VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljhjärtan cookies

IMG_0305

Vaniljhjärtan är något som jag verkligen älskar! Men jag drar mig för att det är lite pilligt o göra dem. Det är så lättare o göra cookies!

Det funkar utmärkt att göra cookies bara inte vaniljkrämen är för lös. Jag använder mig av marsanpulver så kan man justera själv hur fast krämen ska vara!

VANILJHJÄRTAN COOKIES

100 g kallt smör

0,5 dl strösocker

2, 5 dl vetemjöl

1 liten äggula

VANILJKRÄM

2 dl mjölk

1 dl marsankräm (justera lite själv hur tjock kräm du vill ha)

Florsocker som avslutning

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp ihop mördegen. Rulla 8 st kakor och gör ett hål i.

Blanda mjölk och pulver till en kräm.

Klicka på dina cookies.

Grädda ca 10-15 min.

Låt svalna.

Pudra över florsocker

Kommentera

Champagne cheesecake

IMG_0285

Hoppas ni har haft en mysig jul med familj och vänner.

Nu är det dags för nyårsafton och ett nytt härligt år har vi framför oss.

Vår familj har bjudit in några arbetskamrater till mig. Vi ska bjuda på förrätt, huvudrätt och efterrätt och lite extra lyx.  Jag älskar att stå i köket och lyxa till det och fixa till de lilla extra.

Till nyår så blir det bland annat den här cheesecakekakan med champagnesmak tillsammans med chokladdoppade jordgubbar, det är ju lyx om något…

Gott nytt år mina kära följare!

Tack för alla fantastiska kommentarer!

CHAMPAGNE CHEESECAKE

24 cm form eller en stor avlång form

BOTTEN
1 paket digistivekex
120 g smält smör
CHEESECAKE
3 äggulor
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
0,5 dl torr champagne (gärna med mycket smak)
DEKORATION
Chokladdoppade jordgubbar
maränger
citron
GÖR SÅHÄR
Banka eller mixa digestivekex till smulor. Detta kan du göra på ett enkelt sätt genom att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Fördela i en 24 cm form tillsammans med smält smör.
Vispa upp grädden men inte för hårt
Ta fram en annan bunke och vispa upp strösocker med äggulor med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och philadelphiaost och vispa lite till.
Rör ner champagne.
Häll ut i en form och låt stå i frys minst 5 timmar.
Dekorera med chokladdoppade jordgubbar, citron, maränger och krossad maräng.
IMG_0290
Kommentera

Tomteskum biskvier

IMG_0255

De här biskvierna blev verkligen så himla goda. Jag har gjort tomteskum biskvier innan, så jag har förbättrat receptet så smeten blir mer len och mer tomteskum smak.

BISKVIBOTTEN

200 g riven mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

FYLLNING

150 g rumsvarmt smör

4 dl florsocker

12  st skumtomtar

1 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

+ 150 g vit choklad

GÖR SÅHÄR

Riv mandelmassa o blanda med socker och äggvita. Spritsa ut eller klicka ut runda cirklar.

Grädda i ugnen 175 grader 10-15 minuter. De ska vara gyllene bruna.

Låt svalna.

Ta fram en kastrull och tillsätt skumtomtar och vispgrädde. Låt tomtarna smälta.

Låt smeten svalna helt.

Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt.

Vispa ner skumtomteblandningen.

Bre på ett lager skumtomtefyllning.

Låt stå i frys i en liten stund.

Doppa i vit choklad

IMG_0259IMG_0264

 

Kommentera


Glögg kladdkaka

IMG_0194

Jul jul stråååååålande jul!

Nu är pepparkakshuset klart, alla tomtar är uppe och vi ska sätta in granen till helgen. Jag har börjat och handla alla julklappar. Julen är helt underbar, eller hur?

Något mer som är underbart är den här glöggkladdkakan. Sen tillsammans med pepparkaksgrädde och marshmallows. Mums!

GLÖGGKLADDKAKA

200 g smör

4 ägg

1 tsk kanel

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

3 msk stark glögg

100 g mörk choklad

4 msk kakao

DEKORATION

3 dl vispgrädde

2 dl krossade pepparkakor (spara lite till att hälla på senare)

mini marshmallows

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.

Häll i övriga ingredienser och rör om.

Häll ut i en 24 cm form som är smörad och bröad.

Grädda kakan ca. 20 min eller när den är lagom kladdig.

Låt svalna.

Vispa upp grädde och tillsätt krossade pepparkakor.

Fördela ut på din kladdkaka. Strö över lite krossade pepparkakor och lägg på marshmallows.

Fler juliga kladdkakor

pepparkakskladdkaka

Saffrans kladdkaka

Knäck kladdkaka

Kladdkaka med polkagrismaräng

Kommentera

Pepparkakskladdkaka

IMG_9967

Nu är det jul igen!!! Julbaket är i fullgång och vi har redan bakat lussekatter i flera omgångar och glögg varje kväll.

Julen är verkligen helt underbar! Så mysig o härlig

Här har vi en pepparkakskladdkaka med grädde! Mer behövs inte sägas!

PEPPARKAKSKLADDKAKA

200 g smält smör

4 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk pepparkakskrydda

4 ägg

DEKORATION

3 dl vispgrädde

Pepparkakor

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Rör ihop med de torra ingredienserna.

Knäck i äggen.

Rör om.

Smöra och bröa en 24 cm form eller en avlång form. In i ugnen ca. 20 minuter eller när den är lagom kladdig.

Vispa upp vispgrädde och spritsa ut. Dekorera med pepparkakor

IMG_9958

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna