VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mer äventyr.

Klockan är halv tio och jag har altandörren öppen, bara nätdörren stängd, och det är perfekt värme. Idag har varit precis en sådan dag, en dag där sommaren kommit och hälsat på med 26 grader och strålande sol.

Att gå upp på morgonen och öppna alla dörrar ger en liv.

Att gå upp på morgonen och öppna alla dörrar ger en liv.

2DC6BBF6-CDDC-427B-9B04-888944816A4C D807591C-2855-46F4-BA45-9EFB21FC9993

Det var bara jag och barnen hemma sedan igår morse och vi hade en mysig morgon där jag åt frukost ute medan barnen fick lite snacks (de äter frukost själva vid sex när de vaknar) och sedan gick för att leka i trädgården. Efter jag läst lite i min bok och plockat undan så tog jag tag i det som har varit en del pinsamt den senaste veckan/orna. Våran framsida har liksom en liten plätt med gräs just utanför vår häck, ute vid vägen, så där som det ofta är. Det är vår tomt men ändå inte liksom. Grannarna på vardera sida har trädgårdsmästare som kommer veckovis eller kanske är det varannan vecka. Hur som helst så har de golfgreen på var sida om oss och det bli så himla tydligt då när gräset växer högt och vilt utanför oss. Man kan riktigt känna hur de snackar skit om de nya grannarna, i.e. oss.

Frulle med nyfiken O som ska ha allt mitt.

Frulle med nyfiken O som ska ha allt på alla andras tallrikar.

26812CBE-7E3D-45C4-8B03-666F161E4F88 0FE79968-168F-4E38-9D43-C737068558F7

Så jag gick ut med whipper snippern och körde den tills batterierna tog slut ca 1,5 timme senare. Alltså, hela trädgården menar jag då, inte bara plätten utanför. Nu måste vi bara köpa en häcksax också för det är samma sak där när man ser vår häck bredvid deras. Medan jag höll på att klippa kom grannen på höger sida ut och vi började prata. Hon verkar trevlig, så det var roligt. I alla fall så varnade hon mig för att det är ormsäsong och de har redan hittat tre ormar i sin trädgård i vår. Jag visade att jag hade gummistövlar på mig och det tyckte hon var bra, men sade ändå åt mig att vara försiktig. Det är liksom inte bara att klippa gräset i detta landet, det är att klippa gräset medan man riskerar att bli dödad av en spindel eller orm. Det gör ju det hela så mycket mer äventyrligt. Typ.

Min kaktus har börjat få ännu ett ”blad”. Jippi!

Min kaktus har börjat få ännu ett ”blad”. Jippi!

{"cameraType":"TrueDepth","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":-0.0027532140400747807,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":2,"focusMode":0}

8E096584-C848-4ECB-B517-FBD81D9B9CFD 8C66393B-E40B-4F4F-82FF-B14C2E466049

Efter att jag lagat korv med snabbmakaroner åt oss till lunch så åkte vi bort till nästa suburb norrut, Forresters Beach, 5 minuter bort. De har en jättemysig lekpark där vi varit en gång innan. Så där hängde vi en stund, åt lite medhavda kakor och sedan promenerade vi gatan upp för att leka lite på stranden. Jag älskar ställen där man har lekplats, strand, toaletter, ställen där man kan promenera etc. på samma plats. Ungarna lekte i strandbrynet tills O som vanligt ramlade i och blev dyngsur från topp till tå. Jag hade förutsett det och tagit med extra kläder, men han tappade gnistan och ville åka hem. Dock började det bli dags att åka hem ändå så det gjorde vi.

Beach, burgare och bekplats.

Beach, burgare, bikkies och bekplats.

92004329-7A97-4D19-BB6B-913135EB612F 9D27F9DE-7977-420A-BA9D-63A4B974D29F 79886340-D01A-4DC5-995F-920E24F3ED83 336E8B94-B788-4CFF-82EB-0A9807523E60

Nu är T hemma också och han gjorde världens godaste hamburgare till middag medan jag satt och åt chips och läste på balkongen. Det har varit en sådan härlig dag!

/CC

Kommentera

Wooooooooff!

Några dagar i rad har det luktat gas här hemma. Vi har ju gasspis och även ett uttag där man kan koppla in sin gas heater, så det är inte alls omöjligt att det läcker där någonstans. Jag vet dock inte hur man ska ta tag i det. Kanske testa att tända en tändsticka och se om det säger woooooooff? Eller kanske inte. Men jag borde nog googla på om det är farligt i små doser, jag sitter och inbillar mig att det ger mig huvudvärk, och i så fall måste vi kanske vi ringa någon.

Standardfrukost för tillfället.

Standardfrukost för tillfället.

T är i Sydney sedan imorse, man måste ju ta vara på friheten nu när lockdown är över, och kommer hem först imorgon kväll. Han ska gå runt lite med sin kamera och ta bilder, sedan hem till våra vänner i huset där vi bodde i Bronte och så ska de gå ut ikväll. Jag höll dock på att trilla av stolen när han kom in till mig när jag satt och jobbade och skulle säga hej då.

Solig lunch på balkongen idag med.

Solig lunch på balkongen idag med.

D104CF4B-08BD-45E1-9FC8-8B26628DFBDB

No comment.

No comment.

Eftersom han skulle gå runt mycket med kameran så hade han klätt sig väldigt bekvämt. Lite väl mycket bekvämt till och med, i världens fulaste shorts som viker sig i en pösig påse i skrevet, en hatt som han ”måste” ha för att inte bränna nacken och så crocs. Jag försökte förklara att ingen går ut i crocs, jag köpte dem till oss alla för att det inte finns träskor att ha i trädgården här. Men strunt samma, man får så klart se ut som man vill. Men man (jag) kan ju få retas lite också.

Jag köpte varsin rolig leksak till ungarna. Man trycker på knappen för att försöka få ringarna på pinnar i vattnet.

Jag köpte varsin rolig leksak till ungarna. Man trycker på knappen för att försöka få ringarna på pinnar i vattnet.

31EEF4F4-CC00-4346-949C-8B5ACAEE0F04 4B17CD76-4D6B-4728-BC90-ABC43D8CB628

När barnen gick och lade sig ikväll så låg jag i Os säng en stund. Och varje gång jag pussade honom så sa han ”Tack mamma!” Du behöver inte tacka varje gång jag pussar dig, sa jag. “But I feel like I want to say tack because it feels so nice when you pussa mig”. Söte lille pojken min som börjar bli så stor och har så mycket tankar och personlighet.

Det blev lite onyttigheter medan jag avslutade jobbet.

Det blev lite onyttigheter medan jag avslutade jobbet.

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på. Men det spelar ju inte så stor roll vad det blir, det är ju helg och helg är ju bra oavsett.

/CC

Kommentera

Om att bryta ihop.

Jag känner mig så himla ledsen, är på gränsen till tårar. En bakomliggande trötthet för att jag inte kommit isäng i tid på månader hjälper definitivt till. Även det faktum att jag vissa veckor knappt rört på mig. Det har regnat så mycket så jag har inte kommit ut på mina älskade promenader.

Vi beställde thai igår och åt resterna till lunch. Mums.

Vi beställde thai igår och åt resterna till lunch. Mums.

Morgonen började med att jag kom ut i huset och såg att T hade lämnat lådor och plast och verktyg från igår när han satte upp uteparasollen. Normalt skulle jag klara av det, men nu kände jag direkt en irritation. Det var som vanligt andra bakomliggande orsaker, till exempel att jag är så stressad på jobbet att jag inte ens orkar börja. Men när vi satte oss till frukostbordet och jag sa detta så sa T att han har tänkt på att jag varit så himla sur de senaste tre veckorna ungefär. Så sur att jag förstör för resten av familjen.

Parasollet fungerar bra i alla fall.

Parasollet fungerar bra i alla fall.

Kul att höra. Alla vet vi ju att jag har arget i mig, men jag har tyckt att det har blivit bättre de senaste veckorna. Tydligen inte. Och då blir man ju ledsen. Ledsen över att det ska behöva gå ut över de andra, ledsen över att jag ska behöva gå runt i livet och vara arg och sur så ofta. Och när B sedan vägrade att göra sig iordning för skolan imorse och vi kom iväg sent och fastnade i bilkö, då var det kört. Jag känner mig nästan bakfull och vill bara gråta.

Våffelkväll hos vänner idag, mycket trevligt.

Våffelkväll hos vänner idag, mycket trevligt.

Självklart hör jag att jag tycker synd om mig själv. Det är en del av det hela. Men det är bara så sorgligt att jag kommit till mitten av mitt liv och det är så mycket jag ännu inte har lyckats lista ut och förstå. Som jag har sagt tidigare så jobbade min mamma hela livet på jobb som hon vantrivdes med och hon gick runt med arget mycket på grund av det. Och att jag själv befinner mig i samma situation kommer att förgöra mig. (OBS! För mig är det inte så enkelt som att jag har fel jobb. Jag gillar mitt jobb, men har sådan problem med ångesten och pressen jag lägger på mig själv).

Jag började läsa en självhjälpsbok, vi snackar om att jag ska gå och prata med någon, men det är så himla dyrt. Det är det gamla vanliga med att man mår för dåligt för att ta tag i det. Men samtidigt som allt det här pågår så känner jag även sommarpirr inom mig för huset, solen, min familj etc. Så det är två olika världar av lycka och glädje mot mörker och ångest. If that even makes any sense at all.

/ CC

Kommentera (6)

Det stora köpet!

Vad har hänt idag då? Nä, inget särskilt alls, vi köpte bara en ny bil.

En bra dag för att köpa en bil.

En bra dag för att köpa en bil.

6A3ABCB3-B758-44EC-ADDC-3A65B444D63F

Vi hade ju bokat en tid för att provköra en bil idag klockan halv elva. När vi kom dit hade de såklart ingen aning om detta. Sådant förstår jag mig inte alls på, hur kan man boka med någon och sedan inte skriva upp det och hålla sitt löfte. Oprofessionellt. Men det löste sig till det bästa för den killen som kom fram och hjälpte oss var en genomtrevlig mexikan och T sade att han som vi bokat med på telefonen inte låtit lika trevlig (mer som en typisk bilförsäljare, om man får generalisera).

T råkade hälla ketchup på mina frukostägg, big mistake. Huge.

T råkade hälla ketchup på mina frukostägg, big mistake. Huge.

EDD03D2F-C745-4477-9657-639357ABBFE5

Vi var där för att köra en ny MG ZS och det var precis vad vi gjorde. Vi tog gott om tid på oss och åkte även ut på motorvägen. Det är vad det är, när man kör på större vägar så är motorljudet högre än om vi hade köpt exempelvis en Mazda CX-5 eller Hyundai Tucson. Motorn hade kunnat vara starkare när man accelererar osv. Men. Designen  inuti överraskade oss positivt, bilen är mellanstor men stor nog för oss och allt handlar ju om att vi får en helt ny bil med 7 års garanti istället för att försöka hitta en kanske sex år gammal bil av en dyrare sort som inte har för mycket bucklor, revor och annat slitage. Man behöver som bekant kompromissa om inte budgeten räcker till.

Mamma tar kort medan barnet gråter.

Mamma tar kort medan barnet gråter.

3452AE39-B1BC-47F1-A84E-26EA86453C3A

Den silvriga varianten kostade $700 mer än vit eller svart, men vi lyckades få den för samma pris om vi bestämde oss där och då. Så det gjorde vi (jag hade redan bestämt mig, det var bara T som ville åka hem och tänka lite så som han alltid gör och ändå kommer fram till samma sak). Vi betalade $500 i deposition, signerade några papper och i mitten på november kan vi åka och hämta vår nya bil! Det blir en lagom födelsedagspresent för mig.

Hej bilen!

Hej bilen!

Så nu kan vi börja förbereda för att sälja vår fina lilla Peugeot och hoppas att någon vill ha den. Dock har vi ju problem med Engine Failure- lampan som går på när den vill och om den får för sig att göra det mitt i en försäljning så kan vi nog säga tack och hej till våra efterlängtade pengar. Vi hoppas att det går bra.

Nu har vi beställt thai för att minifira lite framför Billions. Mums!

/CC

Kommentera

A little, or a lot?

“I like the food a little, but I hate it a lot.” Det kom precis ur Os mun när middagen inte passade honom. Ungar alltså, de är ju för härliga! Och för jobbiga. T och jag hade precis städat hela huset och kände inte jättemycket för att ha klagande ungar vid matbordet. Men det gick det med.

Utefrulle såklart.

Utefrulle såklart.

Vi har en liten 7-åring som kommer hit imorgon efter skolan för att leka med B. Och som bekant får man ta tillfället i akt att städa huset när det kommer besök, även fast gästen ifråga kommer att bidraga till att stöka ner mer med leksaker överallt och hade inte alls märkt om det varit lite damm i hörnen. Lilla G är i alla fall den första som kommer till nya huset sedan vi flyttade in i juni. Det är lite sorgligt egentligen, men har ju sin naturliga förklaring.

Och elvasnacks i solen.

Och elvasnacks i solen.

Utöver barnbesök så är det imorgon vi ska åka och provköra en MG. Nu när allt är öppet igen så är det dags för oss att hitta oss en större bil. Vi väljer främst mellan att köpa en begagnad Mazda CX-5 eller en helt ny MG zs med sju års garanti. Så det är bara frågan hur plastig den är inuti och hur den känns att köra. Det blir spännande att se hur det går.

BCD0E3F5-E4A4-4812-9D24-38A4DBDCCE86

Skåpet som tog sådan lång tid att skruva ihop igår. Gjorde dock hörnan ganska mysig, tycker jag.

Skåpet som tog sådan lång tid att skruva ihop igår. Gjorde dock hörnan ganska mysig, tycker jag.

Men nu har vi kollat klart på Billions och det är dags för att kvällsläsa i min braiga bok. Livet är ganska fint ibland trots allt. I hate it a little, but I like it a lot.

/CC

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna