VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jobbiga situationer.

Dagen idag gick bra, ända till den inte gjorde det.

Vi har en växt med världens största blad precis utanför kontoret. Den är fin, men svår att komma förbi.

Vi har en växt med världens största blad precis utanför kontoret. Den är fin, men svår att komma förbi.

Jag satt på ena jobbet och fick mess om det andra att det hade blivit strul. Ett marknadsföringsutskick från oss hade för lite porto (posten sålde mig frimärkena när jag visade breven, så jag vet inte hur det har gått till) och nu måste alla vi skickat till ta sig till Posten och BETALA för att få ut vårt kuvert. Och det hade ju varit okej ifall de visste vad de skulle gå till Posten för. För då hade nog de flesta skitit i det och så kunde vi bara skicka ut igen och göra rätt denna gång.

Man kan äta god frukost även på onsdagar.

Man kan äta god frukost även på onsdagar.

Men de får bara ett meddelande att de har brev att hämta och tror kanske att det är något annat. De går dit, betalar och upptäcker att det är ”reklam”. Så himla pinsamt. Och det verkar inte finnas något sätt jag kan få tillbaka dem på. Posten går till exempel inte med på att jag kommer in och betalar det som saknas. Vi får se hur vi ska lösa det imorgon.

Jag idag.

Jag idag.

Det är onsdag och T är på bastuklubb. O och B har precis somnat och jag ska koka mig en kopp te, ta en bit choklad och titta på Vem Bor Här? Jag behöver verkligen lite pick me up. Jag vet ju att det bara är en liten grej, men ibland blir man så himla frustrerad när man tycker att man gör allt man kan, men så hamnar man ändå i jobbiga situationer. Och jag avskyr jobbiga situationer.

Det löser sig.

/CC

Kommentera

Shoppingjävulen…

Oj vad vi shoppar!

T åkte idag och köpte utemöblerna vi tittade på i helgen, jag har precis beställt varmare kläder till ungarna (jacka, tights, långärmade t-shirtar osv.) och så har vi gjort något som är lite ångest men behövde göras.

Inte den bästa bilden, men dessa är nu inhandlade. Jag tror att de blir fina på vår stora altan.

Inte den bästa bilden, men dessa är nu inhandlade. Jag tror att de blir fina på vår stora altan.

Det finns en jättefin ljusstake från Munka Sweden i tenn. Det är en adventsljusstake men man kan ha den året om (vi tänker i och för sig att vi bara ska ha den vid högtider) och den är så fin. Jag har tittat på den i kanske fyra – fem år. Men den är dyr, 3 350kr. För en adventsljusstake. Men det finns inga julstakar här alls och vi har velat ha en klassisk så länge och nu när vi fick lite pengar av Ts snälla föräldrar till valfri pinal för att fira husköpet så slog vi till. Det blir som en central piece för vårt julfirande i nya huset i år och många år framåt.

My precious.

My precious.

I övrigt så gick det bra på kontoret idag. Jag var orolig för att det skulle bli jobbig stämning sedan jag sade upp mig igår, men vi har skojat och snackat som vanligt. Så himla skönt. Man vill ju gärna lämna på god fot.

Men nu ropar sängen på mig!

/CC

Kommentera

Idag sa jag upp mig!

Idag sa jag upp mig. Japp, det gjorde jag.

Jag har ju haft två jobb sedan Covid satt igång och allt gick åt pipsvängen. Först fick jag gå ner till tre dagar i veckan (från fem) på mitt gamla jobb och i augusti förra året började jag jobba de resterande två dagarna i veckan hos min kompis J som har ett byggföretag. Och så har det rullat på.

Familjen från helgen.

Familjen från helgen.

Men nu frågade mitt jobb ifall jag kunde komma tillbaka och jobba heltid hos dem igen och när jag berättade detta för J så kontrade han med ett jobberbjudande. Så nu ska jag bli Office Manager på hans bolag fyra dagar i veckan. Det är ett företag som jobbar med Passive House, dvs. toppenbra för miljön och de växer så det knakar. Jag kommer att få ha en varierande roll som är väldigt flexibel och jag får jobba all min tid hemifrån det Turkosa Huset. Allt som allt ett erbjudande som är för bra för att säga nej till helt enkelt.

Jag hann till gymmet idag, så skönt!

Jag hann till gymmet idag, så skönt!

Så idag när vi hade morgonmöte så släppte jag bomben att jag ska sluta. Det känns himla sorgligt på ett sätt för det är ett bra jobb jag har och med ett härligt gäng kollegor. De tog det väldigt bra och sa att även om de är devastated för sin egen del så är de väldigt glada för min skull och tror att detta jobbet kommer passa mig som handen i handsken.

Så nu jobbar jag åtta dagar till, tre veckor med tre dagar per vecka, på detta jobbet och sedan swapar jag över i början på maj. Nu kör vi en ny era med nytt hus och nytt jobb! Framtiden är ljus!

/CC

Kommentera (7)

Firar livet.

Vi skulle bara in snabbt i en butik imorse innan kalaset för att kolla ett överkast som vi sett online. Det var för övrigt jättefult. Men på vägen till textilierna fastnade vi bland utemöblerna och spola fram till en del timmar senare så har vi i princip bestämt att vi ska köpa ett set med ett stort bord och åtta stolar för en massa pengar. Men vår terass gör i princip hela huset och där ute vill vi ha en Piece De Resistance. Tanken är att T ska ringa och säkra det imorgon för det finns bara ett exemplar kvar.

Picknick på utsiktspunkt.

Picknick på utsiktspunkt.

1D8FFF22-C935-4371-A884-015B62E38861 2088885D-6BB2-4667-AADC-93A13E63EF20

Sedan åkte vi till stora lekplatsen här i Terrigal där det var kalas för en flicka i B’s klass. Hennes föräldrar råkar också vara ett mäklarpar som har visat oss en massa hus under det sista året. Så lite blandning av världar. Vi var inte där så himla länge, men det var trevligt och vi träffade även en annan svensk mamma som vi känner och hann prata lite.

Utklädd för kalas och så en unicorn face Paint på det.

Utklädd för kalas och så en unicorn face Paint på det.

AEAC6B43-8E61-45B3-8ACB-20FC1E155200

0424CBEE-A605-4586-BA1D-534272418D18
När kalaset löstes upp så åkte vi en stund upp till utsiktspunkten i Forresters Beach och åt lite picknick. Det var fortfarande sol och vi satt på gräset och hade det mysigt. Men därefter var det dags att åka hem och hålla kväll. Och nu har vi tittat på ännu ett avsnitt av Animal Kingdom och ätit fantastiskt god mat i form av hasselbackspotatis, en riktigt mör köttbit och rödvinssås. Man skulle kunna tro att vi firar något. Vi firar väl helt enkelt livet.

/CC

 

Kommentera (2)

Daglig oro.

Det har varit en ganska annorlunda dag idag på det sättet att jag har varit heeeelt ensam i flera timmar. Efter en lång sovmorgon (låt oss kalla det sängmorgon istället, för det är ju inte det att man sover särskilt länge) så tog T med kidsen och åkte till Killcare där de skulle ut på en BBQ-båt för att fira ettårsdagen för en liten pojke som vi känner.

Båttur för alla andra i familjen.

Båttur för alla andra i familjen.

EBFCFCA0-922D-4C7C-956B-992306644A42

Eftersom jag inte åker båt så stannade jag hemma istället. Tyvärr spenderade jag tre av de värdefulla timmarna på att jobba, så det var lite surt. Men sedan åt jag en mysig lunch med mig själv medan jag tittade på YouTube- vloggar och lite senare på kvällen gick jag till gymmet. Det var bara jag och en annan kille i hela gymmet, men jag hade ett bra pass och såklart var det skönt efteråt. Det är det ju alltid.

Glada barn!

Glada barn!

4A275DB6-82AE-4FAB-9970-B4E54C8F5BB3

T och barnen hade just kommit hem när jag kom från gymmet vid åtta-tiden och när kidsen gått isäng (båda var så trötta så de somnade direkt!) orkade vi inte laga mat och bestämde oss istället för att beställa. Det blev tacos / nachos från Gusman & Gomez och det var så himla gott! Vi har inte beställt hem från dem tidigare, men det kommer nog bli ofta framöver. Särskilt som vi beställde chirros till efterrätt. Mums.

Min dag var inte lika charmerande i bildväg, men bra ändå.

Min dag var inte lika charmerande i bildväg, men bra ändå.

C3CBB7B5-FBCE-4BCC-9764-184BFEB4F7F3 4FC9FC68-C85D-43F3-874D-963557F80EB3

Jag har ångest över att helgen snart är slut (typiskt mig), mest för att det händer något stort nervöst/roligt i veckan som kommer. Kan inte säga mer nu tyvärr, måste berätta för nyckelpersonerna först, men skriver såklart här så fort jag kan. Men nu ska jag gå isäng. Det kommer ju en dag att oroa sig på imorgon också.

/CC

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna