VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Spökhus.

Jag har en ganska medelmåttig vecka. Mest sitter det nog i huvudet för att det är regnigt och dant ute och jag fortfarande är trött av att vara halvsjuk hela tiden.

Detta skulle kunna vara min frukost, men nej, det var min lunch.

Detta skulle kunna vara min frukost, men nej, det var min lunch. Frukost hela dagen.

{"cameraType":"Dual","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":-0.0027691880848745853,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":1,"focusMode":1}

Det har gått någon månad, men jag klarar fortfarande inte av dessa fula tofflor. 

O var hemma från dagis idag med, men jag måste säga att det faktiskt har gått jättebra att jobba trots det. Visst, han har spelat och tittat på ipaden, men att han varit lite slö av att vara sjuk har gynnat vår möjlighet att arbeta ganska mycket tror jag.

På promenad här i Terrigal. Det bruna huset på kullen är så stort! Spökhus deluxe.

På promenad här i Terrigal. Det bruna huset på kullen nedan är så stort! Spökhus deluxe.

3D64317B-1BE9-40E2-9208-E8196E80C205

Imorgon ska B’s skola tydligen klä ut sig till en karaktär ur en bok. Jag vet inte hur det är hemma, men här måste man nästan vara hemmamamma för att ha tid att planera och förbereda för allt som pågår i skolan. Vi har dock inte förberett något alls (för vi jobbar båda heltid), så nu får vi se om hon ska gå i sin vanliga uniform, gå som Elsa (men det kan ju nästan inte räknas som en bokkaraktär hur mycket man än försöker) eller kanske som häxan i Room on the Broom om vi lyckas få ihop grejer som vi har hemma.

Det har blivit många kramar och god dessa dagar.

Det har blivit många kramar och gos dessa dagar.

91D00957-ADC0-45C7-8D14-56ED07293DC3

Jag kan inte påstå att jag är ledsen för att det är fredag imorgon. Nu kör vi helg och så tar vi nya tag.

/CC

Kommentera

Hur är det möjligt?

Min kära mor berättade häromdagen att hennes värsta mardröm gått i uppfyllelse. Fast så kan man nog inte säga om mardrömmar förresten, men man fattar ju vad jag menar. Och nu pratar jag inte om mardröm som i ond bråd död, men jag ska berätta.

Den ser inte så hemsk ut, den lilla varelsen. Men den kan ju hålla sig borta i alla fall.

Den ser inte så hemsk ut, den lilla varelsen. Men den kan ju hålla sig borta i alla fall.

Mamma och pappa bor en bit utanför Uppsala och även om det bara tar 20-25 minuter att köra dit så är det ändå ”på landet”. Och som så ofta i hus på landet så finns det möss hos dem. Det märks mest på att man ibland kan höra dem krypa i väggarna eller springa på innertaket.

Min mamma är livrädd för möss, men har lyckats vänja sig under åren med att de finns där men att hon inte ser dem. Och ända sedan vi var små har hon sagt till pappa att ”En vacker dag kommer de väl krypa över ansiktet på en när man ligger i sängen!” Och då har pappa bara skrattat och sagt att ”Vad skulle de upp i sängen att göra, hade du tänkt?”

Men sedan så hände det alltså. Mamma vaknade tidigt på morgonen och låg och drog sig och rätt vad det är så känner hon hur något springer över hennes ansikte, hon öppnar ögonen och det ÄR EN MUS! Hon börjar skrika och pappa vaknar såklart och undrar vad som pågår.

Stackars mamma, vad är sannolikheten att något sådant ska hända och särskilt en som alltid har varit rädd för just det? Men, hon överlevde och nu kommer det troligtvis aldrig att hända igen tänker jag.

Nu bara väntar jag på att vakna av att en Huntsman spindel kryper över mitt ansikte på morgonen. Det blir skoj. Fast egentligen är jag ju mer rädd för daggmaskar. 

/CC

Kommentera

Alltid är det något.

Jag är helt apatisk så trött jag är. Tydligen är det inte bara jag som känner så, för O somnade framför TVn redan halv åtta. Så han ligger inte bredvid mig i soffan nu, vilket känns väldigt ovanligt.

Dagens mat. Fortfarande inte diet, men ändå nyttigt.

Dagens mat. Fortfarande inte diet, men ändå nyttigt.

35B4BAD8-82C4-4BF1-A508-2CCAB6D505D6

Dagen har varit lång, lönedag, men samtidigt har det gått ganska bra och ganska snabbt. B kom hem efter skolan med ett stort leende och berättade att hennes tand hade ramlat loss på lunchen i skolan. Och nej, inte någon av hennes framtänder, där de nya tänderna kommit ut så man ser dem och trycker bak de gamla tänderna på ett alldeles galet sätt. Utan istället en tand i nederkäken. Så inatt kommer väl tandfeen. Hoppas hon är bra på att öppna lock. För det var vi tvungna att sätta på på burken för att inte O skulle pilla och hälla ut vattnet.

Tand ur mun.

Tand ur mun.

Imorgon ska jag försöka få tid att åka och ta det blodprov som min doktor ordinerade. Får se om de har tid för mig. Annars rullar veckan på och vi väntar mest på att få tillbaka papper från CSN i Sverige samt från vår svenska bank för att kunna gå vidare med vårt lånelöfte. Vi har fått dessa papper innan, men nu behöver de dem igen för att de ska vara aktuella.

Alltid är det något.

/CC

Kommentera

Håll tummar och tår!

Today is the Mondayest Monday that ever Mondayed.

Finfrulle på måndagsmåndag.

Finfrulle på måndagsmåndag.

Det har fortsatt att ösa ner utanför fönstren sedan i lördags. Jag kan inte påstå att jag kände mig ledsen för att jag inte behövde åka till jobbet mitt i allt det blöta och gråa. För andra måndagen i rad var mina kollegor på kontoret, men eftersom jag är sjuk så vill de inte ha mig där. Förståeligt nog.

Glutenfri pasta borde inte varit på menyn idag på första dietdagen.

Glutenfri pasta borde inte varit på menyn idag på första dietdagen.

Jag ringde och bokade tid hos doktorn idag och fick ett telefonappointment. Han var bra faktiskt. För min nuvarande förkylning med hosta fick jag penicillin. Det här med mitt dåliga immunförsvar och att jag blir sjuk hela tiden ska vi kolla med hjälp av blodprov och mina ögonproblem ska jag börja med att kolla med optikern då han tror att det kan bero på torra ögon, inte ögoninflammation. Så nu kör vi, jag har äntligen fått reda på vart man kan börja i alla fall.

Vackert även i busväder.

Vackert även i busväder.

T och jag hade bestämt att vi skulle börja äta nyttigt igen i några veckor från och med idag. Och det har vi visserligen, men inte nyttigt nog då vi ätit både ris och pasta under dagen och nu även avslutat med tre rutor choklad. Men det är en dag imorgon också.

Förresten, när jag åkte med bilen för att hämta O från dagis så var inte check engine light-lampan tänd längre! Kanske hade vad det nu var hunnit torka och om vi har tur så är det inga problem med bilen. Håll tummar och tår!

/CC

Kommentera

Mys i regnet.

Regnet det bara öser ner, öser ner!

Idag har det varit kallt och har känts som vinter, istället för bara någon vecka innan sommaren som det faktiskt är nu. B’s första riktiga Nippers blev till och med inställt på grund av regn, vind och därmed för höga vågor.

Söndagsfrulle inomhus på grund av regnet.

Söndagsfrulle inomhus på grund av regnet.

F08B0819-7DBB-44CB-B505-4B46490A1F24

Men klockan tolv hade jag bestämt lunchdejt med en kompis, min gamla chef från Sydney närmare bestämt, som var här uppe på tjejhelg och hade tid att träffa mig en stund innan hon körde hem igen. Så jag tog mitt paraply och vandrade ner till Bellyfish fem minuters gångväg härifrån. Jag var inte så hungrig, men jag beställde en acai bowl och F beställde poached eggs on toast. Sedan spenderade vi två timmar med att prata ikapp om allt som hänt sedan vi pratade senast, innan Covid typ.

Acai bowl.

Acai bowl.

794CD4E1-EEAC-439F-AE5A-FE9B8A2EC958

Efter den mysiga lilla stunden körde hon mig hem och som tur var så var huset tomt, T och barnen var och handlade, så jag läste min bok och fortsatte att ta mig lugnt. Men sedan, nu på kvällen har min två veckor långa förkylning tagit fart igen och jag har känt mig riktigt sliten. Så jag kommer inte att åka till kontoret imorgon heller, utan jobba hemifrån och dessutom funderar jag på att gå till doktorn bara för att kolla läget lite om vad som pågår. Än en gång, jag är ganska säker på att det inte är Corona med tanke på mina symptom och att K testade sig negativt och det är dem jag fått det från. Men kanske har jag dåligt immunförsvar på grund av någon underliggande infektion (mina ögonproblem etc.)

Men vi får se vart detta slutar.

/CC

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna