VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Klassisk cheesecake

Igår hade vi gäster här och vi bjöd på mat. Till efterrätt gjorde jag en klassisk cheesecake. Jag älskar verkligen cheesecake för det är inte för sött. Sen med den syrliga bären blir denna efterrätt super smarrig.
 
 
 
Cheesecake
 
Digistive botten
12 digistive kex
80 gram smör
 
Cheesecake smeten
4 dl grädde
200 g philadelaost
1/2 saft från citron
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
 
Dekoration
Blåbär, jordgubbar och vinbär
 
Gör såhär
Krossa digistive kexen och smält smöret. Lägg plastfolie i en springform och tryck ut degen i springformen.
Du fortsätter med cheesecakesmeten.
Vispa äggulorna,sockret, vaniljsocker och philadelaosten krämigt.
Sedan vispar du äggvitorna och citronsaften i en annan bunke. Du vispar till den blir som maräng. Vänd sedan ner äggvitorna i den andra smeten.
Sedan vispar du ihop det och tillsätter grädden. Vispa i någon minut.
Du häller sedan i cheesecakesmeten i springformen. Låt den stå i frysen minst 5 timmar.
Dekorera med bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (9)

Marängtårta med röda vinbärscurd

 
 
Jag har tänkt länge att jag vill prova röda vinbärs curd och nu blev äntligen av.!
Jag gjorde en enkel och krispig marängbotten och jag tog på ett lager röda vinbärscurd och en fluffig grädde och färska bär. 
Nu är det sommar på riktigt…
 
 
MARÄNGBOTTEN
4 äggvitor
2 dl socker
Några droppar citron
 
RÖDA VINBÄRSCURD
200 g röda vinbär
2,5 dl socker
1 msk maizena stärkelse
1/2 saft från en citron
2 ägg
60 g smör
 
GÖR SÅHÄR
Vi börjar med marängbotten. Du vispar äggvitan hårt och tillsätter sockret och citronen. När du kan vända bunken upp och ner så är den klar. Gör önskade cirklar på ett bakplåtspapper och in i ugnen i 100 grader i mitten av ugnen ca. 1 1/2 timme.
Sedan fortsätter vi med curden. Ta fram en kastrull med vatten och lägg på en skål.
Häll i bären och sockret. När sockerkristallerna har smält är det klart. Sänk värmen och lägg i äggen, saft från citronen, maizena och smöret.
När den har börjat tjockna är den klar. Min curd tog ca. 15 minuter. Så rör om då och då.
 
 
 
Kommentera (5)

Jordgubb och citronsaft

 
 
 
 
 
Tyvärr har vi inte fått njuta av solen här hemma. Men man kan ju ändå njuta av en kall saft? Denna saften smakar mycket jordgubbar och är frisk i smaken. Du kan variera detta recept med några andra bär om du så önskar.
Jag tycker det blir så gott när man använder färsk frukt men det går även att göra saft på frysta bär.
 
Jordgubbs och citronsaft
 
 
Du behöver
 
100 gram socker
2 saft från citron
6 dl vatten
500 g jordgubbar
 
 
Gör såhär
 
Ta fram en kastrull och pressa ner saften från citronerna och häll i sockret.
När sockerkristallerna har smält så häll i vattnet.
Skiva jordgubbarna och lägg i.
Låt det koka ca 15-20 minuter.
Sila sedan jordgubbarna och låt saften svalna innan du dricker den.
 
 
 
 
Kommentera (2)

Pannacotta med passionsfrukt

 
 
 
Imorgon åker vi! Här hemma packar vi för fullt och förbereder oss. Så jag vill önska er en trevlig sommar.  Jag kommer inte vara på bloggen i ca 2 veckor.
 Jag tänkte dela mig av en pannacotta. Panncotta betyder kokt grädde och den är så enkel att göra.
 
 Pannacotta är ju så gott och man kan göra så många olika smaker. Men idag blir det en pannacotta med passionsfrukt.
Det är så gott med den söta chokladen med den syrliga passionsfrukten.
 
 
PANNACOTTA MED PASSIONSFRUKT
 
DU BEHÖVER
 
1 gelatinblad
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
Några passionsfrukter
 
GÖR SÅHÄR
 
Lägg gelatinbladet i blöt. Smält chokladen och grädde i en kastrull på svag värme. Lägg sedan gelatinbladet i kastrullen och rör runt. Häll över i ett glas och låt stå minst 3 timmar i kyl.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (10)

Croissanter

Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi åker till italien. Det ska bli så skönt att lämna vardagen. Vi kommer vara nere i Italien i 10 dagar så vi är borta i 12 dagar. 100 meter till havet och pool på hotellet. Vi kommer åka till norra italien till Riccione/Rimini. Italien ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 Idag gjorde jag nutella croissanter som vi hade till frukost. Italienare har oftast nutella till frukost (mums). Jag köpte färdiga smördegsplattor och skar ut en fyrkant och jag tog på nutella. Jag rullade ihop dem och jag vispade upp 1 ägg, 4 msk socker och lite salt och penslade på.
 
In i ugnen i ca 5-10 minuter i 225 grader tills dem har fått fin färg.
 
Croissanterna blev helt underbara och dem gick åt i en nafs!
 
 
 
Kommentera (12)

För att få de senaste uppdateringarna