VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tycker inte om slut.

Det är mycket nu. Mycket roligt och en del måsten såklart.

En lite torftig, men ändå god frulle.

En lite torftig, men ändå god frulle.

Idag var det jobba jobba jobba till klockan halv sju och sedan tömde jag alla skåp i hallen, torkade ur och satte tillbaka fint. Samma sak med skåpet vid bakdörren där vi har våra garden shoes etc. Men sedan blev klockan åtta och då var det dags att valla ungarna i säng med allt vad det innebär.

Hon som är hemma på lov och får roa sig själv hela dagarna. Fast bara en dag till och sedan får hon sällskap av farmor och farfar.

Hon som är hemma på lov och får roa sig själv hela dagarna. Fast bara en dag till och sedan får hon sällskap av farmor och farfar.

Därefter var det dags för att sätta sig med Dag 15 i min 28-dagarskurs. Vi har kommit till mer än hälften och jag vill inte att det ska ta slut! Alltså, nu börjar jag igen. Hälften av något betyder ju per definition att det inte är i slutet. Idag handlade mailet om hur man upplever situationer och ofta läser in saker i dem som inte nödvändigtvis stämmer. Man tolkar något som någon säger negativt etc. Hej vad man gör det! Detta är verkligen någonting jag måste jobba på.

Lunch och lite läsande av min kurs.

Lunch och lite läsande av min kurs.

Och så fortsatte vi med att titta på The Secret från igår. Den är ju lite annorlunda mot allt man sett innan, men det är mycket vettigt där också. Man kan ju plocka det som passar en, tänker jag. Vi har bara morgondagen kvar och sedan kommer Ts föräldrar äntligen! Barnen räknar timmarna och vi är alla så glada.

Nu är det dock dags för sängen innan vi går upp och kör järnet imorgon också.

/CC

Kommentera

Prokrastinera.

När man inte vill städa så får man så himla mycket annat gjort. Jag jobbade till och med lite på min lediga dag för att skjuta på det jag egentligen behövde göra.

Jag har visst blivit mormor.

Jag har visst blivit mormor.

33FB4F2D-195C-463B-8E7F-416D91C9BD38

Jag hade en lunch inbokad, träffade min svenska vän S på ett lunchställe vid vattnet i Terrigal och där lyckades jag också dra ut på tiden i tre(!) timmar. Det var för övrigt jättemysigt, vi träffas då och då för att hon är så himla duktig på att höra av sig och bestämma ett datum. Så det är bara för mig att dyka upp i princip.

Redo för randig lunch.

Redo för randig lunch.

Hur som helst så började jag denna dagen som alla måndagar, med att först städa undan i köket, därefter sitta ner och planera veckan. När jag var klar och hade klätt på mig så gick B och jag ner till posten för att köpa frimärke och posta brev. B har nämligen skollov. Hon kan prata den flickan alltså, hon kvittrade på utan stopp när vi gick där hand i hand och myste.

Poke Bowl till lunch.

Poke Bowl till lunch.

Sedan var det dags för lunchen, därefter jobb och sedan tog jag tag i det och städade ur skafferiet. Och det känns väldigt bra, men jag har också en hel massa saker kvar som måste göras och bara två kvällar att göra det på.

Nu ska vi titta på filmen (eller halva idag och halva imorgon) The Secret, den där klassiska som alla pratar om men som jag fortfarande inte har sett. Så det blir spännande att se vad allt snack är om.

/CC

Kommentera

Beach och gäster.

Det är söndag och jag var såklart i North Avoca klockan åtta imorse som sig bör. Jag mötte upp K vid fiket, vi köpte var sin kopp kaffe/te som vanlig och sedan började vi gå. Idag tog vi oss verkligen tid för att njuta och satte oss ned på stranden för att prata, gick vidare till Avoca Beach och där satte vi oss igen. Det myllrade av folk trots den tidiga timmen, var en massa barnfamiljer i vattnet och ovanligt mycket surfare. Det var stora vågor och antagligen perfekta förhållanden.

Kan man börja en dag bättre?

Kan man börja en dag bättre? (Syftar inte främst på frukosten, tro det eller ej.)

7ED43445-41A4-4E19-8756-F2CD0868DAAA A6ED0C05-C621-4ECE-9236-BA2F3F244635 F5B3959B-8456-4355-92B5-F2FAF3762C2D 04595B73-0C02-464C-851F-9707F2E436AD

Det var marknadsdag så som avslut gick vi och tittade på alla stånd. Mina munkar fanns faktiskt inte att köpa idag och det var tur det, för jag hade nog inte kunnat stå emot. Vilket ju inte riktigt passar med mitt nyttigare ätande för tillfället. När jag kom hem var klockan tolv och det blev lite bråttom med allt som skulle göras.

Avoca.

Avoca.

1A41BB61-1097-43C2-92B8-0C3A072448F4 E445906B-2316-4633-B032-D2C936BD6D3E

De stora regnen ska nämligen börja igen och vi hade bara idag på oss (och kanske lite imorgon) att klippa gräs, kantklippa och fixa fint i trädgården. Dessutom skulle det städas en del innan våra vänner kom på fika klockan tre. Som tur är så hade de vett nog att komma tjugo minuter sent, vilket gjorde att vi alla faktiskt hade hunnit duscha och klä på oss när de knackade på dörren. Tur!

Städat för gäster idag och på torsdag.

Städat för gäster idag och på torsdag. (Ser dock att kortet på framsidan av huset var innan klippet skett).

07194F5B-BA31-4436-A9C1-663BB904882B E710D6F7-70FF-490F-AB12-6C570D819A70 8FE87C79-30FE-4AB2-B684-695CCB6996DF

Vi satt ute och pratade på altanen och T hade slängt ihop en snabb hallon- och blåbärspaj med vaniljglass som gick hem bland både barn och vuxna. Jag måste erkänna att jag tog en liten slice av pajen  för att smaka, men det kändes värt det och ibland så är livet för kort för att hålla dieten till punkt och pricka.

Middag.

Middag.

Nu är söndagen slut, men jag har ju min lediga dag imorgon med lite planer. B har lov från skolan så hon kommer att vara hemma. Och på torsdag kommer äntligen Ts föräldrar! Tre års väntan, vi är alla så glada och tacksamma.

/CC

 

Kommentera

Lång dag.

Vi har städat så mycket idag att T sa att han aldrig har städat så i hela sitt liv. Det tror jag att jag har, men det var ändå mycket.

God morgon.

God morgon i min smutsiga spegel med dåligt ljus.

C165FB93-17A5-4842-BC29-F7D932E1228C

Fast först hann vi på simningen imorse. Tyvärr var ingen av de snygga simlärarna där så det var dåligt om ögongodis. Fast så kanske man inte får säga. Well well, nu var det i alla fall sagt. Men det gick bra, (när O väl kom i vattnet för först hade han ett litet sammanbrott för han inte ville gå i) och blev mysigt som vanligt.

Wagstaffe var riktigt moody idag.

Wagstaffe var riktigt moody idag.

D047D520-2C92-4730-BC0E-E4AF71DB10A4 893F6CF7-29C2-452F-B422-88775513AE5D 8DA310A0-471C-4897-8693-9884A6BFC98F

Efter simningen åkte vi till bensinmacken för barnens lördagsgodis, det blev lördagschips för båda, och så åkte vi till Wagstaffe. Men det mulnade på och blev svart och efter ett tag kom regnet. Så då åkte vi hem istället och åt lunch och började sedan med städningen. Det stora projektet idag var köket. Vi tog ur alla lådor och skåp, en efter en, torkade ur, rensade bort och satte tillbaka. Vi dammsög även i utrymmet som är bakom lådorna och det har nog inte gjorts sedan köket sattes in för en massa år sedan. Det tog fyra timmar allt som allt och då har vi skafferiet och kylskåpet kvar som godbitar att suga på imorgon. Men så himla skönt!

Lite mat.

Lite mat.

B9333F40-E9AA-4372-8868-B004D7F2DA3A

Imorgon ska det vara sol enligt väderleksrapporten och då måste vi passa på att klippa gräset och städa upp ute i trädgården. Vi ska även ha vänner över på fika på eftermiddagen. Jag vet inte hur vi ska lyckas hinna allt, men det får gå.

73D3A536-1331-49A4-8EF0-FF2F80D4146D

Kursen idag handlar om pengar och man ska besvara 100 frågor, vilka får en att tänka ur ett annat perspektiv. Än så länge har jag och T gått igenom knappt hälften, det tar ett tag, men det har redan kommit upp en hel del tankar och idéer. Så himla intressant!

Nu ska jag och T äta fisk med grönsaker och titta på serie. Det ska bli skönt att varva ner efter en lång dag av aktiviteter, både med kropp och knopp.

/CC

Kommentera (2)

Prestationsångest.

Idag har jag jobbat som ett djur och prickat av en efter en grej, men ändå inte helt hunnit ikapp vad jag missade när vi hade röd dag igår. Det är inte hela världen, men jag har några stora grejer som måste bli klara, fast jag vet inte hur det ska gå till när det kommer annat viktigt före hela tiden. Men men, nu är det helg så det får lösa sig nästa vecka.

Dagens enda foton är på mat. Men mat är ju bra att ha.

Dagens enda foton är på mat. Men mat är ju bra att ha.

A2AD1C52-9EF0-4451-B5E6-2FEA61180B86

Jag jobbade till klockan åtta och sedan satte jag mig direkt med Dag 11 på min 28-dagarskurs. Som tur är så har jag lagt in i min rutin att jag läser igenom mailet på morgonen i sängen. Dels för att jag inte kan vänta eftersom varje mail ger mig någonting och lär mig saker. Men också för att då vet jag vad det handlar om och kan tänka över uppgifterna under dagen. På så sätt blir det inte för överväldigande när jag väl har tid att sätta mig en stund på kvällen.

Idag handlade det om karriär och hur man ska tänka, hitta vad man vill hålla på med etc. Det var verkligen ett ämne för mig och jag har många tankar som flyger runt i mitt lilla huvud. Jag är så himla glad att jag hoppade på denna kurs, den gör mig så glad och jag älskar att få lära mig saker i en skön takt och utan krav annat än från mig själv. När chefen säger att man ska lära sig något kan jag ibland få prestationsångest, men inte nu.

I vanlig CC-anda är jag redan ledsen för när det ska ta slut. Det har inte ens gått halva tiden… Så kan man ju inte hålla på! Jag får nog hitta en kurs för det problemet också.

/CC

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna