VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Rabarbercupcakes

Rabarbercupcakes
(Jag har använt mig av www.sockerrus.se grundrecept)

2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk

 

1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
  3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
  4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
  5. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
  6. Fyll muffinsformar till max 2/3 (jag brukar oftast fylla dem till hälften).
  7. Grädda i ugnen i cirka 17-23min

    Rabarberfrosting
    200 g philadelapst
    50 g smör
    1 tsk rabarberessens
    1 msk vaniljsocker
    ca. 3 dl florsocker

    Vispa ihop allt med en elvisp och spritsa ut.

Kommentera (7)

Annons

Macarons med limecurd

Dessa små bakelserna är svåra och bara ta en av. Det riktigt smälter i munnen.

Jag gjorde grundreceptet som jag brukar göra:

100 g mandelmjöl
110 g äggvitor
5 msk strösocker
200 g florsocker

1.Sikta mjölet så inga klumpar finns,och sikta även florsockret och tillsätt det tillsammans
med mandelmjölet och rör om.
2.Lägg äggvitorna i en skål och vispa tills det börjar skumma då är det dags att tillsätta
socker,1matsked i taget.Fortsätt att vispa tills marängen är tjock och glansig.
3.Det ska gå att ta skålen upp och ned utan att det droppar.
4.Häll försiktigt mandelblandningen i marängen och rör försiktigt med en slickepott.
5.Tillsätt valfri essens och pastafärg eller pulverfärg,och rör försiktigt.
6.Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar,inte större än en fem krona
på bakplåtspapper och låt dem vila i 60minuter.
7.Sätt på ugnen ca 20minuter innan de ska in,på 150grader och gräddtid är ca 15minuter,beror
på vilken ugn du har,får inte glömma att titta på de efter 10minuter.Jag hade mina exakt
15minuter.
8.Sedan är det bara att fylla dessa underbara med valfri fyllning och njut.

Jag fyllde dem med limecurd

2 ägg
2 lime (saften och skalen)
75 g smör
1 dl socker

Ta fram en kastrull och fyll med vatten. Lägg på en skål som tål värme och lägg i saft och skal från lime. Sedan häll i sockret. När sockerkristallerna är borta så tillsätter du äggen och smöret.
Det tar ca. 15 20 minuter innan den är klar. Rör om då och då

Kommentera (4)

Annons

Knäckig blåbärspaj

Vilket fint väder det har varit i Skåne idag. Det har varit strålande sol hela dagen. Det kan inte bli bättre.
Man får så himla mycket mer energi när solen tittar fram. Då passar det bra med en härlig blåbärspaj med vaniljkräm??

Du behöver

150 g magarin
0,5 dl ljus sirap
2 dl grädde
2 1/2 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2,5 dl havregryn
Ta hur mycket blåbär du vill ha

Smält magarin och dra av smöret från spisen och tillsätt sirapen och grädden. Rör om.
Mät upp de torra ingredinserna i en bunke och häll över smörblandningen i bunken. Rör om.
Lägg blåbär i en form och ta på lite socker.
Lägg över knäckblandningen och grädda i 175 grader i 25 minuter.

Servera med vaniljsvisp eller vaniljglass

Kommentera (98)

Annons

Macarons

Jag var inne i en butik här i Kristianstad. Jag blev helt kär i denna burken. Jag älskar gammeldags med det nya. Så jag var bara tvungen att köpa denna.
Jag har gjort macarons idag och blev väldigt fint i denna ask.

Chokladfyllningen är en smörkräm

Du behöver

115 g osaltat smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
1 äggula
3 msk nutella

Låt det vispas i ca 20 minuter.
Vispa smöret i 20 minuter. Sedan tillsätt florsocker och kakao och vispa ytterligare 5 minuter. Sedan vispa i äggula och vispa ytterligare 5 minuter.
Sedan lägger du i nutellan och rör runt.

Kommentera (2)

Annons

Pavlova

Jag kollade i tidningen baka och såg receptet på pavlova.
Denna lilla bakelse var helt otroligt god och så lätt och göra.

2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 krm bakpulver
1 krm salt

Fyllning
Grädde och bär

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna hårt. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Sätt in marängarna i mitten i ugnen och stäng av ugnen och låt dem stå i minst 4 timmar. Öppna inte luckan.

Vispa sedan grädden och på med grädde och bär

Kommentera (3)

För att få de senaste uppdateringarna