VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Strandpicknick och en borttappad planka

Det har tagit lite tid att få ordning på den nya bloggen, så jag kommer att lägga upp lite inlägg från veckan som gått. Jag börjar med ett från förra helgen. 

I fredags jobbade jag över och var inte hemma förrän halv åtta, men då hade T gjort iordning för en kväll med italienskt tema. Vi åt prosciutto med avokado, tomat, basilika, mozzarella och oliver och tittade på en av Italiens tio bästa filmer genom tiderna (allt enligt Ts efterforskningar) Cinema Paradiso. Mysig film!

I lördags tog vi det lugnt på morgonen. Vi alla vaknade halv nio(!), vilket aldrig händer, men var välbehövligt då jag lade mig klockan ett kvällen innan. Vi fixade lite på balkongerna, i köket osv. innan det var dags för att göra oss iordning och promenera ner till stranden. Vår kompis L skulle nämligen ha en avskedspicknick där nere då han ska åka tillbaka till London efter att ha varit hemma i fem veckor över jul och nyår. Vi, och särskilt B, kommer verkligen att sakna honom! Vi var nog en 25 personer där nere, vissa nya för oss och vissa som vi inte sett på länge. På vägen ner gick vi förbi ett ställe som heter Char och köpte en kvarts kyckling var med kale- och quinoasallad. Väldigt smaskigt! Så vi hängde där på gräset allihop till ungefär klockan sex då vi gick tillbaka hem. Förresten visade det sig att L inte bara hade avskedsfest utan faktiskt också fyllde år. Det hade vi ingen aning om (Damn you Facebook!!) och först trodde jag inte på tjejen som sa det. Lite pinsamt att vi missat det helt, hade ju ingen present eller något, men L bara skrattade och brydde sig inte om det. 

L har nu bott några nätter tillsammans med en annan kompis nere hos våra vänner I och V som bor under oss. Det var dem som fixade lägenheten åt oss (kan berätta mer om det en annan gång) så hela helgen har känts som om vi bott i ett litet kollektiv då vi sprungit mellan lägenheterna hela tiden. 

Idag, söndag, är det lite mulet och 25 grader så vi tänkte passa på att åka till Bunnings och köpa en kolgrill (har bara en gasgrill för tillfället som de flesta aussies) samt en bräda till Bs säng. Hon vägrar sova i sin spjälsäng och bara klättrar ur den, så nu har vi tagit bort ena sidan så att det ska bli lite mer som en vanlig säng. Dock har vi (kanske i senaste flytten) lyckats tappa bort plankan som man måste sätta fast som stöd. Hur lyckas man tappa bort en planka på 1.5 meter (eller vad den nu är)? Smidigt värre. Nåväl, så nu ska vi såga, måla och sätta fast vår egen planka. Veckans DIY-projekt liksom. Hade ju kunnat vara något roligare, men det blir spännande att se hur det går. 

Sedan är det dags för en ny vecka med förhoppningsvis sol, bad och massa bra träning. Vi hörs då. 

/CC

Utsikt från vår gata

macpherson view

Utsikt över vår hemmastrand Bronte Beach

bronte view

Dagens selfie haha

cc home

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna