VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äppleglass i ett äpple

Äppleveckan börjar närma sig sitt slut. Idag tänkte jag bjuda på en äppelglass. Äppelglassen är jättegod och frisk och kolasås passar utmärkt till. Jag gjorde även en skål utav äpple. Jag skar först av toppen av äpple. Skar en runt ring och använde mig av en sked och gröp ur den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äppelglass
 
4 äggulor
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 dl äppelmos
1 msk äkta vaniljsocker
2 dl grädde
ev. lite kanel
 
 
 
Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner äppelmosen.
Vispa upp äggvitorna hårt och rör ner i blandningen. Vispa upp grädde och vaniljsocker och rör även ner det.
Kör i glassmaskin eller lägg glassen i en burk och rör varje halvtimme första 2 timmarna och låt den vara i frysen minst 4 timmar till. 
 
 
Kommentera (5)

Äpplecurd

Vi fortsätter äppleveckan med en curd. En curd är som en marmelad kan man säga. Man blandar äpple, ägg,
smör, socker och kanel. Smaken blev helt ljuvlig och smakade som äpplepaj.
Man kan ju göra så många olika curd. Jag har exempel gjord jordgubbscurd, körsbärscurd, röda vinbärs curd, lemoncurd
 
Jag kommer använda curden senare i veckan i ett bakverk.
 
 
 
 
 
 
Ta fram en kastrull med vatten och lägg över en tallrik. Riv ner äpplena och häll i sockret. När sockret är smält  så häll i smör, ägg och kanel. Rör om då och då i ca. 20 minuter så är den färdig. Ev. mixa.
 
 
Kommentera (3)

Äppelvecka

Hallå hallå!
 
Nästa vecka tänkte jag ha en äppelvecka på bloggen. Just nu ”blommar” äppelträden och jag tänkte ta fram recept som inte bara är äppelpaj man kan ju göra så otroligt mycket mer.
 
 
 
Äpplena är dem mest odlade fruktträden vi har. Äpplet är också en medicinalväxt. Skalet på äpplet kan döda bakterier. Det har kommit fram en studie att om man äter äpplen minskar det att få demens. Äppeljuice är även bra mot astma. Äpplet är näringsrikt och fullt med c-vitamin. Ett äpple om dagen gör dig frisk sägs det.
 
 
 
Så håll utkik nästa vecka så kommer det att komma syrliga och goda recept på äpplen.
 
 
 
 
 
 
Bilden är lånad från google
 
Kommentera (2)

Donut cake

 

Gillar ni donuts och gillar ni tårta? Då kan detta vara en tårta för dig. Tårtan smakade som en munk och var så god. Jag har inte friterat den utan jag har bara haft den i ugnen och penslat på smält smör och strött över lite socker. Sedan ett härligt chokladöverdrag över kakan.

Kakan blev jättegod. Så där lite geggig som en munk ska vara.
 
Chokladöverdraget är mörkt choklad med lite grädde. Men man kan ha på mjölkchoklad eller något annat om så önskas.
 
 
 
 
 
 
 
Donut cake
 
 
100 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Ganering
Smält smör
Socker ev. lite kanel
Mörkt choklad
Grädde
 
Gör såhär
 
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Häll i mjölken och rör ner bakpulvret, vaniljsockret och mjölet. Bröa och smöra formen och häll i smeten.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna och pensla på smält smör och strö över socker ev. lite kanel om man gillar det.
Smält sedan choklad med lite grädde och häll över kakan.
Ganera med lite strössel.
 
Kommentera (7)

Kladdkaks muffins med Dumlefluff

Jag älskar verkligen kladdkaka. Jag har kört länge på ett recept som jag alltid kör. Jag tycker detta receptet är verkligen super. De blir alltid kladdigt och smakar himmelskt. Det gäller att ta ut muffinsarna i tid så dem inte blir torra. Dem ska ju vara riktigt kladdiga!
 
Jag har börjat jobba nu och det känns okej. Det känns konstigt att börja jobba efter mammaledigheten och svårt jag har svårt att släppa gullungen här hemma. Han har ju det bra med pappa. Ibland blir han arg på mig när jag kommer hem för han vill vara med pappa hehe. Så det e väl ett bra tecken…
Det blir inte lika mycket bak som innan men lite blir det. Jag bakade typ nästan varje dag innan men nu blir det inte lika mycket. Kanske en gång i veckan.
 
 
Vill du ta en tugga??
 
 
Ingredinser
 
Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
 
 
Gör såhär
 
Smält smöret och knäck två ägg i och rör runt. Lägg de torra ingredinserna i en skål och häll sedan i smörblandningen. Fördela 2/3 i muffinsformar och grädda i 175 grader 10 minuter i mitten av ugnen.
 
Frostingen är dumlefluff. Då smälte jag 180 g dumle med 3 dl grädde på en kastrull. Låt blandningen stå i kylen över natten och vispa upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna