VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Äggjakt på vingård.

Vi åkte till en liten vingård klockan elva imorse då de hade en äggjakt som var organiserad för barn. Det var våra svenska vänner som också bor i Terrigal som tipsade oss om den. De kom också dit och ungarna hade roligt när de först letade påskägg, sedan åt och sedan även klättrade i träd och hade det bra.

Guld i mun. Morgonstunden har det, alltså.

Guld i mun. Morgonstunden har det, alltså.

4154C33D-4CFB-46DD-B6E2-BD01D19F0344 103EC420-06B4-4C74-968C-A804A678F0B4 5210566E-D751-4315-B401-07A80D8862AC B0192C31-B234-4FA3-AA5E-45A8F04D7402

Och sedan, efter vilan, gick vi ut en runda på en promenad ner till byn. Vi tog en annan väg mot vad vi brukar och det var varmt, en massa människor ute och en riktig härlig semesterkänsla.

Chokladäggsjakt.

Chokladäggsjakt.

CFEE023B-4C9C-4223-AEEE-5D9A89286CEA DF39D98A-B21D-43DD-AE6F-CABA9BB21596 541D659A-77C0-46F2-80CA-6524B38222AE 4622036F-7787-47CC-8B87-C4612703A6A0

Ovan: Från vingården. Nedan: Från promenaden i kvarteren runt vårt hus.

Härlig promenad.

Härlig promenad.

940A8179-D5D0-41EF-A35B-73E8BCA31C75 C4979C97-5C87-46EF-96D4-9A4BD5499BDD CEE2A709-DA45-4266-83BF-EDFB11B10F9B 6029A56E-D369-4665-9EB4-3A6871E9C3F0

 

Blir bildbomb idag, jag är toktrött!

/CC

Kommentera

Annons

Good Friday.

Det är fasen vad man blir frustrerad när man inte räcker till.

Påskfrukost minus påsk.

Påskfrukost minus påsk.

Jag kan inte byta blöja på O, för det är nästan omöjligt att göra utan att involvera lyft. Jag kan inte busa med B, jag kan knappt krama dem och jag är inte till mycket hjälp här hemma mer än här och där. Dessutom är det högst egendomligt, jag är hungrig hela tiden men mår ändå illa och har dålig matlust.

Äntligen blir vi av med det spretiga staketet på toppen.

Äntligen blir vi av med det spretiga staketet på toppen.

BE61373C-674B-4E4E-BB24-86AF3FDBB42C

Idag har vi i alla fall haft en fixardag. Eller snarare, vi bestämde att vi skulle vara hemma idag eftersom jag inte riktigt kan gå ut och vi ändå ville umgås. T har äntligen lyckats hinna klippa av bambu screensen som vi satte upp för ett bra tag sedan nu, men som var för långa för staketet. Det var inte lätt då han fått ta en och en av pinnarna först med en liten eldriven minisåg och sedan med sekatör. Men nu är det klart och ser så mycket bättre ut. Nu ska vi bara ställa iordning krukorna och växterna och göra lite mysigt där ute. Men de kan jag absolut inte lyfta, så det blir till att peka och tala om för T vad han ska göra. Hoppas jag känner mig friskare snart! Fast lyfta ska jag egentligen inte göra på ytterligare fem veckor.

Staketresultatet.

Staketresultatet.

Nu är T med barnen i lilla lekparken längre bort på gatan och ska försöka hitta något som liknar påskris. Det kan man ju såklart inte köpa här och T tittade i affärerna igår, men det fanns ingenting som ens gick att likna vid ris. Tråkigt på så sätt. Annars har vi inte riktigt satt igång med Påsk, men ska försöka pynta ikväll samt att det blir lamm och potatisgratäng till middag. Imorgon åker vi troligtvis till IKEA för sill och godis att stoppa i påskäggen, men vi får se. Jag kan ju knappt stå upprätt, men tänker att T kanske får köra runt mig i rullstol, ha ha. Svårt med vagnen också dock.

Dagens barn.

Dagens barn.

421200F0-5226-4AD9-9ED6-1CF62F2D176F DBF7E514-438B-4ACE-AC17-EF53518776C7

Nu ska jag slänga (och med slänga menar jag försiktigt sätta mig ner, luta mig bakåt och sedan liksom rulla till rätt position) mig på sängen och ta mig lugnt en stund, krampen i högerhjärtat är där även idag.

Glad Påsk önskar jag!

/CC

Kommentera (2)

Annons

Freak show.

Jag har gått mest hela dagen och haft ont i mitt högra hjärta.

Nej, jag är ingen freak show som har två hjärtan, men jag har sådan där kramp som man ibland får runt musklerna i hjärtat- fast på andra sidan. Jag vet inte ens om det har med operationen att göra eller inte, men det borde det ju. Konstigt annars att jag haft det i två dagar och det dyker upp just nu.

Dagens måltider har utgjorts av riskakor med olika tillbehör.

Dagens måltider har utgjorts av riskakor med olika tillbehör.

E598AAFF-F0D7-450A-BC6F-8FDA64715FAA

Annars har jag mest knarkat skräpserier, i detta fall Unga Föräldrar, och nu har jag sett alla avsnitt för säsongen. Så himla mysigt att få se lite svenskt vardagsliv i slask, sol eller grått. Här är det skitfint väder, men vad hjälper det mig när jag bara ligger i sängen? Jag har i alla fall kunnat hjälpa till lite idag genom att plocka undan i köket samt vika tre korgar med rentvätt. Som O kom och klättrade på så jag fick vika om hälften igen… Oh, the joys of parenthood.

Vi satte in kikaren i sovrummet, men det blev bara som en svart klump. Jag vet inte vart den ska få bo.

Vi satte in kikaren i sovrummet, men det blev bara som en svart klump. Jag vet inte vart den ska få bo.

Sedan kom vi på att mataffärerna är stängda imorgon, så T fick skynda sig att åka och köpa mat inför påskhelgen innan det var dags att hämta kidsen på dagis. Jag skickade iväg honom med ett request, köp påskpynt! Han kom hem med en hel del fina saker, men problemet är som vanligt för oss att allt går i samma färger och är så vuxentråkigt. Dessutom har vi inte en enda kyckling, bara en massa bunnies.

En jäkla massa kaniner. Vart tog alla gula kycklingar vägen?

En jäkla massa kaniner. Vart tog alla gula kycklingar vägen?

Ja ja, det blir nog påsk ändå.

/CC

Kommentera

Annons

Titta, han snackar!

Här ligger jag och filosoferar.

T har precis fått ungarna isäng och jag har kramp under revbenen.

Här ligger jag och knopar inte mycket.

Här ligger jag och knopar inte mycket.

Idag har O pratat två nya ord. Alltså, vi kan ha fel, men det första var definitivt ett välplanerat uttryck av ord. De skulle precis gå ut genom dörren imorse, T höll O i famnen och O vinkade till mig och sa Bye! Det har han aldrig gjort innan. Jag sa självklart bye och vinkade tillbaka och då sa han det igen. Tidigare har det varit ”More!”, ”mamma” och ”daddy” fast daddy har verkat lite oplanerat så där.

Denna bild fick jag skickat till mig av B’s dagisfröken idag. Så fin!

Denna bild fick jag skickat till mig av B’s dagisfröken idag. Hon ville att mamma skulle se hennes teckning. Så fin!

Hur som helst, ikväll medan jag låg i sängen hade han tydligen pekat på sin blöja två gånger och sagt ”bajs”. Jag frågade iofs T om han var säker på att det inte varit morgonens ”bye”-ljud som vi missförstått och som kommit igen, men han trodde inte det. Så en stor dag för lilla O helt enkelt. Kanske släpper det nu och han börjar prata annat än gagagaga.

Annars är det mest kramp. I mina revben och i min uppsprättade mage.

/CC

Kommentera

Annons

Om att förstäda.

Klockan är kvart i nio och jag har precis spenderat den gångna timmen med att städa innan städerskan kommer.

Så här soligt och fint är det ute idag. Och nej, vi har fortfarande inte klippt ner bambustängslet. Suck.

Så här soligt och fint är det ute idag. Och nej, vi har fortfarande inte klippt ner bambustängslet. Suck.

Hon kommer nu klockan nio och man vill ju absolut inte att det ska vara smutsigt på fel sätt. På det där sättet att hon tycker att vi är äckliga. Sjukt ju. Men jag måste ändå bortförklara med att säga att det har blivit extra stökigt under denna veckan då jag inte kan göra mitt vanliga plockande och fejande samt, bortförklaring 2, att ju mer jag har friat upp för henne, desto mer hinner hon ju göra andra och bättre grejer.

Vi har inte haft städerska sedan innan B föddes och aldrig i Sverige. Är det fortfarande lika mycket stigma över sådant i Sverige än idag? Här är det förhållandevis billigt, $60 för två timmar (ca 400 kr) och då får man badrummen och köket grundligt rengjorda, plus dammsugning och moppning.

Vi är inte på något sätt förmer eller för fina för att städa. Och precis som alla andra städar man hela tiden, varje dag. Plockar och plockar, tar en wipe och drar av damm från fönsterbrädan etc. Men vi är så himla dåliga på att lägga de timmar som behövs på att effektivt städa. Istället går vi runt och har ångest över att det är smutsigt, att vi borde ta oss tid etc. Så nu när jag började jobba heltid i mitten på mats så bestämde vi oss. Ungarna går på dagis hela veckorna, långa dagar. T jobbar och jag jobbar. Vi kommer normalt hem halv sju på kvällen. Vi vill inte lägga de värdefulla timmarna vi har tillsammans på helgerna på att städa, eller ännu värre, ha ångest för att vi inte städar.

Så, detta passar oss nu. I denna fasen i livet. Och det får man tycka vad man vill om. Jag tycker mest att jag måste sluta förstäda.

/CC

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna