B. Jag jobbar halvtid av olika anledningar och jag uppskattar verkligen att få kunna göra det i en kort period av mitt liv.

Den största anledningen är givetvis att få spendera tid med B. Men det är också så att dagis här är svindyrt, vi betalar $141/dag (lite mindre än tusen svenska). Vi får tillbaka lite av staten, men det är inte mycket. Hur som helst så går det i princip på ett ut om jag jobbar tre dagar i veckan och därmed betalar färre dagar dagis, eller om jag jobbar heltid och betalar fem dagar dagis i veckan. För då kommer man nämligen upp i ett maxbelopp och slutar få statliga beloppet i ungefär mitten på året. Nog om det nu, det kan jag gå in mer på en annan gång.

Men att få vakna upp i sol och ligga en timme extra i sängen (B vaknar ändå och jag vaknar alltid av mig själv vid sex) är så värdefullt. Sedan har vi vår lilla rutin. En av de två dagarna brukar vi försöka träffas upp med kompisar, oftast vår svenska kompis E med dottern I. Men en av dagarna, oftast tisdag, är det bara vi två.

Då går vi upp, äter mysfrukost tillsammans med T som jobbar hemifrån. För tillfället sitter vi oftast på balkongen och äter. Sedan sätter jag på mig träningskläder och jag och B tar vagnen och går till Bondi Junction, 25 minuter bort. Det är en av anledningarna till att jag älskar där vi bor här i Bronte, vi har 25 minuter till köpcenter och allt man kan behöva åt ena hållet och en kvarts gångväg till stranden åt andra hållet. Och åtta minuter till med tåg från Junction så är man mitt inne i stan och vid mitt jobb.

Hur som helst, väl i Junction lämnar jag in B på gymmets dagis och går bredvid och gymmar i upp till en och en halv timme (90min är maxtiden på gymdagis). Igår körde jag överkropp och hade ett riktigt bra pass. B älskar det och jag blir som en ny människa som orkar med dagen.

Därefter äter vi ibland sushi i food courten, men oftast går vi hem och äter med T. På hemvägen somnar B i vagnen och jag hinner byta om och ta mig lite lugnt. Sedan, när B vaknat, tar T resten av sin lunchrast och då promenerar vi tillsammans ner till havet och badar.

Och så vid halv sex brukar jag ta bussen till ”ryssen” (han har ett krångligt namn och går därför under namnet ryssen hos oss). Typ massageterapeut är han, men han är så mycket mer. Men om det får jag berätta i ett separat inlägg en annan gång.

Igår när jag åkte hem från ryssen satt jag mittemot bakdörrarna i bussen. Jag satt och pratade i telefon med min kompis K när vi stannade och släppte av folk. Då alla gått av hörde jag någon som försökte pocka på min uppmärksamhet. På bänken på busshållplatsen utanför satt en man och när jag såg honom sade han ”Why are you so beautiful?” och log ett stort leende. Nu kan det vara så att det råkade vara en man med alkoholproblem, men ändå, en komplimang är väl alltid en komplimang? Jag blev glad i alla fall.

Kvällen avslutades med middag ute på balkongen, 32 grader klockan halv tio. Sommarn kör på.

/CC

Frukost på balkongen.

Frukost på balkongen.

Vår standardpromenad till Bronte Beach går via Clovelly

Vår standardpromenad till Bronte Beach går via Clovelly.

Träningsselfie. (Note to self- putsa spegeln!)

Träningsselfie. (Note to self- putsa spegeln!)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna