Hoppas ni har haft en mysig jul med familj och vänner.
Nu är det dags för nyårsafton och ett nytt härligt år har vi framför oss.
Vår familj har bjudit in några arbetskamrater till mig. Vi ska bjuda på förrätt, huvudrätt och efterrätt och lite extra lyx. Jag älskar att stå i köket och lyxa till det och fixa till de lilla extra.
Till nyår så blir det bland annat den här cheesecakekakan med champagnesmak tillsammans med chokladdoppade jordgubbar, det är ju lyx om något…
Gott nytt år mina kära följare!
Tack för alla fantastiska kommentarer!
CHAMPAGNE CHEESECAKE
24 cm form eller en stor avlång form
De här biskvierna blev verkligen så himla goda. Jag har gjort tomteskum biskvier innan, så jag har förbättrat receptet så smeten blir mer len och mer tomteskum smak.
BISKVIBOTTEN
200 g riven mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
FYLLNING
150 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
12 st skumtomtar
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
+ 150 g vit choklad
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassa o blanda med socker och äggvita. Spritsa ut eller klicka ut runda cirklar.
Grädda i ugnen 175 grader 10-15 minuter. De ska vara gyllene bruna.
Låt svalna.
Ta fram en kastrull och tillsätt skumtomtar och vispgrädde. Låt tomtarna smälta.
Låt smeten svalna helt.
Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt.
Vispa ner skumtomteblandningen.
Bre på ett lager skumtomtefyllning.
Låt stå i frys i en liten stund.
Doppa i vit choklad
Jul jul stråååååålande jul!
Nu är pepparkakshuset klart, alla tomtar är uppe och vi ska sätta in granen till helgen. Jag har börjat och handla alla julklappar. Julen är helt underbar, eller hur?
Något mer som är underbart är den här glöggkladdkakan. Sen tillsammans med pepparkaksgrädde och marshmallows. Mums!
GLÖGGKLADDKAKA
200 g smör
4 ägg
1 tsk kanel
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk stark glögg
100 g mörk choklad
4 msk kakao
DEKORATION
3 dl vispgrädde
2 dl krossade pepparkakor (spara lite till att hälla på senare)
mini marshmallows
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.
Häll i övriga ingredienser och rör om.
Häll ut i en 24 cm form som är smörad och bröad.
Grädda kakan ca. 20 min eller när den är lagom kladdig.
Låt svalna.
Vispa upp grädde och tillsätt krossade pepparkakor.
Fördela ut på din kladdkaka. Strö över lite krossade pepparkakor och lägg på marshmallows.
Fler juliga kladdkakor
KommenteraNu är det jul igen!!! Julbaket är i fullgång och vi har redan bakat lussekatter i flera omgångar och glögg varje kväll.
Julen är verkligen helt underbar! Så mysig o härlig
Här har vi en pepparkakskladdkaka med grädde! Mer behövs inte sägas!
PEPPARKAKSKLADDKAKA
200 g smält smör
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk pepparkakskrydda
4 ägg
DEKORATION
3 dl vispgrädde
Pepparkakor
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Rör ihop med de torra ingredienserna.
Knäck i äggen.
Rör om.
Smöra och bröa en 24 cm form eller en avlång form. In i ugnen ca. 20 minuter eller när den är lagom kladdig.
Vispa upp vispgrädde och spritsa ut. Dekorera med pepparkakor
Kommentera